Világ
Tovább terjed a járvány: A legtöbb ország válasza a maszkviselés

Már több mint 17 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte. A járvány gyorsuló terjedésére maszkviseléssel válaszolnak az országok. Spanyolország teljes szárazföldi területén kötelező a maszk kül- és beltéren egyaránt. További szigorításokat helyeztek kilátásba az Egyesült Királyságban is.

Spanyolországban hatalmas hőség tombol, ami megnehezíti a kötelező maszkviselést.

"Legalább 40 fokos rekkenő hőség van, és a maszkkal elviselhetetlen, hogy bárhova is menjen az ember" - mondta egy madridi nő.

Szintén hatalmas a hőség Olaszországban, azonban kültéren itt nem kötelező maszkot hordani a lakosoknak.

Az Egyesült Királyságban elhalasztják a vesztegzár feloldásának következő lépéseit .

"A fertőzések növekvő száma miatt most rá kell lépnünk a fékre, hogy a járványt ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani. Azt terveztük, hogy augusztus elsejétől fel tudjuk oldani a korlátozásokat, azonban ezt a lépést 15 nappal elhalasztjuk. Nem lesz lehetőség nagy tömegrendezvényekre, és az esküvőket is legfeljebb 30 fővel lehet megrendezni"

- jelentette be Boris Johnson.

A koronavírus-járvány az amerikai középnyugati államokban lángol fel a következő hetekben. A legtöbb újonnan diagnosztizált fertőzést Arizonából és Floridából jelentették.

Japánban májusban oldották fel az országos vészhelyzetet, azonban a fertőzöttek száma elkezdett emelkedni, főképp Tokióban.

"Ha a helyzet súlyosabbá válik, akkor Tokiónak egészségügyi vészhelyzetet kell bejelentenie, ami szigorú lépéseket jelent a koronavírus megfékezésére" – jelentette ki a tokiói kormányzó.

Brazíliában a koronavírus-fertőzötteinek száma meghaladta a 2 és félmilliót és több mint 1100-an vesztették életüket az elmúlt 24 órában. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint. Az utóbbi 24 órában 410 haláleset történt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által...
2020. NOVEMBER 25.
[ 13:05 ]
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a tervek szerint csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal Budapesten - erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A találkozóról elsőként Lengyelország brüsszeli EU-képviselete adott tájékoztatást a Twitteren. Ebben azt írták,...
2020. NOVEMBER 25.
[ 12:05 ]
Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapujába. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. Vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának. Személyi sérülés nem történt, az autó és a kapu megrongálódott - közölte a német főváros rendőrsége. Az...
2020. NOVEMBER 25.
[ 12:02 ]
Beolvasás folyamatban