Világ
Tovább terjed a járvány: A legtöbb ország válasza a maszkviselés

Már több mint 17 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte. A járvány gyorsuló terjedésére maszkviseléssel válaszolnak az országok. Spanyolország teljes szárazföldi területén kötelező a maszk kül- és beltéren egyaránt. További szigorításokat helyeztek kilátásba az Egyesült Királyságban is.

Spanyolországban hatalmas hőség tombol, ami megnehezíti a kötelező maszkviselést.

"Legalább 40 fokos rekkenő hőség van, és a maszkkal elviselhetetlen, hogy bárhova is menjen az ember" - mondta egy madridi nő.

Szintén hatalmas a hőség Olaszországban, azonban kültéren itt nem kötelező maszkot hordani a lakosoknak.

Az Egyesült Királyságban elhalasztják a vesztegzár feloldásának következő lépéseit .

"A fertőzések növekvő száma miatt most rá kell lépnünk a fékre, hogy a járványt ellenőrzésünk alatt tudjuk tartani. Azt terveztük, hogy augusztus elsejétől fel tudjuk oldani a korlátozásokat, azonban ezt a lépést 15 nappal elhalasztjuk. Nem lesz lehetőség nagy tömegrendezvényekre, és az esküvőket is legfeljebb 30 fővel lehet megrendezni"

- jelentette be Boris Johnson.

A koronavírus-járvány az amerikai középnyugati államokban lángol fel a következő hetekben. A legtöbb újonnan diagnosztizált fertőzést Arizonából és Floridából jelentették.

Japánban májusban oldották fel az országos vészhelyzetet, azonban a fertőzöttek száma elkezdett emelkedni, főképp Tokióban.

"Ha a helyzet súlyosabbá válik, akkor Tokiónak egészségügyi vészhelyzetet kell bejelentenie, ami szigorú lépéseket jelent a koronavírus megfékezésére" – jelentette ki a tokiói kormányzó.

Brazíliában a koronavírus-fertőzötteinek száma meghaladta a 2 és félmilliót és több mint 1100-an vesztették életüket az elmúlt 24 órában. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lemondott a libanoni kormány - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 18:49 ]
Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz államfő Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek az újraválasztásához - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata. "Arra számítok, hogy az ön állami tevékenysége minden téren hozzájárul majd a kölcsönösen előnyös orosz-fehérorosz kapcsolatok további...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 11:23 ]
Andrzej Duda lengyel és Gitanas Nauseda litván elnök a demokratikus elvek betartására szólította fel a minszki hatóságokat abban a közös nyilatkozatban, amelyet vasárnap éjjel a fehéroroszországi urnazárást követő tüntetések feloszlatása kapcsán adtak ki. A Fehéroroszországgal határos két állam elnökei az...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 9:48 ]
A Microsoft alapítója szerint a „gazdag világ” számára 2021 végére véget ér a járvány, a többieknek viszont több idő kell majd a felépülésre. „Lenyűgözőek az újítások a diagnosztika, a terápiák és a védőoltások terén. Ezért vélem úgy, hogy a gazdag világ 2021 végére végezhet a világjárvánnyal, a...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 7:57 ]
Beolvasás folyamatban