Világ
Donald Trump szerint ő virágoztatta fel a NASA-t
Betűméret:             

Donald Trump szerint ha nem ő lett volna az elmúlt négy évben az elnök, a NASA nem ért volna el ilyen sikereket.

Donald Trump sajátos Twitter-bejegyzéseihez már hozzászokhattunk, de nemrég egy olyan posztot tett közzé, amely mellett már az egykori amerikai űrhajós, Scott Kelly sem mehetett el szó nélkül.

Trump bejegyzésében azt írta, hogy a NASA lényegében alig csinált valamit az ő elnöksége előtt, ám a 2016-os megválasztása óta folyamatosan jönnek a sikerek, ez pedig neki köszönhető. A bejegyzés már önmagában is öndícsérő, ám tovább ront a helyzeten, hogy mindezt úgy írta ki, hogy közben egy videofelvételt osztott meg a SpaceX legutóbbi tesztjéről, amikor is a Starship (Csillaghajó) névre keresztelt rakétát sikerült a levegőbe emelni.

A bejegyzés ebben a formában már önmagában kellemetlen, hiszen a mostani teszthez semmi köze nem volt a NASA-nak, azt egyedül Elon Musk cége, a SpaceX hajtotta végre. Valószínűleg a Crew Dragon missziójára gondolhatott, amit valóban a NASA közreműködésével sikerült sikerre vinni.

Emellett – jegyzi meg a Space.com – az, hogy most több sikert is elért a NASA, nem Donald Trump érdeme. Sok esetben ugyanis hosszú évek kemény munkája áll a végkifejlet mögött, így sok esetben nemhogy Trump, de Obama elnöksége előtt kezdődött el egy-egy projekt.

A Twitter-bejegyzésről rossz véleménnyel volt a NASA rekorder űrhajósa, Scott Kelly is, aki szintén a Twitteren osztotta meg az elnök bejegyzését. Mint írta, az igazi vezető a hibákért vállalja a felelősséget, a dicsőség nem az ő érdeme.

Trump minden bizonnyal a közelgő amerikai elnökválasztás okán próbálta fényezni magát, de a jelek szerint ez nem annyira jött össze neki. (hvg.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában bemutatott misét a főoltárnál, ülve követte és felolvasta...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:37 ]
Észak-Korea állambiztonsági miniszterével, Li Csangdevel tárgyalt Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a március 25-27. közötti phenjani látogatása során - közölte csütörtökön az SZVR sajtóirodája. A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a felek megvitatták a nemzetközi...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:25 ]
A technológiai hozzáférés korlátozása, az ipari és ellátási láncok megszakítása csak konfrontációhoz vezetne, és ezek a kísérletek nem fogják megállítani az ország előretörését - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Mark Rutte holland miniszterelnökkel való pekingi találkozója során. "A...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:27 ]
Beolvasás folyamatban