Világ
Bill Gates: A „gazdag világ” számára 2021 végére véget ér a járvány

A Microsoft alapítója szerint a „gazdag világ” számára 2021 végére véget ér a járvány, a többieknek viszont több idő kell majd a felépülésre.

„Lenyűgözőek az újítások a diagnosztika, a terápiák és a védőoltások terén. Ezért vélem úgy, hogy a gazdag világ 2021 végére végezhet a világjárvánnyal, a többiek pedig 2022 végére” – jelentette ki Bill Gates, aki a Bill és Melinda Gates Alapítványon keresztül finanszírozza a védőoltás kifejlesztésére irányuló kutatásokat és programokat.

Gates kritizálta az amerikai koronavírus-tesztelési rendszert, valamint Donald Trump elnök és kormányzata járványkezelési módszerét.

Bill Gates szerint az Egyesült Államokban azért van rengeteg fertőzött, mert nem elegendő mértékű a tesztelés, nem figyelik, hogy kikkel érintkeztek a fertőzöttek, valamint nem viselnek maszkot az emberek.

A Microsoft-alapító szerint a vakcinát ki fogják fejleszteni, de különféle problémák miatt, beleértve a gyártást is, csak a gazdag országokon segíthet majd. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Trump és Biden egymást bírálták - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 8:34 ]
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus hétfőn felszólította Oroszországot, hogy adja át azokat a ruháit, amelyeket életveszélyes rosszullétekor viselt. A Németországban lábadozó Navalnij ezt honlapján tudatta. "Mielőtt megengedték volna (az orosz hatóságok), hogy Németországba vigyenek, leszedték rólam az...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 19:21 ]
Az amerikai-kanadai határnál vasárnap este letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint levélben küldött ricint a Fehér Házba - jelentette vasárnap éjjel több amerikai médium is. A nőt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a kanadai határon, a New York államban fekvő Buffalo mellett vették őrizetbe az amerikai...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:03 ]
Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése szerint. Egy nappal korábban 30 685 001 esetet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:00 ]
Beolvasás folyamatban