Világ
Egyesült Államok: Kamala Harris, az első színesbőrű női alelnökjelölt lesz Biden jelöltje

A demokraták szerint nagyszerű döntés született, Trump "hamisnak" tartja az ügyészt.

Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje - jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata.

Az 55 éves szenátor, aki korábban ügyész volt Kaliforniában, az első színesbőrű női alelnökjelölt az Egyesült Államok történetében.

"Végtelen megtiszteltetéssel jelentem be, hogy Kamala Harrist, a dolgozó rétegek védelmének bátor harcosát és az állam egyik legnagyszerűbb szolgálóját választottam alelnökjelöltemnek" - fogalmazott a Joe Biden által aláírt közlemény. Biden kitért arra is, hogy Harris, még kaliforniai ügyészként, együttdolgozott Beau Bidennel, a várható demokrata elnökjelölt azóta elhunyt, idősebbik fiával.

Figyeltem, ahogyan szembeszálltak a nagy bankokkal, segítették a dolgozókat és védelmezték a nőket és a gyerekeket a rossz bánásmódtól" - írta Joe Biden.

Kamala Harris, aki 2017 óta szenátor a szövetségi kongresszusban, jamaicai és indiai bevándorlók gyermeke. Politikusként a Demokrata Párt balszárnyához sorolják. A közlemény szerint Kamala Harris Joe Bidennel együtt szerdán tart bemutatkozó és programadó beszédet.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren reagált a bejelentésre. Rövid videót tett közzé, amelyben Harrist a többi között radikális baloldalinak nevezi, felidézve, hogy az elnökjelöltségért is harcba szálló politikusnő a kampányban a társadalombiztosítás államosítását és új adókat ígért.

"A lassú Joe és a hamis Kamala együtt tökéletes pár, Amerikának rossz" - hirdette a Trump által közzétett videó.

A demokrata párti politikusok dicsérték és történelminek minősítették a döntést.

Barack Obama volt elnök szerint Biden "nagyon jól" döntött. Harris "ideális partner lesz ahhoz, hogy segítsen (Bidennek) megküzdeni az Amerikát jelenleg és a következő években érő, igazi kihívásokkal" - fogalmazott közleményében Barack Obama. Joe Biden az Obama-adminisztráció alelnöke volt. Amy Klobuchar, minnesotai szenátor - aki maga is indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, és jó ideig a potenciális alelnökjelöltek között szerepelt - a Fox televíziónak Harris felkészültségét és politikai tapasztalatait emelte ki.Az afroamerikai Stacey Abrams, akinek neve szintén lehetséges alelnökjelöltként forgott, a Twitteren közzétett bejegyzésében együttműködést ígért "a Biden-Harris-párosnak", és méltatta, hogy Joe Biden "az ország minden sarkára odafigyel".

Gratulált Harrisnak az alelnökjelöltségért versenyben volt többi politikusnő is. Susan Rice, Barack Obama afroamerikai volt nemzetbiztonsági tanácsadója "kitartó és úttörő politikusnak" nevezte a kaliforniai szenátort, Karen Bass képviselő pedig a Twitteren Harris igazságért folytatott küzdelmét dicsérte. "Kamala Harris nagyszerű választás" - írta a szintén afroamerikai Bass.

Los Angeles demokrata párti polgármestere, Eric Garcetti, aki a Biden-kampány egyik társelnöke, "kedves barátjának" nevezte Kamala Harrist, és megjegyezte, hogy személyében a kisemberek igazi szövetségesre leltek a hatalom folyosóin.

Hillary Clinton, az Obama-kormányzat volt külügyminisztere és a demokraták elnökjelöltje 2016-ban, a Twitteren azt írta: Harris "már bizonyította, hogy milyen hihetetlen vezető és közszolga". (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
istván
2020. AUGUSZTUS 20. [ 16:40 ]

Érett Ifjú ! Kockázattal járt az ilyen megjegyzés, hogy: "Pad, nem emlékszem, hogy együtt őriztük volna a birkákat..." MERT ÉN ÍGY válaszoltam volna, ha nekem mondod: Persze, hogy nem, mert te birka voltál, mikor én még juhász voltam! Szóval, belefutottál rendesen ...


Óbecsei
2020. AUGUSZTUS 20. [ 13:50 ]

No, figyelj "Érett ifjú" kezembe vettem "A MAGYAR NYELV ÉRTELMEZŐ SZÓTÁR"-át (Akadémiai Kiadó Budapest 1980 V. kötet 681 oldal. Azt írja: "pásztor 1. Háziállatok csoportját, nyáját őrző, legeltető személy." Ebből az derül ki, hogy egyikünknek elnézést kellene kérni. De az nem lenne az Akadémiai Kiadó. Különben hallgatok, csak írok.


Érett Ifjú
2020. AUGUSZTUS 19. [ 21:41 ]

No figyelj Óbecsi, vedd kézbe a magyar értelmező kéziszótárt. Utánna nem kell elnézést kérned, csak halgass.


Pad
2020. AUGUSZTUS 19. [ 17:31 ]

Kedves Óbecsei! Dehogy kerestem én egy éretlen ifjút, legnagyobb "örömömre" megtalált engem. istván! Orbán úriember, gratulálni fog a győztesnek, bár neki sem a biden-harris duó lesz a favoritja. A vadpajtások fideszes, bár minden további nélkül elhiszem, hogy a maga gyomrának az erős. :-) Különben sok fideszes (így én is) fel van háborodva azon, hogy Novák Elődöt rabosították. Miközben fegyőr andris amikor füstbombát dobott el, annak semmi következménye nem lett. Nem jó ez így.


Óbecsei
2020. AUGUSZTUS 19. [ 13:00 ]

Nem tévedett el "Pad" amikor a birkákat őrzőket pásztoroknak nevezte. A pásztor az állatok őrzésében egy összesítő kifejezés. Bármely állat őrzését a pásztor végzi. De az is sikerült "Pad-nak" ,hogy egy éretlen ifjút keressen, mert olyat is talált.


Óbecsei
2020. AUGUSZTUS 19. [ 12:50 ]

No, idefigyelj "Érett" ha te birka vagy őrizhetnek téged a pásztorok is. A pásztor azt jelenti az állatokat őrző. Talán nem kellene válogatni. Ahogy elnézem "Pad" nem tévedt el amikor az "Éretleneket" kereste. Téged már megtalált.


istván
2020. AUGUSZTUS 19. [ 12:15 ]

Pad! 1) Bármelyik jelölt győz, Orbán gratulálni fog, és igyekszik a jó kapcsolat építésére. Örömmel tenne látogatást meghívása esetén, és ha Kamala Harris kerülne hatalomra, kézcsókkal is kifejezné tiszteletét! 2) Bayer nem a szívem csücske! 3) Eszement ötlet volt karigeri részéről a szivárványzászló kitűzése, ugyanúgy a létrás eltávolítása is. Van más módja a tiltakozásnak jogállamban. Te a Mi Hazánk nevében őrködsz itt, (szíved joga), csak ne hazudd magad fideszesnek. Nem olvasok vadhajtást!


Érett Ifjú
2020. AUGUSZTUS 18. [ 20:35 ]

Pad, a birkákat juhászok őrzik, nem pásztorok. Ebből is látszik, hogy Ön igencsak eltévedt amíg éretlen ifjúkáját kereste.


Pad
2020. AUGUSZTUS 18. [ 13:31 ]

Ajánlom továbbá ezeket is istván és ifjú haverja figyelmébe! Mondja, Bayer Urat is kitenné a fideszből, mert keményen fogalmaz? https://badog.blogstar.hu/2020/08/18/dobbenetes/99086/ és itt a másik is: https://badog.blogstar.hu/2020/08/18/ezt-is-tgm-figyelmebe-/99088/


Pad
2020. AUGUSZTUS 17. [ 19:31 ]

https://www.vadhajtasok.hu/2020/08/17/bayer-zsolt-lesz-a-masodik-aki-utalni-fog-novak-elod-buntetesere - ajánlom ezt istván figyelmébe, illetve a legtöbb like-ot kapott kommentet is (most 51-nél jár). És itt tényleg a kormánypárt vezető publicistái nyilatkoznak meg. Ha magának ez túlságosan kemény, mehet a momentumhoz, azok már sokkal inkább mimózalelkűek, akárcsak maga.


Pad
2020. AUGUSZTUS 17. [ 16:26 ]

...de közben a jobboldalhoz tartozó hangokat akarják a másik oldalon elhallgattatni. Ezzel fel kell venni a kesztyűt, lejárt annak az ideje, hogy mindent elnézünk nekik. A médiájuknak teljes társadalom romboló hatásuk van. És maga oktatgat engem a magas lóról. Ha maga tényleg fidesz szavazó (kétlem), akkor az ellenzékből már nem kérek soha. Úgyhogy pár magyarországi ballib troll ne akarja a még normálisan gondolkodó vajdasági (délvidéki) olvasókat megfertőzni a sületlenségeikkel.


Pad
2020. AUGUSZTUS 17. [ 16:19 ]

Jajj nekem magukkal (istván félék)! Maga szánalmasan naív. Nem látja mi történik? Az afroamerikaiak (blm), homók (lmbtq.stb) azt követelik és egyre erőszakosabban, hogy ők legyenek a világ közepe. Semmit nem tettek le az asztalra, de mi essünk hanyatt tőlük, és szégyelljük magunkat csak mert fehérnek, heterónak születtünk. Egy fekete lelőtt Virginiában egy 5 éves fehér gyereket. A balos média, aki felmagasztalta George Floydot, most síri csendben maradt. Maga a szólásszabadságért küzd, de folyt.


istván
2020. AUGUSZTUS 17. [ 12:47 ]

Pad! Az erőszakos rendbontókat, anarchistákat elítélem, de téged is a nézeteiddel. Az afroamerikaikkal, homókkal, mi a bajod? Jó ha tudod, az amerikai követség kitűzte a pride zászlót Budapesten. Te ha az USA-ban élnél, klu-klux klán tagja lennél bizonyára. Aztán mi az, hogy "itt"? Ezt a portált a világ különböző tájain, földrészein olvassák. Talán körülvizelted a területet, Vajdaságot, -bocsánat Délvidéket-, mint a kankutya, hogy ez a te felségterületed? Szállj le a magas lóról, ülj a padra.


Pad
2020. AUGUSZTUS 17. [ 11:14 ]

istván, nem egyforma az értékrendünk. Na viszlát!


Pad
2020. AUGUSZTUS 17. [ 10:42 ]

Meg nem ér(t)ett ifjú! Pontosan tudom, hogy a magyarországi ballib körök kinek szurkolnak. Két dolgot viszont még én sem tudok: 1. minek rontják itt a levegőt? 2. ha valaki fehér, keresztény, hetero, miért az afroamerikai, homo, vallástalan, erőszakos, anarchista erőt támogatja? Tipikus példája annak, amikor valaki maga alatt vágja a fát. Amúgy együtt őriztük a birkákat. Én voltam a pásztor, maga a birka :-) Na viszlát!


istván
2020. AUGUSZTUS 17. [ 9:38 ]

Pad! Értékrendembe nem illik, hogy CSAK a fehér, a keresztény, a hetero, a normális ember, és ráadásul mindenki mást kizársz, aki veled nincs azonos véleményen. Részemről ez nem jelent semmi DK-s vonzalmat. Én is fehér, keresztény, hetero és család centrikus vagyok, nem volna logikus, ha pártolnám az idézett Niedermüllert, vagy a DK-t, aki kiállt mellette.


Pad
2020. AUGUSZTUS 16. [ 22:55 ]

Esküszöm ez az istván szerelmes a dk-ba, mert folyton őket idézi. Itt két áthidalhatatlan világ áll egymással szemben. A normális és az abnormális. Felsoroltam már, hogy mik tartoznak az abnormálisok közé, és ha ezek hatalomra kerülnek, ott csak káosz, pusztulás és anarchia lesz. Lásd a seattle-i ideiglenes chaz államot. Élő példája pedig Haiti.


Érett Ifjú
2020. AUGUSZTUS 16. [ 21:37 ]

Pad, nem emlékszem, hogy együtt őriztük volna a birkákat, így nem is lehetek az Ön ,,éretlen ifjúkája,,. Én egy érett korú, fehér , keresztény, heteroszekxuális beállítottságú férfi vagyok. ,,éretlen ifjúkát,, más körökben keressen magának. Én nem Trampnak szurkolok.


istván
2020. AUGUSZTUS 16. [ 18:04 ]

Pad! Lenti bejegyzésedből jutott eszembe, hogy a veled egyazon nézetet vallók ihlethették Niedermüllert az elhíresült agyszüleményére: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük."


Pad
2020. AUGUSZTUS 16. [ 17:35 ]

Hát csak annyi éretlen ifjúkám, hogy lehet választani a normális és a nem normális között. Majd az amerikaiak eldöntik, melyik nekik a jó. Én Trumpnak szurkolok!


Érett Ifjú
2020. AUGUSZTUS 15. [ 20:17 ]

A felsorolt érvek előtt meg kell hajolni. Ja, mi is volt az érv?


Pad
2020. AUGUSZTUS 14. [ 18:00 ]

Fura alak ez az istván. Mindenhez ért, de semmit sem tud. Na, kik támogatják Bident? A blm, antifa, lmbtqiap+meg a fél abc, a szélsőbal, illegálisan az usában levő mindenféle népség, agymosott marxista fiatalok stb. Na és Trumpot ki támogatja? A fehér, keresztény, hetero, normális emberek (nagyrészt). Magyarország szempontjából biztos Trump lenne a jobb, soha nem szólt bele a magyar belügyekbe, nem úgy, mint André Goodfriend ügyvivő Obama alatt.


istván
2020. AUGUSZTUS 14. [ 12:14 ]

Érett Ifjú ! Nem vagy te rabszolgaleszármazott, nem is húztál le ámerikában negyven évet, nem szereztél ott élettapasztalatot, nem voltál sem diszkriminált sem rasszista, nem tudhatod mi minden rejlik a nyúlfarknyi kijelentésben, hogy "Csakazértis Trump", nem is ismered az "ellenjelölt bandát", úgyhogy elégedj már meg a "csakazértissel", ne kérdőjelezd meg az érv helytállóságát. Hogy Európának melyik jelölt lenne jobb, tele van kérdőjellel. De van, aki élettapasztalata alapján tudja a választ...


Pad
2020. AUGUSZTUS 13. [ 19:15 ]

Nem kell ide sok érv, elég csak megnézni az ellenjelölt bandát. Ha kicsit még megtoldjuk ezt némi élettapasztalattal, akkor tényleg egyértelművé válik a helyzet.


Érett Ifjú
2020. AUGUSZTUS 13. [ 16:24 ]

Pad, látom komoly érveket sorakoztatott fel.


Pad
2020. AUGUSZTUS 12. [ 9:37 ]

Csakazértis Trump!


Belgiumban átlépte az ezret az új igazolt koronavírusos fertőzöttek napi átlaga - írta szombaton a helyi sajtó. A belga nemzeti közegészségügyi intézet legfrissebb statisztikái szerint az elmúlt héten naponta átlagosan 1071 ember koronavírus-tesztje lett pozitív. A fertőzés egyre gyorsabban terjed, az új esetek napi...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 16:24 ]
"Ruth Bader Ginsburg bíró délután hunyt el washingtoni otthonában, a családja körében áttétes hasnyálmirigyrákban" - olvasható a legfelsőbb bíróság közleményében. Ginsburg az alkotmánybíróság legidősebb tagja volt, 1993-ban, a demokrata párti Bill Clinton elnök jelölésére választották a taláros testület...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 12:43 ]
Már 30 397 759 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 950 493, a gyógyultaké pedig 20 681 095 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban még 326 445-tel kevesebb volt a fertőzöttek száma. Akkor 30 071 314 esetet tartottak...
2020. SZEPTEMBER 19.
[ 7:22 ]
Beolvasás folyamatban