Világ
Több halálos áldozata van a görögországi medikánnak
Betűméret:             

Három emberéletet követelt a Görögországra lesújtó, ritkának számító hurrikán jellegű ciklon – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A medikánként is ismert, Jánosz névre keresztelt ciklon fákat csavart ki, áradásokat és áramszüneteket is okozott a Jón-szigeteken és a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén.

Vasárnap a tűzoltók egy férfi holttestére bukkantak a romok alatt a Kardíca városától nem messze lévő házában, amelynek beomlott a teteje. Szombaton egy idős nőt és egy férfit találtak holtan a közeli Farszalában.

A tájékoztatás szerint egy eltűnt nőt még keresnek a hatóságok. A vihar szombaton söpört végig az ország középső részén, majd elérte Krétát. Több mint 2450 alkalommal riasztották a tűzoltókat az érintett területekről.

Helyszíni beszámolók szerint Kardíca térségében nagyjából ötezer lakóházat elöntött a víz, hidak omlottak össze, az áradás a szántóföldeket mocsárrá változtatta. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök közölte, hogy a kormány segítséget fog nyújtani az áldozatoknak.

Ilyen ciklont először 1995-ben észleltek Görögországban, az utóbbi években azonban egyre gyakoribbá vált ez a légköri képződmény. Hasonló vihar utoljára 2018-ban csapott le az országra. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban