Világ
Szigorúbb maszkviselési szabályok, bezárt iskolák: Új intézkedéseket hozott több európai ország

Új óvintézkedéseket vezettek be több európai országban a koronavírus-járvány megfékezésére. Kijevben teljesen megtelt az egyik Covid-betegek kezelésére kijelölt kórház. Szlovákiában kötelezővé tették a maszkviselést a köztereken is. Oroszországban pedig rekordot döntött az új fertőzöttek száma.

A rendőrség vetett véget egy esküvőnek Londonban, ahol a felvételek szerint több mint százan vettek részt, annak ellenére, hogy az országban az esküvőket legfeljebb 15 résztvevővel lehet megrendezni. Az Egyesült Királyságban három szintű riasztási rendszer van érvényben, a legszigorúbb korlátozásokat főleg észak-nyugat Angliában vezették be.


"A többszintű riasztással helyi szinten tudjuk a fertőzések számát korlátozni, és ezzel el tudjuk kerülni az országos vesztegzár bevezetését, ami jóval drasztikusabb lépést jelentene, és egyben rendkívül káros a gazdaságnak"

– jelentette ki a brit külügyminiszter.

Az angol királynő március óta először jelent meg a nyilvánosság előtti rendezvényen unokájával, Vilmos herceggel. Ugyan arcmaszkot nem viseltek, betartották a távolságtartási szabályokat.

Új óvintézkedések léptek életbe csütörtökön Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezésére, országszerte kötelező lett a szájmaszkok viselése a köztereken is.

Csehországban az egészségügyi miniszter szerint várható, hogy a napi esetszám még mintegy két hétig emelkedni fog. Az országban az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma töb mint 9 ezer 700 volt, ami a legmagasabb szám a járvány kezdete óta.

Bezárták az iskolákat egy Dél-Olaszországban.Ez az ország harmadik legnagyobb városát Nápolyt is érinti, ahol a diákok a hónap végéig távoktatásra térnek át. A helyi vezetés döntésével a miniszterelnök nem értett egyet.

"Az iskolákban tapasztalható járványgörbe nagyon nagyon alacsony. Ez azt jelenti, hogy hatékony volt a munkánk, és biztonságossá tudtuk tenni az iskolákat. Nem a legjobb megoldás az összes iskola bezárása a környéken" – jelentette ki Giuseppe Conte.

Kijevben a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt kórházak egyike teljesen megtelt. Eközben ismét csúcsot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Ukrajnában, megközelítve a hatezret és több mint százan haltak meg ismét az elmúlt napban.

Rekordszámú, több mint 15 ezer fertőzöttet regisztráltak Oroszországban, az elmúlt 24 órában. A helyi hatóságok több mint 230 elhalálozásról számoltak be.

"Először a maszkok terén kellene rendet tenni. Mert semmi értelme nincs szigorításokat bevezetni, ha az emberek maszk nélkül utaznak a metrón" – mondta ez a moszkvai lakos. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kormányrendelet szerint este kilenc órától reggel ötig a csehek csak bizonyos kivételekkel - egyebek között a munkahelyre való utazás vagy egészségi probléma – hagyhatják el lakhelyüket. A kutyák sétáltatása közben legfeljebb 500 méterre lehet eltávolodni a lakhelytől. A közszolgálati rádió szerda reggel a...
2020. OKTÓBER 28.
[ 13:42 ]
A gazdaságot és járványügyi kérdéseket előtérbe helyezve kampányolt kedden Donald Trump amerikai elnök a középnyugati államokban, és tőle külön vett részt egy kampányrendezvényen a first lady, Melania Trump. Az elnök Michiganben, Wisconsinban és Nebraskában kampányolt, míg a first lady Pennsylvaniában. Donald...
2020. OKTÓBER 28.
[ 7:40 ]
Meghekkelték és elcsúfították Donald Trump kampányának hivatalos honlapját - jelentette be az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse kedden. Közleményükben tudatták, hogy a hekkerek nem fértek hozzá érdemleges vagy bizalmas információkhoz, mert ezeket nem a honlapon tárolják. A rendőrség vizsgálatot...
2020. OKTÓBER 28.
[ 7:22 ]
Beolvasás folyamatban