Világ
Az Egyesült Államokban meghaladta a 9 milliót a diagnosztizált fertőzöttek száma
Betűméret:             

Az Egyesült Államokban meghaladta a 9 milliót a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma - hozta nyilvánosságra legfrissebb adatait a baltimore-i Johns Hopkins kórház és egyetem helyi idő szerint péntek este.

Gyakorlatilag két hét alatt bővült egymillióval az újonnan diagnosztizált fertőzöttek tábora, október közepén ugyanis 8 milliót számlált a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma. Egyedül pénteken - 24 óra alatt - több mint 94 ezer új fertőzöttet regisztráltak az országban, a járvány kirobbanása óta ez volt a legnagyobb számú új fertőzés. Az új típusú koronavírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben eddig 229 ezren hunytak el.

Floridából pénteken 5100 új fertőzöttet és 72 elhalálozást jelentettek, Új-Mexikó államban pénteken újabb több mint ezer új, Covid-19-ben megbetegedett páciens került kórházba, s emelkedett a fertőzöttek aránya a középnyugati Missouriban és a nyugati parti Kaliforniában is. Jelenleg a legtöbb, több mint 900 ezer fertőzést egyébként éppen Kaliforniában tartják nyilván.

Deborah Birx, a Fehér Ház járványügyi tanácsadó csoportjának vezetője pénteken a tagállamok kormányzóival tartott telekonferencián kifejtette: jelenleg országszerte 1200 megye minősül járványügyi szempontból gócpontnak. Birx arról tájékoztatott, hogy erősen terjed a vírus Indianában, Illinois-ban, Ohióban és Connecticutban és nem tapasztalható javulás Montanában, Észak- és Dél-Dakotában, valamint Wisconsinban sem.

Birx hangsúlyozta, hogy a járványgörbe "ellaposításához" arra van szükség, hogy a tagállamokban minden egyes állampolgár szájat és orrot elfedő maszkot viseljen, betartsa a higiéniai és a társadalmi távolságtartásra javasolt előírásokat, továbbá csökkentsék a nyilvános helyeken tartott összejövetelek és rendezvények résztvevőinek számát is. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban