Világ
Ausztria is leteszteli a teljes lakosságát, a pedagógusokkal és a rendőrökkel kezdik

December 5-én indul a tömeges tesztelés, amin önkéntes a részvétel.

Készen áll a terv a koronavírusra való tömegteszteléshez Ausztriában. A karanténidőszak végeztével, december első hétvégéjén letesztelik az összes tanárt és óvodapedagógust az országban, azaz összesen körülbelül 200 ezer embert - írja a Kurier.

Ezután december 7-én és 8-án Ausztria összes rendőrének, mintegy 40 ezer személynek a tesztelése következik. Ennek lezajlása után, még karácsony előtt pedig a teljes lakosság lehetőséget kap a tesztelésre, bár a részvétel önkéntes.

“Egyértelmű: ahhoz, hogy a tesztelésnek valóban értelme legyen, többször is meg kell ismételnünk. Fontos, hogy a tesztek könnyen és ingyenesen hozzáférhetőek legyenek, ráadásul önkéntes alapon történjenek” - hangsúlyozta az egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober.

A teszteket követően a lakosság pozitív eredményeket felmutató részét mihamarabb elszigetelik, hogy meggátolják a fertőzés továbbadását.

“Fontos, hogy a tesztelés ne keltsen hamis biztonságérzetet. Nem helyettesíti az olyan szabályok betartását sem, mint a rendszeres kézmosás és a maszkhasználat” - tette hozzá a miniszter.

A kancellár, Sebastian Kurz külön is felhívta a lakosságot a tesztelésben való részvételre.

“Eddig nem volt lehetséges a tömeges tesztelés, most viszont megfelelő alternatívát jelenthet a hetekig tartó karantén helyett” - mondta.

A tömeges tesztelést az osztrákok újév elején tervezik megismételni, míg a klinikák és idősotthonok dolgozóinak már most is hetente kötelező elvégeztetni a vizsgálatot. (szmo.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karanténba vonul a horvát kormányfő - illusztráció
2020. NOVEMBER 28.
[ 22:57 ]
A leköszönő Trump-adminisztráció új rendelete karácsonykor lép életbe. Az USA igazságügyi minisztériuma módosította a kivégzések végrehajtásának szabályozását, amely így már nem követeli meg, hogy a szövetségi halálos ítéleteket injekcióval hajtsák végre. A pénteken kihirdetett módosítás azonban a...
2020. NOVEMBER 28.
[ 17:03 ]
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint immár látótávolságon belül van Skócia függetlensége. Sturgeon a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éves kongresszusát megnyitó szombati beszédében kijelentette: az elmúlt egy évben egyre erőteljesebbé, az idén immár tartósan...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:16 ]
Fogadta szombaton az első betegeket a zágrábi Arena sportcsarnokban kialakított ideiglenes járványkórház - jelentette az N1 horvát hírcsatorna. Az új intézmény a klinikai kórházak kihelyezett részlegeként működik és egyelőre enyhe tünetekkel rendelkező Covid-betegeket lát el. Az ideiglenes intézménybe, amely száz...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:10 ]
Beolvasás folyamatban