Világ
Az FBI szerint Nancy Pelosi ellopott laptopját az orosz hírszerzésnek akarták eladni

Az orosz hírszerzésnek akarta eladni az amerikai képviselőház demokrata párti házelnökének Nancy Pelosinak a laptopját az a 22 éves nő, aki ott volt a Capitolium ostrománál.

Az FBI helyi idő szerint vasárnap este nyilvánosságra került vádindítványában kezdeményezte Riley June Williams őrizetbe vételét garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás miatt. Ugyanakkor a lopás nem szerepel a vádpontok között.

A gyanúsított jelenlegi tartózkodási helye nem ismert, valószínűleg szökésben van. A fiatal nő a Capitolium január 6-i ostroma során készült több felvételen is látható Pelosi irodájának közelében.

Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette. (MTI)

Elfogták a nőt, akiről azt gondolták, hogy ellopta Nancy Pelosi laptopját

Újabb hír szerint feladta magát a hatóságoknak az a nő, akit amiatt kerestek, mert állítólag el akarta adni az oroszoknak az amerikai házelnök, Nancy Pelosi irodájából január 6-án ellopott laptopot – számolt be az amerikai sajtó.

Riley June Williams részt vett a Capitoliumnál lezajlott, erőszakba fulladt tüntetésen, majd később egy magát Williams korábbi barátjának kiadó névtelen informátor azt állította, hogy a fiatal nő ellopott egy laptopot Pelosi irodájából és azt az oroszoknak akarta eladni. Az informátor azt is mondta, hogy a laptop ellopásáról videót is mutatott neki Williams.

A fiatal nő a tüntetés után eltűnt, megváltoztatta a telefonszámát, törölte magát többek között a Facebookról, az Instagramról és a Twitterről is, hétfőn azonban jelentkezett a hatóságoknál.

Az előzmények ellenére az ellene felhozott vádpontok között a lopás nem szerepel, csak az illetéktelen és erőszakkal történt behatolás lezárt területre. (24.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Bizottság felszólított hat uniós tagállamot - köztük Magyarországot - arra, hogy haladéktalanul oldja fel a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzárat, mert sérül az uniós állampolgárok szabad vándorlásának alapelve. A magyar kormányon kívül a belga, a dán, a finn, a német és a svéd kabinet válaszát...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:11 ]
Spanyolország egyik tartományában mindenkit be kell oltani a helyi vezetés döntése szerint. A galíciai regionális kormány bejelentette, hogy a térség valamennyi lakosa számára kötelező lesz a koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltás. Az Euronews hírtévé online verziója azt írja: a lépés a régió 2,7 millió lakóját...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:04 ]
A világon 112 093 790 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 485 264, a gyógyultaké 63 281 007 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 111 709 452 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 9:24 ]
Beolvasás folyamatban