Világ
Olasz orvosok és ápolók a második oltás után is pozitív koronavírustesztet produkáltak

Tizenkét római egészségügyi dolgozónál azonosították a covid-fertőzést azután, hogy átestek a második Pfizer-védőoltáson is.

A Tiscali hírportál értesülései szerint gyulladásos folyamatokra utaló nyomokat találtak a covid-vakcinában részesülő orvosoknál és ápolóknál annak ellenére, hogy már megkapták a teljes védettséget biztosító második adag Pfizer-védőoltást is, írja a liner.hu.

Az egészségügyi dolgozók tünetmentesnek bizonyultak, a kórokozó jelenlétét egy rutinvizsgálat során derítették ki, ugyanis munkahelyükön kialakult egy nagyobb fertőzési gócpont, ezért letesztelték a teljes szakmai stábot.

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy oltás ellenére is hordozhatjuk a koronavírust, hiába érezzük magunkat egészségesnek, másoknak könnyedén átadhatjuk a kórokozót.

Egyelőre még tudományosan nem sikerült bizonyítani, valójában milyen hatásai lehetnek a nyájimmunitásra a vakcináknak – ahhoz, hogy tisztább képet kaphassunk, a lakosság 70-80 százalékának átoltottsága szükséges.

Luigi Toma infektológus szakember szerint a klasszikus légúti fertőzéseket okozó vírusoknál gyakori, hogy a védőoltásban részesülő páciens tovább fertőz úgy is, hogy elvileg már nem szabadna.

Koronavírusnál az a veszély is fennáll, hogy a vírushordozók tünetmentesek maradhatnak, így tudtukon kívül adhatják át a kórokozót egészséges vagy alapbetegségekben szenvedő személyeknek, ezáltal a járvány sosem érhet véget.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
attila
2021. FEBRUÁR 24. [ 9:46 ]

Látom nem értik... ha már beoltott vagy betegségen átesett emberek továbbra is fertőznek, akkor a nyájimmunitás soha nem fog kialakulni, utóbb mindenki vírushordozóvá válik és aki nem immunis, elkapja és vagy átvészeli vagy belehal. Na ha ez így van, akkor a vakcina nem jó. Mert a fertőzést nem állítja meg. Egyénileg valamennyire immunissá tesz és annyi...


istván
2021. FEBRUÁR 23. [ 20:10 ]

attila! A "sok" elég relatív ... Ha nem okoskodnál ostobán, akkor a nyájimmunitást vennéd alapul, ami a cél a járvány leküzdéséhez, és nem a "sokakat beoltanak és mégis lesznek betegek..." feltételezést. A cikkből az derül ki, hogy " az egészségügyi dolgozók tünetmentesnek bizonyultak, a kórokozó jelenlétét egy rutinvizsgálat során derítették ki,..." Ez azt jelenti, nem betegedtek meg, csak vírushordozók, megfertőzhetnek másokat, és azokra jelentenek veszélyt, akik nincsenek beoltva. Azok viszont megbetegedhetnek, és sokuk életébe kerülhet. Az izraeli tapasztalatok nagyon jónak bizonyulnak. Pfizer vakcinával oltanak. Kinek a felelőssége lenne, ha a gazdaság összeroppanna a védekezés nélkül?


attila
2021. FEBRUÁR 23. [ 16:58 ]

Van ám okoskodás... azt se tudják jó-e a vakcina, vagy melyik jó... ha sokakat beoltanak és mégis lesznek betegek, az annak a jele, hogy a vakcina nem hatásos... és azért ki vállalja a felelősséget???


Arpad Kalman
2021. FEBRUÁR 20. [ 14:04 ]

A vakcinaigazolvany ezek szerint arra jo , hogy hivatalosan tovabfertozheted embertarsaidat .......????!!!!!!!


Németh Gáborné
2021. FEBRUÁR 20. [ 13:17 ]

A cikk vastagbetűs részén a Moderna vakcina szerepel,a részletesben pedig a Pfizer,ami után a 12 egészségügyis rómainál azonosították a Covid fertőzést,melyik a helyes?

Moderátor kommentje a fenti hozzászóláshoz:
2021. FEBRUÁR 20. [ 13:58 ]
Köszönjük. Javítjuk.

Számos uralkodó és államfő nyilvánította részvétét pénteken Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje halála miatt. Aleksandar Vučić szerb elnök az ország polgárai és saját nevében táviratban fejezte ki részvétét II. Erzsébet királynőnek. Szerbia elnöke hangsúlyozta, hogy Fülöp herceg mindig...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 17:36 ]
Csak az orosz féltől függ, hogy mikor kap európai uniós forgalmazási engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen védő Szputnyik V orosz vakcina - mondta a német kormány egészségügyi minisztere pénteken Berlinben. Jens Spahn tájékoztatóján kiemelte, hogy a német kormány már elkezdte az...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 16:16 ]
Pénteken reggel elhunyt II. Erzsébet brit királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg – idézte a család közleményét a Sky News pénteken. „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brit királynő bejelentette szeretett férje, Fülöp edinburgh-i herceg halálát. Ő királyi fensége békében távozott el ma reggel, a winsdori...
2021. ÁPRILIS 9.
[ 13:38 ]
Beolvasás folyamatban