Világ
Nagyon veszélyes a koronavírus brazil mutációja

A P1 nevű koronavírus-mutációt először Brazíliában mutatták ki emberek szervezetében, ezért a köznyelvben csak brazil mutánsnak nevezik. A szakértők egyetértenek abban ez a vírus eddigi legveszélyesebb mutációja.

A brazil mutáns jelenti jelenleg a legnagyobb veszélyt a világra a koronavírus-mutációk közül, vélekedik több nemzetközileg is elismert szakember. Az amerikai Eric Feigl-Ding például úgy fogalmazott egy közösségi oldalon megosztott bejegyzésében, hogy a világnak jobban fel kellene ébrednie. Feigl-Ding ezt annak kapcsán mondta, hogy Brazíliában az elmúlt napokban drámaian megnőtt az újonnan fertőzöttek és a 24 órán belül koronavírusban elhunytak száma.

Április 5-én egy nap alatt négyezernél is több halottat regisztráltak. Ilyen elrettentő adatra még korábban soha egyetlen országban sem volt példa. A szakemberek szerint ezért pedig egyértelműen a P1 nevű vírusmutáció a felelős.

A mutációval kapcsolatban egyelőre még sok a kérdőjel, de a szakértők szerint az Európában domináns brit variánsnál könnyebben terjed, és gyakrabban okoz súlyos lefolyást. Brazília egészségügyi rendszere annyira túlterhelt, hogy képtelenek ellátni az új betegeket, legyen szó covidos vagy nem covidos páciensről. A brazil orvosok véleménye eltérő azzal kapcsolatban, hogy a mutáció maga, vagy a túlterhelt egészségügyi rendszer a felelős a rengeteg halottért, ripost.hu.

Mindenesetre dr. Roberto Kraenkel, Brazília Nemzeti Obszervatóriumának professzora a Washington Postnak nyilatkozva atombombaként jellemezte a P1 nevű variánst. Szerinte egyértelműen a mutáció felelős a kimagasló halálozási adatokért, és úgy látja, hogy nem kizárt, hogy az adatok a következő napokban nem romlanak még tovább.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Idriss Déby csádi elnök - illusztráció
2021. ÁPRILIS 20.
[ 17:26 ]
Elfogadja a Keresztényszociális Unió (CSU) a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) választmányának javaslatát, hogy Armin Laschet CDU-elnök, észak-rajna-vesztfáliai kormányfő legyen a pártszövetség közös kancellárjelöltje a szeptemberi németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentette be...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 13:12 ]
Angela Merkel német kancellár az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján elmondott beszédében "rendkívüli aggodalmát" fejezte ki Alekszej Navalny bebörtönzött orosz ellenzéki politikus egészségi állapota miatt. "Rendkívül aggódunk Alekszej Navalnij állapota miatt, és a német kormány...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 13:11 ]
A fennálló korlátozások, az éjszakai kijárási tilalom és a vendéglátóhelyek zárva tartásának meghosszabbítását követeli a koronavírus-járvány kezelésével megbízott észak-macedón válságstáb a kormánytól. A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolói szerint a fennálló korlátozások kedd éjfélkor...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 9:53 ]
Beolvasás folyamatban