Világ
Nagyon veszélyes a koronavírus brazil mutációja
Betűméret:             

A P1 nevű koronavírus-mutációt először Brazíliában mutatták ki emberek szervezetében, ezért a köznyelvben csak brazil mutánsnak nevezik. A szakértők egyetértenek abban ez a vírus eddigi legveszélyesebb mutációja.

A brazil mutáns jelenti jelenleg a legnagyobb veszélyt a világra a koronavírus-mutációk közül, vélekedik több nemzetközileg is elismert szakember. Az amerikai Eric Feigl-Ding például úgy fogalmazott egy közösségi oldalon megosztott bejegyzésében, hogy a világnak jobban fel kellene ébrednie. Feigl-Ding ezt annak kapcsán mondta, hogy Brazíliában az elmúlt napokban drámaian megnőtt az újonnan fertőzöttek és a 24 órán belül koronavírusban elhunytak száma.

Április 5-én egy nap alatt négyezernél is több halottat regisztráltak. Ilyen elrettentő adatra még korábban soha egyetlen országban sem volt példa. A szakemberek szerint ezért pedig egyértelműen a P1 nevű vírusmutáció a felelős.

A mutációval kapcsolatban egyelőre még sok a kérdőjel, de a szakértők szerint az Európában domináns brit variánsnál könnyebben terjed, és gyakrabban okoz súlyos lefolyást. Brazília egészségügyi rendszere annyira túlterhelt, hogy képtelenek ellátni az új betegeket, legyen szó covidos vagy nem covidos páciensről. A brazil orvosok véleménye eltérő azzal kapcsolatban, hogy a mutáció maga, vagy a túlterhelt egészségügyi rendszer a felelős a rengeteg halottért, ripost.hu.

Mindenesetre dr. Roberto Kraenkel, Brazília Nemzeti Obszervatóriumának professzora a Washington Postnak nyilatkozva atombombaként jellemezte a P1 nevű variánst. Szerinte egyértelműen a mutáció felelős a kimagasló halálozási adatokért, és úgy látja, hogy nem kizárt, hogy az adatok a következő napokban nem romlanak még tovább.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban