Világ
Rejtélyes koronavírus-fertőzés után kutatnak Ausztráliában
Betűméret:             

Az ausztrál hatóságok versenyt futva az idővel kutatnak egy rejtélyes koronavírus-fertőzés forrása után Sydneyben, miután több mint egy hónap után regisztráltak egy fertőzöttet, aki helyben kaphatta el a vírust.

A hatóságok arra figyelmeztetik Sydney lakóit, hogy újabb fertőzéses esetek fordulhatnak elő. Az egészségügyi hatóságok egyelőre értetlenül állnak az eset előtt: egy ötvenes éveiben járó férfinek szerdán lett pozitív tesztje, és nem tudni, hogy hol kapta el a fertőzést. Az új-dél-walesi egészségügyi hivatal riasztást adott ki, több mint egy tucat olyan helyszínt – éttermeket, kávézókat és bevásárlóközpontokat – nevezve meg, ahol a fertőzött megfordult az elmúlt napokban.

A hivatal tájékoztatása szerint a tesztek során a férfinál az átlagosnál nagyobb vírusterhelést mutattak ki, ami feltehetően növeli a fertőzés továbbadásának az esélyét is. A férfi feltehetően április 30-a óta volt fertőző. Ő az első regisztrált fertőzött Új-Dél-Walesben március 31. óta.

Az egészségügyi hatóságok genetikai vizsgálatokat és kontaktkutatást végeznek, illetve vizsgálják, hogy milyen vírustörzs okozta a fertőzést.

Jórészt a gyors „nyomkövető" rendszernek, a mozgási és határátlépési korlátozásoknak köszönhetően Ausztráliában sikerült megfékezni a koronavírus terjedését.

A járvány kezdete óta a 24 milliós kontinensen 29 865 fertőzéses esetet regisztráltak. és 910-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

A szövetségi kormányra nyomás nehezedik, hogy oldja fel a járvány által súlyosan sújtott Indiában tartózkodókra – ausztrál állampolgárokra is – vonatkozó ideiglenes beutazási tilalmat, amely május 15-ig van érvényben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Izraeli katonákra csapott le a Hezbollah - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 18:13 ]
Az izraeli hadikabinet hétfő délután megtartotta a harmadik ülését is az iráni támadás óta, és döntöttek arról, hogy választ adnak Irán támadására – írja a Sky News. A lap szerint Izrael olyan válaszcsapásról döntött, amely Iránt érzékenyen fogja érintheti, de reményeik szerint nem fog totális háborút...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 11:44 ]
Továbbra is az Andrej Babiš volt kormányfő vezette ellenzéki Igen – Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom a legnépszerűbb Csehországban, de előnye az utóbbi hónapokban csökken – derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a Kantar ügynökség készített a közszolgálati Cseh Televízió számára. A...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 11:37 ]
Irán szombaton közvetlen tájékoztatást adott a Fehér Háznak az Izrael ellen indult légitámadásról – mondta az iráni külügyminiszter vasárnap, az üzenet tényét az amerikai kormányzat is megerősítette. Hoszein Amirabdollahián közlése szerint washingtoni idő szerint szombaton este küldtek üzenetet az amerikai elnök...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 9:12 ]
Beolvasás folyamatban