Világ
Hatalmas robbanás rázta meg Leverkusent

Robbanás rázta meg kedd reggel a németországi Leverkusent. Szemtanúk beszámolói szerint a Bayer vegyipari vállalat telephelye fölött nagy füstoszlop emelkedik.

Lángok csaptak fel, majd felrobbant egy hulladéküzem a németországi Leverkusen városában délelőtt fél tíz körül - írta meg az Expressre hivatkozva a hvg.hu. A hatóságok mindenkit arra figyelmeztettek, hogy maradjon a házában, illetve hogy ne szellőztessen, csukja be az ablakokat, ugyanis mérgező hatású gázok is terjedhetnek a levegőben. Ugyanezen okból nem engednek újságírókat sem a helyszínre, nem akarják megkockáztatni, hogy valaki megbetegedjen a belélegzett gázoktól. A szeméttelep üzemeltetője közösségi oldalán azt írta, hogy a robbanás ismeretlen okból következett be.

Az említett gázokat egyelőre vizsgálják, nem tudni, milyen természetűek. A robbanásról még a 18 kilométerre lévő Kölnből és a több mint 40 kilométerre elterülő Bonnból is érkeztek olyan beszámolók, amik szerint még ott is érezni lehetett az erejét. A füstöt és a vele terjengő bűzt sem csak Leverkusenben lehet érezni: a beszámolók szerint még Kölnben is érezni lehet a csípős szagot.

A Németországban veszélyhelyzetek idején használt telefonos app (Nina) arra figyelmeztette a környéken lakókat, hogy robbanás történt, a helyzet pedig „extrém veszélyességi fokozatú”. Az alkalmazás a lakókat arra is figyelmeztette, hogy ha bármilyen információjuk van, azonnal hívják a 112-t. Ugyanerre figyelmeztettek a helyi rádiók és a tévé is.

Sajtóhírek szerint a robbanás egy szemétégető üzemben történt, a tűzoltóság pedig külön arra kérte a lakosságot, hogy hagyják szabadon az esettel kapcsolatos hívásoknak a segélyhívó számot.

A robbanás füstfelhője a beszámolók szerint a 18 kilométerre lévő Kölnből is látszik. A kölni tűzoltóság beszámolója szerint városukban szerencsére nincs veszély.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az afgán civilek halálát okozó amerikai katonai csapás tragikus hiba volt - mondta pénteken az amerikai védelmi minisztérium sajtótájékoztatóján Frank McKenzie tábornok, a Közép- és Dél-Ázsiáért is felelős Középső Parancsnokság vezetője. A Pentagon megerősítette, hogy az Iszlám Állam-Horászán Tartomány (ISIS-K)...
2021. SZEPTEMBER 18.
[ 7:12 ]
A világon 227 611 994 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 678 822 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 227 019 435 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 4 669 895 volt. A...
2021. SZEPTEMBER 18.
[ 7:07 ]
Az Egyesült Államok arra bátorítja az arab országokat, hogy normalizálják Izraelhez fűződő kapcsolatukat - mondta pénteken Antony Blinken amerikai külügyminiszter azon a virtuális találkozón, amelyet az Ábrahám-egyezmények aláírásának egyéves évfordulója alkalmából rendeztek. Izrael és az Egyesült Arab...
2021. SZEPTEMBER 18.
[ 6:15 ]
Beolvasás folyamatban