Világ
Az Európai Unió ismételten meghosszabbította az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az Európai Unió (EU) újabb fél évvel meghosszabbította az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági korlátozó intézkedéseket, mivel - indoklása szerint - nem történt előrelépés a minszki megállapodások végrehajtásában - közölte az uniós tanács a közleményében csütörtökön.

Az úgynevezett normandiai négyek - Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország - 2015 februárjában hozta tető alá a minszki megállapodásokat, amelyeknek időtartamát az Európai Tanács annak teljes körű végrehajtásához kötötte. Mivel erre nem került sor, és tekintve, hogy a minszki megállapodások maradéktalan végrehajtása még mindig várat magára, az Európai Unió Tanács további hat hónapra meghosszabbították a szankciókat - olvasható a közleményben.

A korlátozó intézkedéseket az EU az ukrajnai helyzetet destabilizáló orosz intézkedésekre válaszul vezette be 2014 júliusában, eredetileg egyéves időtartamra, majd az év szeptemberében megerősítette azokat. A szankciók a pénzügyi, az energetikai és a védelmi ágazatra, valamint a kettős felhasználású termékek területére irányulnak.

A meghosszabbított gazdasági szankciók egyebek mellett fegyverkiviteli és -behozatali tilalomra, a kettős felhasználású termékek katonai célokra vagy oroszországi katonai végfelhasználók részére történő kivitelére terjednek ki, továbbá korlátozzák Oroszország hozzáférését a kőolajtermeléshez és -feltáráshoz felhasználható egyes, úgynevezett érzékeny technológiákhoz és szolgáltatásokhoz.

Egy oroszbarát alakulat 2014. február 27-én szállta meg a dél-ukrajnai Krími Autonóm Köztársaság parlamentjét, a képviselők oroszbarát kormányt választottak, és népszavazást írtak ki az Oroszországhoz történő csatlakozásról. E terület annektálását ugyanakkor a nemzetközi közösség nagy része nem ismeri el, így az Európai Unió sem. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2022. JANUÁR 14. [ 15:56 ]

És akkor ezentúl nem vesznek gázt az oroszoktól????!!!!


Ata
2022. JANUÁR 13. [ 19:08 ]

Putyin mesterrel packázni""ezért is szivatja a nagy nyugatot!!


Klaas Knot, a holland központi bank (DNB) elnöke pénteken hivatalosan bocsánatot kért a pénzügyi intézet rabszolgatartásban játszott múltbéli szerepéért - írta a Dutchnews holland hírportál. A rabszolgaság eltörlésének Hollandiában július 1-jén ünnepelt évfordulóján az elnök kijelentette: "bocsánatot kér...
2022. JÚLIUS 1.
[ 19:50 ]
A németek határozatlan időre átvették az irányítást három, cseppfolyósított földgázt szállító orosz Gazprom-hajó felett. A hajók a Gazprom német leányvállalatának, a Gazprom Germaniának a tulajdonát képezték, mely már áprilisban német fennhatóság alá került. Az amerikai tőzsdén jegyzett Dynagas LNG Partners...
2022. JÚLIUS 1.
[ 12:32 ]
Az észak-koreai állami média pénteken azt sugallta: a koronavírus azt követően terjedt el az országban, hogy egyes állampolgárok Dél-Koreából érkező propaganda-léggömbökkel kerültek kapcsolatba. Dél-koreai aktivisták évek óta léggömbökkel juttatják át propagandaüzeneteiket a két ország határán, és Phenjan...
2022. JÚLIUS 1.
[ 12:08 ]
Beolvasás folyamatban