Világ
Túszejtés egy texasi zsinagógában: Lelőtték az elkövetőt

Lelőtték a rendőrök azt a fegyveres férfit, aki szombaton túszokat ejtett a Texas állambeli Colleyville zsinagógájában. A férfi négy embert, köztük a rabbit ejtette túszul, egyikőjüket több mint hat óra után szabadon engedte.

A többi túszt órákkal később szabadította ki az FBI különleges egysége. Greg Abbott texasi kormányzó Twitteren arról tájékoztatott, hogy a kiszabadult túszok jól vannak.

A mentőakció körülbelül tíz órával a túszejtés kezdete után kezdődött meg a zsinagógában. "A túszmentő csapat megrohamozta a zsinagógát" - közölte Michael Miller, Colleyville rendőrfőnöke egy sajtótájékoztatón. Újságírók hangos robbanásról és lövésekről számoltak be a zsinagógából, nem sokkal azelőtt, hogy Abbott bejelentette a túszok szabadon bocsátását.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a gyanúsított miért éppen a Beth Israel gyülekezetet választotta a bűncselekmény elkövetésére. Az FBI szerint a gyanúsított egy olyan ügyre fókuszált, amely nem kapcsolódik közvetlenül a zsidó közösséghez - jelentette az Associated Press.

A gyanúsított állítólag egy Aafia Siddiqui nevű pakisztáni tudós támogatója, akit 2010-ben 86 év börtönre ítéltek gyilkossági kísérletért és az afganisztáni amerikai katonai személyzet elleni támadásért. A "Lady al-Kaidaként" is ismert nőt egy Fort Worth-i börtönben tartják fogva, a tettes állítólag ezzel az akcióval akarta kikényszeríteni szabadon engedését. (Euronews, MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bevették az oroszok az Azovsztalt - illusztráció
2022. MÁJUS 17.
[ 8:27 ]
Emmanuel Macron francia államfő Élisabeth Borne eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek. Harminc év után először van ismét női...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:59 ]
Oroszország válaszolni fog a NATO katonai infrastruktúrájának Finnországra és Svédországra történő kiterjesztésére - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) hétfői moszkvai csúcstalálkozóján. Putyin szerint a válaszlépésekről Moszkva az Oroszországot...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:42 ]
Az orosz erők hétfő reggel rakétacsapást mértek a dél-ukrajnai Odessza megyére, az eddigi információk szerint négyen sebesültek meg a támadásban, köztük egy gyermek - közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál a katasztrófavédelemre és a déli hadműveleti parancsnokságra hivatkozva. A repülőgépekkel végrehajtott...
2022. MÁJUS 16.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban