Világ
Európa-szerte szigorítanak, Ausztriában kötelezővé teszik az oltást

Európa-szerte szigorítják az oltási kötelezettséget. Ausztriában február elejétől lép érvénybe a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó oltási kötelezettség, de szigorít Franciaország és Görögország is.

Megszavazta az oltási igazolvány bevezetését a francia parlament. Az új jogszabály értelmében szabadidős intézmények, éttermek, pubok, tömegrendezvények látogatása, távolsági közlekedési járművek használata csak ennek birtokában lesz lehetséges. Ha az alkotmánybírósági fellebbezések gyorsan lezárulnak, a kormány akár január 20. után be is vezeti az igazolványt.

Hétfőtől havi pénzbírság megfizetésre lesz kötelezve Görögországban minden olyan 60 év feletti állampolgár, aki még nem jelentkezett oltásra. Több mint 300 ezer nyugdíjaskorú nem tette ezt meg. A görög kormány azután határozott a szankcionálás mellett, hogy az omikron vírusvariáns fertőzési rátája minden eddigi járványhullám adatait felülmúlja, a kórházak pedig már alig bírják a terhelést.

Európában Ausztria lesz az első állam, ahol februártól minden felnőtt állampolgárnak kötelezően be kell oltatnia magát. Karl Nehammer kancellár sajtótájékoztatóján elismerte, hogy ez egy “érzékeny ügy”, mégis közölte, hogy aki nem regisztrál, az jelentős pénzbírságra számíthat.

“Lesz egy bevezető fázis, amikor mindenkinek lesz ideje oltásra jelentkezni, mindenkinek lesz lehetősége dönteni” - közölte Karl Nehammer osztrák kancellár.

Hollandiában újabb tüntetések voltak vasárnap a karantén-intézkedések ellen. Amszterdam belvárosában ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a kormányzati szigor ellen. (Euronews)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bevették az oroszok az Azovsztalt - illusztráció
2022. MÁJUS 17.
[ 8:27 ]
Emmanuel Macron francia államfő Élisabeth Borne eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek. Harminc év után először van ismét női...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:59 ]
Oroszország válaszolni fog a NATO katonai infrastruktúrájának Finnországra és Svédországra történő kiterjesztésére - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) hétfői moszkvai csúcstalálkozóján. Putyin szerint a válaszlépésekről Moszkva az Oroszországot...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:42 ]
Az orosz erők hétfő reggel rakétacsapást mértek a dél-ukrajnai Odessza megyére, az eddigi információk szerint négyen sebesültek meg a támadásban, köztük egy gyermek - közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál a katasztrófavédelemre és a déli hadműveleti parancsnokságra hivatkozva. A repülőgépekkel végrehajtott...
2022. MÁJUS 16.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban