Világ
Európa-szerte szigorítanak, Ausztriában kötelezővé teszik az oltást
Betűméret:             

Európa-szerte szigorítják az oltási kötelezettséget. Ausztriában február elejétől lép érvénybe a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó oltási kötelezettség, de szigorít Franciaország és Görögország is.

Megszavazta az oltási igazolvány bevezetését a francia parlament. Az új jogszabály értelmében szabadidős intézmények, éttermek, pubok, tömegrendezvények látogatása, távolsági közlekedési járművek használata csak ennek birtokában lesz lehetséges. Ha az alkotmánybírósági fellebbezések gyorsan lezárulnak, a kormány akár január 20. után be is vezeti az igazolványt.

Hétfőtől havi pénzbírság megfizetésre lesz kötelezve Görögországban minden olyan 60 év feletti állampolgár, aki még nem jelentkezett oltásra. Több mint 300 ezer nyugdíjaskorú nem tette ezt meg. A görög kormány azután határozott a szankcionálás mellett, hogy az omikron vírusvariáns fertőzési rátája minden eddigi járványhullám adatait felülmúlja, a kórházak pedig már alig bírják a terhelést.

Európában Ausztria lesz az első állam, ahol februártól minden felnőtt állampolgárnak kötelezően be kell oltatnia magát. Karl Nehammer kancellár sajtótájékoztatóján elismerte, hogy ez egy “érzékeny ügy”, mégis közölte, hogy aki nem regisztrál, az jelentős pénzbírságra számíthat.

“Lesz egy bevezető fázis, amikor mindenkinek lesz ideje oltásra jelentkezni, mindenkinek lesz lehetősége dönteni” - közölte Karl Nehammer osztrák kancellár.

Hollandiában újabb tüntetések voltak vasárnap a karantén-intézkedések ellen. Amszterdam belvárosában ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a kormányzati szigor ellen. (Euronews)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Spanyolországban a konzervatív Néppárt (PP) nyerte a helyhatósági választásokat a szavazatok hétfő hajnali, 99 százalékot meghaladó feldolgozottsága alapján. A Néppártra a választásra jogosultak több mint 31,5 százaléka, 7 millió szavazó voksolt, az országot koalícióban kormányzó Spanyol Szocialista...
2023. MÁJUS 29.
[ 7:14 ]
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját. Az YSK elnöke sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a voksok 99,43 százalékos...
2023. MÁJUS 28.
[ 22:17 ]
Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását. Erdogan, aki egy busz tetejéről intézett beszédet híveihez, azt hangoztatta, hogy a...
2023. MÁJUS 28.
[ 20:50 ]
Beolvasás folyamatban