Világ
Folytatódnak a harcok Ukrajnában, Zelenszkij fokozódó orosz támadásokra számít

Fokozódó orosz támadásokra számít a következő napokban Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök úgy véli, mivel az Európai Unió vezetői a héten döntenek Ukrajna csatlakozási kérelméről, ezzel akar majd Moszkva nagyobb nyomást gyakorolni országára.

„Holnap történelmi hét kezdődik” – állította Zelenszkij vasárnap este egy videóbeszédben, kiemelve, hogy szerinte ez „sorsdöntő” Ukrajna számára.

Szerinte az orosz hadsereg „Harkiv felé, a zaporizzsjai területre” összpontosítja erőit, miután csapást mért egy üzemanyag-feldolgozóra – teszi hozzá a Le Monde.

Közben Ukrajna keleti részén jelenleg is rendszeresek a légitámadások. Tömegesen menekítik ki a lakosságot Luhanszk megye nyugati részén, ahol most a leghevesebbek a harcok, de az összecsapások miatt már nem minden településről tudják kihozni az embereket – hangzott el az M1 Híradójában.

Moszkvai és kijevi források is arról számoltak be, hogy az oroszok lassan haladnak előre a térségben. Közben több olajfinomítót és raktárat is támadás ért, az oroszok így próbálják hátráltatni az ukrán harci eszközök üzemanyagellátását.

Vasárnap több nyugati politikus is úgy nyilatkozott, hogy évekig tartó háborúra kell készülni, sőt a NATO-főtitkár is erre számít – közölte az M1 Híradó.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Még mindig el akarja foglalni Ukrajna jelentős részét Vlagyimir Putyin orosz elnök, így látja az amerikai hírszerzés igazgatója. Avril Haines szerint az orosz csapatok jelentősen meggyengültek a háború több mint négy hónapja alatt, de így is sikerrel foglalnak el új területeket. Igaz, rendkívül lassan, így ahhoz, hogy Putyin...
2022. JÚNIUS 30.
[ 10:00 ]
Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen életben maradt tagját, Salah Abdeslamot, a párizsi különleges esküdtszék. A tíz hónapig tartott per végén az öt...
2022. JÚNIUS 30.
[ 0:25 ]
Az újabb NATO-erők kelet-európai telepítése kompenzáló intézkedéseket eredményez majd Oroszország részéről, Moszkva pedig rendelkezik azokkal a képességekkel és erőforrásokkal, amelyekkel garantálhatja saját biztonságát - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerdán újságíróknak...
2022. JÚNIUS 29.
[ 21:08 ]
Beolvasás folyamatban