Világ
A kínai kormány szankciókat jelentett be Nancy Pelosi és családtagjai ellen
Betűméret:             

A kínai kormány szankciókat jelentett be Nancy Pelosi és közvetlen rokonai ellen, miután „gonosz és provokatív cselekedeteket” követtek el Tajvan és Kína viszonylatában – közölte az állami média.

A CGTN szerint Pelosi ragaszkodott ahhoz, hogy Tajvanra menjen, figyelmen kívül hagyva Kína komoly aggodalmait és határozott ellenállását, súlyosan beavatkozva Kína belügyeibe, súlyosan aláásva Kína szuverenitását és területi integritását, súlyosan lábbal tiporva az egy Kína elvét, és súlyosan veszélyeztetve a Tajvani-szoros békéjét és stabilitását.

Válaszul Pelosi aljas és provokatív cselekedeteire Kína úgy döntött, hogy a Kínai Népköztársaság vonatkozó törvényeivel összhangban szankciókat vezet be Pelosi és közvetlen családja ellen – idézi a The Guardian.

Kína már korábban bírálta az Egyesült Államokat a látogatás miatt, a kínai külügyminiszter szerint teljes bohózat volt, amit az USA csinált, amikor Nancy Pelosi amerikai házelnököt Tajvanba küldte. Kiemelte, azok, akik megsértik Kínát, biztosan meg fognak bűnhődni.

Meng Xiangqing, a Nemzeti Védelmi Egyetem professzora a kínai állami televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, a kínai hadgyakorlat képet adhat arról, hogyan is zajlana egy Tajvan elleni tényleges katonai művelet.

Tajvannak szemben is vezettek már be szankciókat a gyümölcs- és halimportra, emellett leállították a szigetre tervezett homokszállítást, ez utóbbi akár nagy fennakadásokat is okozhat a chipek előállításában. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Letette hivatali esküjét vasárnap Kolumbia első baloldali elnöke, aki azt ígérte, harcol az egyenlőtlenségek ellen és békét hoz az országba. Gustavo Petro, az M-19 gerillacsoport korábbi tagja nyerte a júniusi elnökválasztást, legyőzve a piacbarát gazdaságban mérsékelt változásokat ígérő konzervatív pártokat,...
2022. AUGUSZTUS 8.
[ 8:58 ]
Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért - jelentette a helyi média hétfőn. Egyiptom vasárnap átfogó és kölcsönös tűzszünetre szólította fel a feleket, és az Iszlám...
2022. AUGUSZTUS 8.
[ 7:31 ]
Egyiptom átfogó és kölcsönös tűzszünetre szólította fel a feleket, az Iszlám Dzsihád elfogadta a feltételeket - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap este. Egyiptom a felhívásban kijelenti, hogy "erőfeszítéseket tesz, és elkötelezett amellett, hogy kiszabadítsák" az Iszlám...
2022. AUGUSZTUS 7.
[ 22:01 ]
Beolvasás folyamatban