Világ
Hszi Csin-ping: A kínai hadseregnek a valódi harccselekményekre való felkészülésre kell összpontosítania
Betűméret:             

A Kínai Népi Felszabadító Hadseregnek a valódi harccselekményekre való felkészülésre kell összpontosítania - jelentette ki szerdán Hszi Csin-ping kínai elnök.

Az államfő - akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett a kínai állami televízió tudósítására hivatkozva - erről szóló iránymutatást adott a nemzetvédelmi és katonai reformokkal foglalkozó egyik szeminárium résztvevőinek Pekingben. A rendezvényen a kínai kommunista párt politikai bizottságának tagjai is részt vettek.

A kínai vezető egyben utasítást adott arra, hogy szigorúan tartsák magukat a 2015-ben meghirdetett katonai reformtervben kijelölt célokhoz. Az elképzelések szerint 2035-ig szóló korszerűsítés keretében már létrehozták az önálló stratégiai rakétaerőt, amely a szárazföldi csapatokkal, a légi- és haditengerészeti erőkkel, valamint a népi fegyveres rendőrséggel együtt alkotja Kína fegyveres erőit.

A Ria Novosztyi felidézte, hogy Hszi kijelentései a Tajvan körül kibontakozott feszültség hátterében hangzottak el. Peking és Tajpej között azt követően újult ki a feszültség, hogy Nancy Pelosi, a washingtoni képviselőház elnöke augusztusban heves kínai tiltakozás ellenére látogatást tett az 1949 óta független kormányzattal rendelkező szigeten, amelyet Kína saját területének tekint.

Szerdára virradóra a kínai hadsereg keleti régiójának katonai parancsnoksága közölte, hogy alakulataik magas harckészültségi szinten vannak, miután amerikai és kanadai hadihajók keltek át a Tajvani szoroson. Az illetékes katonai szóvivő szerint a katonák képesek megbirkózni minden fenyegetéssel, és készek megvédeni az ország szuverenitását és területi épségét. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az orosz belügyminisztérium korábbi közlése szerint hat halálos áldozata volt az iskolai lövöldözésnek, ám az elhunytak száma azóta kilencre emelkedett, köztük gyermekek is voltak. Úgy tudni, a támadó a lövöldözést követően öngyilkosságot követett el. A Meduza portál értesülései szerint szeptember 26-án, hétfő...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 12:00 ]
Közös hadgyakorlatba kezdett hétfőn Dél-Korea és az Egyesült Államok haditengerészete az ázsiai ország keleti partjainál, egy nappal az újabb észak-koreai rakétakísérletet követően. A műveletben amerikai nukleáris repülőgép-hordozó és több harci repülőgép is részt vesz, írja az MTI. A dél-koreai haditengerészet...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 8:43 ]
A Giorgia Meloni vezette jobbközép szövetség győzelmét jelzik a vasárnap tartott előrehozott parlamenti választáson az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll). A RAI közszolgálati televízió megbízásából készült felmérés szerint a Giorgia...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 0:13 ]
Beolvasás folyamatban