Világ
Joe Biden az ENSZ-ből üzent Putyinnak: Atomháborút nem lehet megnyerni
Az amerikai elnök meggondolatlannak és felelőtlennek nevezte az orosz elnök nukleáris fenyegetését.
Betűméret:             

Az ENSZ alapokmányában rögzített elvek súlyos, szégyentelen megsértése az, hogy Oroszország még több területet akar elvenni Ukrajnától - jelentette ki Joe Biden az ENSZ-közgyűlés ülésszakán New Yorkban.

Az amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai beszédében tett kijelentései komoly fenyegetést jelentenek az ENSZ alapértékeire nézve, közölte a Guardian.

„Ez a háború arról szól, hogy teljesen elvegyék Ukrajna jogát az önálló államként létezéshez, és egyszerűen az ukrán emberek jogát ahhoz, hogy népként éljenek. Bárhol van, bárhol él, bármiben hisz az ember, ettől megfagy a vér az ereiben. Mert ha a nemzetek következmények nélkül folytathatják birodalmi ambícióikat, akkor kockára teszünk mindent, amit ez az intézmény képvisel” - fogalmazott.

Felelőtlennek és meggondolatlannak nevezte Putyint a nukleáris fenyegetései miatt, szerinte ez teljesen ellentmond Oroszország nemzetközi felelősségének és annak a megállapodásnak, amelyet a nukleáris fegyverekkel rendelkező hatalmak kötöttek év elején.

„A nyilatkozat szerint nukleáris háborút nem lehet megnyerni, és soha nem szabad megvívni” - emlékeztetett Biden.

Azt is mondta, hogy Oroszországot nem fenyegette senki, és konfliktust sem keresett senki Ukrajnában Oroszországon kívül. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok azt akarja, hogy a háború igazságos feltételekkel fejeződjön be.

Beszéde végén cselekvésre buzdította az országok képviselőit, és arra, hogy ismét kötelezzék el magukat a nukleáris fegyverek terjedését célzó rendszer megerősítése mellett.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Robert Fico pártja az Irány (Smer-SD) a megszerzett voksok 23,6 százalékával nyerte az előrehozott szlovák parlamenti választást a leadott szavazatok 94,6 százalékos feldolgozottságánál. Az aktuális feldolgozottság mellett a Szövetség eredménye 4,4 százalékra csökkent, vagyis a felvidéki magyar párt nem jut be a pozsonyi...
2023. OKTÓBER 1.
[ 9:08 ]
Robbanást követően tűz ütött ki egy nyugat-ukrajnai kőolajvezetéknél, hat ember, közöttük két gyermek megsérült – közölte az állami katasztrófa-elhárítási szolgálat. A hatóság korábban azt közölte, hogy törés következett be a kőolajvezetéken Ivano-Frankivszk megye Nadvirna városa körzetében, Sztrimba falu...
2023. OKTÓBER 1.
[ 0:19 ]
A Markíza Televízió exit pollja szerint a Progresszív Szlovákia (PS) nyerte a parlamenti választást. A Progresszív Szlovákia (PS) nyerte a parlamenti választást a Markíza Televízió exit pollja szerint. A párt az első, nem hivatalos eredmények alapján 23,5 százalékkal az első helyen áll. Őket követi a Smer 21,9...
2023. SZEPTEMBER 30.
[ 23:05 ]
Beolvasás folyamatban