Világ
Joe Biden az ENSZ-ből üzent Putyinnak: Atomháborút nem lehet megnyerni
Az amerikai elnök meggondolatlannak és felelőtlennek nevezte az orosz elnök nukleáris fenyegetését.
Betűméret:             

Az ENSZ alapokmányában rögzített elvek súlyos, szégyentelen megsértése az, hogy Oroszország még több területet akar elvenni Ukrajnától - jelentette ki Joe Biden az ENSZ-közgyűlés ülésszakán New Yorkban.

Az amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai beszédében tett kijelentései komoly fenyegetést jelentenek az ENSZ alapértékeire nézve, közölte a Guardian.

„Ez a háború arról szól, hogy teljesen elvegyék Ukrajna jogát az önálló államként létezéshez, és egyszerűen az ukrán emberek jogát ahhoz, hogy népként éljenek. Bárhol van, bárhol él, bármiben hisz az ember, ettől megfagy a vér az ereiben. Mert ha a nemzetek következmények nélkül folytathatják birodalmi ambícióikat, akkor kockára teszünk mindent, amit ez az intézmény képvisel” - fogalmazott.

Felelőtlennek és meggondolatlannak nevezte Putyint a nukleáris fenyegetései miatt, szerinte ez teljesen ellentmond Oroszország nemzetközi felelősségének és annak a megállapodásnak, amelyet a nukleáris fegyverekkel rendelkező hatalmak kötöttek év elején.

„A nyilatkozat szerint nukleáris háborút nem lehet megnyerni, és soha nem szabad megvívni” - emlékeztetett Biden.

Azt is mondta, hogy Oroszországot nem fenyegette senki, és konfliktust sem keresett senki Ukrajnában Oroszországon kívül. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok azt akarja, hogy a háború igazságos feltételekkel fejeződjön be.

Beszéde végén cselekvésre buzdította az országok képviselőit, és arra, hogy ismét kötelezzék el magukat a nukleáris fegyverek terjedését célzó rendszer megerősítése mellett.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az orosz belügyminisztérium korábbi közlése szerint hat halálos áldozata volt az iskolai lövöldözésnek, ám az elhunytak száma azóta kilencre emelkedett, köztük gyermekek is voltak. Úgy tudni, a támadó a lövöldözést követően öngyilkosságot követett el. A Meduza portál értesülései szerint szeptember 26-án, hétfő...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 12:00 ]
Közös hadgyakorlatba kezdett hétfőn Dél-Korea és az Egyesült Államok haditengerészete az ázsiai ország keleti partjainál, egy nappal az újabb észak-koreai rakétakísérletet követően. A műveletben amerikai nukleáris repülőgép-hordozó és több harci repülőgép is részt vesz, írja az MTI. A dél-koreai haditengerészet...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 8:43 ]
A Giorgia Meloni vezette jobbközép szövetség győzelmét jelzik a vasárnap tartott előrehozott parlamenti választáson az urnazárás után nyilvánosságra hozott, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll). A RAI közszolgálati televízió megbízásából készült felmérés szerint a Giorgia...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 0:13 ]
Beolvasás folyamatban