Világ
Lövöldözés egy oroszországi iskolában: Legalább kilenc ember életét vesztette, köztük öt gyermek
Betűméret:             

Az orosz belügyminisztérium korábbi közlése szerint hat halálos áldozata volt az iskolai lövöldözésnek, ám az elhunytak száma azóta kilencre emelkedett, köztük gyermekek is voltak. Úgy tudni, a támadó a lövöldözést követően öngyilkosságot követett el.

A Meduza portál értesülései szerint szeptember 26-án, hétfő reggel egy férfi tüzet nyitott az oroszországi Izsevszk városában található 88-as számú iskolában: az incidens körülményei egyelőre tisztázatlanok, ám a Meduza több fotót is látott a Telegramra feltöltve, melyek egy elbarikádozott osztálytermet mutatnak.

Két rövid felvétel is felkerült, melyeket az iskolás gyermekek készítettek a lövöldözés során, melyeken lövések hallhatók. Habár az orosz belügyminisztérium első körben hat halálos áldozatról és 20 sérültről számolt be, a nyomozó bizottság azóta frissítette az adatokat, s közlésük szerint kilenc ember vesztette életét, köztük öt gyermek, két őr, valamint két tanár.

A Meduza megjegyezte, a “112” elnevezésű Telegram-csatornán már 10 halálos áldozatról írnak, akik közül öt gyermek volt. A gyermekek egy része a legfrissebb információk szerint akkor sérült meg, amikor kiugrottak az ablakon, hogy elmeneküljenek a lövöldöző elől.

Közzétettek egy felvételt is, mely nagy valószínűséggel az iskola kiürítése közben készült, s melyen látszik, hogy egy mentős egy sérült iskolás fiút kísér, miközben a rendőrök kiürítik az épületet.

A belügyminisztérium közlése szerint a fegyveres támadó a lövöldözést követően öngyilkosságot követett el, náci ihletésű ruhát viselt, és két Makarov-pisztollyal volt felfegyverkezve.

Ez a tragikus incidens egyetlen reggel alatt a második Oroszországban: nem sokkal az iskolai lövöldözés előtt érkeztek a jelentések arról, hogy az Irkutszki területen található Uszty-Ilimszkben egy férfi eddig ismeretlen okokból tüzet nyitott a helyi katonai nyilvántartási és sorozási irodára, melynek következtében az iroda vezetője súlyosan megsérült. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban