Világ
Brüsszel a Twitter betiltásával fenyegette meg Elon Muskot
Betűméret:             

A szankciók akkor lépnek életbe, ha a milliárdos nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat.

Az Európai Unió tiltással fenyegette meg a Twittert, ha a milliárdos tulajdonosa nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat, ezzel szabályozási csatát kezdeményezve a közösségi médiaplatform jövőjéről – írja a Financial Times.

A Financial Times informátorai szerint Thierry Breton uniós ipari vezető az Elon Muskkal folytatott szerdai videós megbeszélés során fenyegette meg a Tesla vezérét egy esetleges tiltással.

Az uniós vezető az értesülések szerint közölte az üzletemberrel, hogy be kell tartania egy sor szabályt, amelyek között szerepel, hogy nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat, valamint az is, hogy jövőre bele kell egyeznie a platform úgynevezett „átfogó független auditálásába” is.

Reynders is figyelmeztette az uniós szabályok betartására Muskot

Mint ismert, Breton korábban már jelezte Musk felé, hogy tartsa be az online gyűlöletbeszéd és dezinformáció elleni uniós szabályokat. Azonban nemcsak ő figyelmeztette erre a Tesla-vezért: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is hasonló megjegyzéseket tett – emlékeztetett a hírportál.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, más EP-képviselők, köztük Guy Verhofstadt belga liberális képviselő is kritikát fogalmazott meg Muskkal szemben. Többek között ő is azért aggódott, hogy „miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel”. (mandiner.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2022. DECEMBER 6. [ 22:50 ]

Yoga11, ha most eltér a témától, kénytelen leszek én is másfelé kalandozni. Meg lehet nézni rögtön a német közmédiát is, hogy milyen irányultságú. Régi, de máig érvényes mondás, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Csak míg ezt egyeseknek simán elnézik, addig másnak ugyanezek a demokráciaféltők azonnal a sajtószabadság sérülését róják fel. Többek közt ilyenek miatt vacakolnak a jogosan járó eu-s támogatások kifizetésével. Visszatérve az eredeti témához, Elon Musk pont azért vette meg a twittert, mert látta, mi folyik ott.


Yoga11
2022. DECEMBER 6. [ 16:56 ]

Ó, kedves Pad! Ilyen alapon működik a magyar közmédia is, meg a kormányt támogató más médiumok is! Nem tetszett észrevenni? Csak nem a kommentárokat nem teszik közzé, hanem a hírértékű információkat, ami kedvezőtlen a magyar kormányra vagy a miniszterelnökre tekintve. Az egyik "libsi politikus" -csakhogy kedvedben járjak-, olyasmit állított egy "libsi" médium "libsis" intervjúban, hogy a kormány agymosodát működtet! Persze ez nem akadályozza a liberális oldalt, hogy működtessen saját mosodát!😉


Pad
2022. DECEMBER 6. [ 14:33 ]

Nézzük csak meg kicsit részletebben, hogy milyen szabályok voltak eddig érvényben a közösségi oldalakon. Vegyük például az Egyesült Államokat, de lehetne hasonlót találni sokfelé. A cenzorok a demokrata párt keménymagjához tartoztak. Tehát ha egy republikánus párti komment érkezett, melyben nem volt semmi szabályzatellenes, de a cenzor sok esetben mégis törölte, mert neki személy szerint nem tetszett. Fordítva, amikor egy demokrata párti sértő, uszító, a közösségi szabályozással szembemenő kommentet írt, mégse került törlésre, mert a cenzor személy szerint egyetértett vele. Erről az ocsmány kettős mércéről beszélek. A szólásszabadság határai nagyon szubjektív dolgok, erről könyveket lehetne írni, ezért ebbe kár részletesebben belemenni. Azt viszont nem lehet nem észrevenni, hogy amikor a liberálisokat kellemetlenül érintő dolog történik, azt bagatellizálják, elhallgatják, megértést kérnek, fordított esetben, amire fel se kapja normális ember a fejét, abból világra szóló hisztéria van.


septimus
2022. DECEMBER 4. [ 22:30 ]

Nincs olyan, hogy ne legyenek moderálási alapelvek bárhol, bármilyen fórumon. Lehet libsi demokráciázni, de amikor Kanye West Hitlert dicséri a Twitteren, akkor már Musk is tilt. Gyanítom, új tulajdonosként lassan kezd rájönni, hogy nem hiába voltak érvényben az eddigi szabályok.


Pontosító
2022. DECEMBER 3. [ 20:46 ]

Libsi demokrácia: Amit szabad Jupiternek, tilos az Ökörnek! Elfelejtettétek ezt az ókori bölcsességet? Avagy: Állítsuk vissza a Római birodalmat és majd ismét megtanuljátok!


Pad
2022. DECEMBER 3. [ 10:03 ]

Még ha elméletileg egységes szabályozás is lenne, a gyakorlatban folyamatosan a baloldali narratívák erőszakos nyomulása történik. A liberálisoknak minden a gyűlöletbeszéd kategóriába tartozik, ami szembemegy az ő elképzeléseikkel. Már a hozzáállásuk is bicskanyitogató.


septimus
2022. DECEMBER 2. [ 9:41 ]

Pad: De hiszen a Facebooknál is ugyanezek a problémák merültek fel, hiszen egységes az erre vonatkozó szabályozás.


Pista
2022. DECEMBER 2. [ 8:15 ]

Köhög a bolha!


Pad
2022. DECEMBER 1. [ 18:29 ]

Ezek már a látszatra sem adnak, kettős mérce a köbön. Bezzeg mikor a facebook ugyanezt csinálta, akkor olyasmi válasza volt erre a szólásszabadságra hiperérzékeny eu-nak, az egy magáncég saját szabályzattal, nem tehetnek semmit. Most bezzeg vannak eszközeik. Liberális diktatúra!


Donyecknél és Avgyijivkánál (oroszul: Avgyejevka) kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben négy frontszakaszon tíz ukrán rohamot és ellentámadást vertek vissza - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint négy-négy ukrán ellentámadás a kupjanszki és az...
2024. FEBRUÁR 20.
[ 18:43 ]
Az Európai Bizottság üdvözli a lengyel kormány eltökéltségét, hogy átfogó reformok bevezetésével lezárja az uniós alapszerződés 7-es cikke alapján indított jogállamisági eljárást, és készen áll arra, hogy támogassa Lengyelországot a jogállamiság visszaállítására irányuló cselekvési terv végrehajtásában -...
2024. FEBRUÁR 20.
[ 18:40 ]
Az Európai Unió "sírás és jajveszékelés" helyett úgy tudná leginkább elejét venni a Nyugat-Balkánon tapasztalható külső, adott esetben orosz befolyásszerzési kísérleteknek, ha minél előbb felvenné tagjai közé a térség államait - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden...
2024. FEBRUÁR 20.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban