Világ
Újabb vérengzés az Egyesült Államokban: Hét embert lőtt le egy ámokfutó
Betűméret:             

Újabb lövöldözés volt Kaliforniában, ezúttal hétfőn, San Francisco közelében két helyszínen hét embert ölt meg feltehetően ugyanaz az elkövető – jelentette a helyi média hatósági közléseket idézve. San Mateo megye seriffjének hivatala, amelyhez Half Moon Bay városa tartozik, ahol a súlyos bűncselekményeket elkövették, a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették. A lakosság már nincs veszélyben.

Rövid időn belül ez a harmadik tömeggyilkosság az Egyesült Államokban. A seriff hivatala korábban azt írta, hogy a rendőrök egy több emberéletet követelő lövöldözésre reagáltak. Az ABC és az NBC helyi tévécsatornák közlése szerint két közeli farmon történt lövöldözés. Az ABC szerint egy nyolcadik áldozat súlyosan megsebesült. Egy helyi tisztviselő közlése szerint az áldozatok kínai mezőgazdasági munkások. A két tévécsatorna bemutatta, ahogy őrizetbe vették a Zhao Chunliként azonosított, 67 éves férfit.

A felvételek szerint egy mellényt és világosszürke sapkát viselő ázsiai férfit bilincseltek meg, majd több rendőr elvezette.

Az NBC szerint a férfit a Half Moon Bay-i rendőrőrs parkolójában vették észre a járművében, és egy fegyvert találtak az autójában. Az újabb gyilkosságokat kevesebb mint 48 órával azután követték el, hogy egy ázsiai fegyveres 11 embert megölt egy táncteremben a szintén kaliforniai Los Angeles mellett, Monterey Parkban. A 72 éves férfi, akit Huu Can Tranként azonosítottak, a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek már el tudták tőle venni a fegyvert.

Joe Bident tájékoztatták a Half Moon Bay-i történtekről – számolt be az amerikai elnök szóvivője, Karine Jean-Pierre a Twitteren. Az elnök felkérte a szövetségi bűnüldöző szerveket, hogy minden szükséges segítséget adjanak meg a helyi hatóságoknak – tette hozzá. (vg.hu, MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Pad
2023. JANUÁR 24. [ 10:52 ]

Na mi van, az ázsiaiak is kezdenek bekattanni??


Az ukrán elnök szerint már érzékelhetők élénkebb orosz támadó hadműveletek Ukrajna déli és keleti térségeiben. Volodimir Zelenszkij a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette azt is, hogy Oroszország részéről nem mutatkozik tárgyalási hajlandóság, de ő...
2023. JANUÁR 26.
[ 10:37 ]
Most, hogy Ukrajna modern, nyugati harckocsikat kap támogatóitól, a következő lépésben ideje vadászgépeket, vadászbombázókat szerezni – mondta Jurij Szak, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter tanácsadója a Reutersnek. Szak úgy látja: előbb-utóbb bármilyen fegyvert megkapnak majd Nyugatról, amit akarnak, atomfegyvereken...
2023. JANUÁR 26.
[ 9:50 ]
Többtucatnyi szarvasmarha-tenyésztő és járókelő halt meg, és többen megsebesültek egy pokolgéprobbanás következtében Nigéria középső részének északi térségében – közölte helyi idő szerint szerdán a kormány egy illetékese és a szarvasmarha-tenyésztők szóvivője. Mint a szóvivő elmondta: a környéket...
2023. JANUÁR 26.
[ 9:40 ]
Beolvasás folyamatban