Világ
Folytatódik a belpolitikai tisztogatás a háború sújtotta Ukrajnában
„Az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni” – mondja Zelenszkij, nem csitul a belpolitikai tisztogatás Ukrajnában
Betűméret:             

Az Ukrajinszka Pravda értesülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is.

Úgy tűnik, folytatódik a belpoliitkai tisztogatás a háború sújtotta Ukrajnában. Az Ukrajinszka Pravda értsülései szerint hétfőn benyújtotta lemondását Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal vezetőhelyettese is. Timosenko nem indokolta meg a döntését, ugyanakkor a lap szerint Timosenkót mások is követik majd. A hírügynökség úgy tudja, a Szumi terület, a Dnyipropetrovszki terület, a Zaporizzsjai terület, valamint a Herszoni terület vezetőjét is leválthatják rövidesen.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az utóbbi néhány napban belső konfliktusok és korrupciós botrányok sora kezd kibontakozni Ukrajnában. Ukrajna Nemzeti Korrupcióellenes Hivatala (NABU) szombaton őrizetbe vette Vaszil Lozinszkijt, az ukrán infrastruktúráért felelős miniszterhelyettest.

Emellett az ukrán katonai hírszerzés vezetője nyilvánosan fogalmazott meg súlyos kritikát a titkosszolgálattal, az SZBU-val szemben.

Valamint az is nagy felháborodást keltett országszerte, hogy sajtóhírek szerint az ukránok bőven túlárazva szerezték be a fronton harcoló katonáknak az élelmiszert.

Személyi változásokat is bejelentett az ukrán elnök hétfő esti videójában Telegram-csatornáján. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott, „már meghoztuk a személyi változásokkal kapcsolatos döntéseket. (...) A minisztériumok és más központi kormányzati és közigazgatási szerveknél, valamint a rendfenntartó erőknél”.

„Ukrajna, az ukrán állam nem fog gyengeséget mutatni” – szögezte le Zelenszkij bejegyzése végén. (mandiner.hu)

Lemondott Ukrajna védelmi miniszterhelyettese, Vjacseszlav Sapovalov, miután hétvégén kiderült, hogy az ukrán honvédelmi minisztérium a reálishoz képest kétszeres-háromszoros áron szerezhetett be élelmiszereket a katonáknak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az ukrán elnök szerint már érzékelhetők élénkebb orosz támadó hadműveletek Ukrajna déli és keleti térségeiben. Volodimir Zelenszkij a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette azt is, hogy Oroszország részéről nem mutatkozik tárgyalási hajlandóság, de ő...
2023. JANUÁR 26.
[ 10:37 ]
Most, hogy Ukrajna modern, nyugati harckocsikat kap támogatóitól, a következő lépésben ideje vadászgépeket, vadászbombázókat szerezni – mondta Jurij Szak, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter tanácsadója a Reutersnek. Szak úgy látja: előbb-utóbb bármilyen fegyvert megkapnak majd Nyugatról, amit akarnak, atomfegyvereken...
2023. JANUÁR 26.
[ 9:50 ]
Többtucatnyi szarvasmarha-tenyésztő és járókelő halt meg, és többen megsebesültek egy pokolgéprobbanás következtében Nigéria középső részének északi térségében – közölte helyi idő szerint szerdán a kormány egy illetékese és a szarvasmarha-tenyésztők szóvivője. Mint a szóvivő elmondta: a környéket...
2023. JANUÁR 26.
[ 9:40 ]
Beolvasás folyamatban