Világ
Valósággal vadásznak az országukat elhagyni akaró ukrajnai férfiakra
Betűméret:             

Már Kárpátaljánál tart egy körvonalazódó, nagyszabású mozgósítás, amelyről azonban a karhatalom nem árul el semmit.

Rendkívüli razziák kezdődtek Ukrajna nyugati határain, az országot elhagyó férfiakra vadásznak.

Az ellenőrzés egyik fő helyszíne Lemberg (Lviv) és az onnan kivezető utak, január 23-án egész nap, mindenkit megállítottak, hogy katonai behívókat adjanak kézbe - írja a Kárpáti Igaz Szó online kiadása.

Lembergben egyébként járókelők kezébe is nyomtak behívópapírt - még a tömegközlekedési eszközökön is -, és sokakat lakásukon is felkerestek a Tsn.hu portál infói szerint, amelyek helyiek Facebook-bejegyzéseire építenek.

A közösségi médiában megjelentek alapján arra következtet az ukrajnai sajtó, hogy Lembergben és Nyugat-Ukrajna más városaiban - Kárpátalján is - nagyszabású mozgósítás kezdődött.

A behívón az szerepel, hogy aki nem jelenik meg sorozáson a papíron szereplő helyen és időben, azt a rendőrséggel kerestetik később.

Az ukrán erők nem nyilatkoznak a konkrét eseményekről. (infostart.hu)

„Kaszával támadt rá a toborzóiroda egyik munkatársára egy férfi a nyugat-ukrajnai Rivne megyében, miután az illetékes katonai behívóval állított be egy hadköteles otthonába” – írja az Index a Goloskarpat tudósítása alapján.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közlekedési gondokat okozott a téli időszak első jelentősebb havazása szombaton Románia dél-keleti megyéiben, ahol a hófúvás miatt leállt a forgalom a fővárost a moldvai országrésszel összekötő DN2-es főúton, a katonaság és csendőrség menti a hó fogságába esett járművezetőket. A Buzau megyei...
2023. JANUÁR 28.
[ 12:10 ]
Folytatódik szombaton a csehországi elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babiš volt kormányfő lesz az utódja Miloš Zemannak, akinek második mandátuma március elején lejár, és harmadik ciklusra nincs törvényi lehetőség. A két jelölt közül az győz,...
2023. JANUÁR 28.
[ 12:07 ]
Memphis városában a rendőri erőszak ellen tüntetők lezártak egy autópályát, miután a rendőrség nyilvánosságra hozta a felvételeket egy halálos kimenetelű közúti ellenőrzésről. Tennessee állam fővárosában péntek estére hirdettek felvonulást a 29 éves Tyre Nichols emlékére. Több százan gyűltek össze...
2023. JANUÁR 28.
[ 9:26 ]
Beolvasás folyamatban