Világ
NATO-tisztségviselő: Készen állunk az Oroszországgal való konfrontációra
Betűméret:             

A NATO készen áll a közvetlen konfrontációra Oroszországgal – jelentette ki Rob Bauer. A védelmi szövetség Katonai Bizottságának elnöke utalt az esetleges háborús gazdaság bevezetésére is.

Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke a portugál RTP televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette blokk készen áll a közvetlen konfrontációra Oroszországgal.

Egy erre vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette: „Készen állunk”.

Ezzel együtt hozzátette, hogy a NATO csak akkor fog reagálni, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik NATO-tagállamot.

A katonai tisztviselő hangsúlyozta, hogy a NATO-nak jobban fel kell készülnie, mert jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés. „Az, hogy az ellenségnek jobb fegyverei vannak, nem az ellenség problémája. Ez a ti problémátok” – idézte Bauert a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az interjúban szóba került a „háborús, de békeidőben működő gazdaság” bevezetése is, Bauer azonban elismerte, hogy ez a folyamat nehéz lesz. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert. Fidan, aki a nap folyamán korábban a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:14 ]
Megkezdődött Oroszországban a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a második szakaszban az orosz és a fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlik a két...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:04 ]
Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Hunter Bident a tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt indult büntetőügyben. A Delaware állambeli Wilmington bíróságán kedden meghozott ítélet szerint Joe Biden elnök fia mindhárom felhozott vádpontban bűnös. Az esküdtszék hétfőn vonult vissza döntéshozatalra...
2024. JÚNIUS 11.
[ 20:57 ]
Beolvasás folyamatban