Világ
NATO-tisztségviselő: Készen állunk az Oroszországgal való konfrontációra
Betűméret:             

A NATO készen áll a közvetlen konfrontációra Oroszországgal – jelentette ki Rob Bauer. A védelmi szövetség Katonai Bizottságának elnöke utalt az esetleges háborús gazdaság bevezetésére is.

Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke a portugál RTP televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette blokk készen áll a közvetlen konfrontációra Oroszországgal.

Egy erre vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette: „Készen állunk”.

Ezzel együtt hozzátette, hogy a NATO csak akkor fog reagálni, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat azzal, hogy megtámadja valamelyik NATO-tagállamot.

A katonai tisztviselő hangsúlyozta, hogy a NATO-nak jobban fel kell készülnie, mert jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés. „Az, hogy az ellenségnek jobb fegyverei vannak, nem az ellenség problémája. Ez a ti problémátok” – idézte Bauert a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az interjúban szóba került a „háborús, de békeidőben működő gazdaság” bevezetése is, Bauer azonban elismerte, hogy ez a folyamat nehéz lesz. (hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lengyelország kész tárgyalni Ukrajnával a gabonaimportra vonatkozó embargóról, de ehhez Ukrajnának vissza kell vonnia a Kereskedelmi Világszervezethez benyújtott panaszát. Ezt a lengyel mezőgazdasági miniszter közölte, hozzátéve, hogy megkönnyítik az ukrán gabona tranzitját Lengyelországon keresztül más országokba. A...
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 11:46 ]
„Szívből jövő köszönetet” mondott pénteken Kanadának Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Oroszország elleni háborúban nyújtott segítségért, mondván, hogy Ottawa segítsége ezrek életének a megmentéséhez járult hozzá. Volodimir Zelenszkij a kanadai parlamentben mondott beszédet. A Justin Trudeau vezette kanadai...
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 8:05 ]
98 éves korában meghalt Giorgio Napolitano, volt olasz köztársasági elnök - jelentette az Ansa hírügynökség. Napolitanot 81 évesen választotta elnökké az olasz parlament és 90 évesen mondott le. Napolitano 1953-ban került be képviselőként az olasz parlament alsóházába, a kommunista párt képviseletében. Ő lett az első...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 23:31 ]
Beolvasás folyamatban