Világ
Robbanás miatt összeomlott két lakóház Marseille-ben, tucatnyian lehetnek a romok között
Betűméret:             

Feltehetően gázrobbanás miatt dőlt össze vasárnap hajnalban két lakóház Marseille-ben. A romok alatt rekedteket még mindig mentik. A mentést nehezíti, hogy a robbanást követően az épületel kigyulladtak.

A Le Monde cikke szerint „szörnyű detonáció” történt. A ház több órán át, nagyon magas hőfokon égett, és még mindig nem sikerült eloltani a tüzet – számolt be Benoît Payan, Marseille polgármestere a Tivoli utcai ház váratlan, vasárnap hajnali összeomlásáról. Gérald Darmanin belügyminiszter a helyszínre sietett, iskolákban szállásolták el a kitelepített lakókat. A legfrissebb értesülések szerint szemtanúk a környéken gázszagot éreztek.

Franciaország második legnagyobb városában a Tivoli utca 17-es számú ház omlott össze, magával ragadva a 15-ös és 19-es számú épületek egy részét.

A helyszínre siető, s ott az újságíróknak nyilatkozó Gérald Darmanin belügyminiszter elmondta: a mentők munkáját nehezíti, hogy a romok alatt a tűz még mindig lángol. A tűz oltása „valószínűleg még több órát vesz igénybe” – mondta.

A politikus aláhúzta, hogy az épület összeomlása előtt „kifogástalan állapotban volt”. A legfrissebb értesülések szerint szemtanúk a környéken „gyanús gázszagot” éreztek. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, írja a hirado.hu.

Benoît Payan, Marseille polgármestere is megerősítette a menés nehézségeit:

több órán át fennállt a tűz, nagyon magas hőmérsékleten, ami „ritka jelenség”, és így a mentőkutyák képtelenek meglátni vagy kiszagolni, hol lehetnek áldozatok vagy túlélők.

Fogadóközpontot nyitottak azok számára, akik olyan családtagot vagy rokont keresnek, akiről nem hallottak a Marseille szívében történt épület-összedőlés óta – jelentette be a marseille-i ügyészség. Az utcából mintegy 80 embert evakuáltak.

„Gondolataink Marseille-el vannak” – írta Twitter-üzenetében Emannuel Macron francia elnök, egyben megköszönte a tűzoltók és a mentőcsapatok munkáját.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Lengyelország kész tárgyalni Ukrajnával a gabonaimportra vonatkozó embargóról, de ehhez Ukrajnának vissza kell vonnia a Kereskedelmi Világszervezethez benyújtott panaszát. Ezt a lengyel mezőgazdasági miniszter közölte, hozzátéve, hogy megkönnyítik az ukrán gabona tranzitját Lengyelországon keresztül más országokba. A...
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 11:46 ]
„Szívből jövő köszönetet” mondott pénteken Kanadának Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Oroszország elleni háborúban nyújtott segítségért, mondván, hogy Ottawa segítsége ezrek életének a megmentéséhez járult hozzá. Volodimir Zelenszkij a kanadai parlamentben mondott beszédet. A Justin Trudeau vezette kanadai...
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 8:05 ]
98 éves korában meghalt Giorgio Napolitano, volt olasz köztársasági elnök - jelentette az Ansa hírügynökség. Napolitanot 81 évesen választotta elnökké az olasz parlament és 90 évesen mondott le. Napolitano 1953-ban került be képviselőként az olasz parlament alsóházába, a kommunista párt képviseletében. Ő lett az első...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 23:31 ]
Beolvasás folyamatban