Világ
Zelenszkij a 78. ENSZ-közgyűlésen: „Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében"

(Hírösszefoglaló)

Betűméret:             

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen – írta meg a Sky News alapján a Mandiner.

Az ukrán elnök azzal kezdte beszédét, hogy Oroszország „fegyverként használja” a globális élelmiszerhiányt és energiaválságot.

Szerinte Moszkva annak reményében teszi mindezt, hogy az elcsatolt Krím, Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon területének egy részét vagy egészét nemzetközileg és jogilag is orosz földként ismerjék el.

Ezt követően azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gyerekeket rabol el, és arra tanítja őket, hogy gyűlöljék Ukrajnát.

Ez egyértelműen népirtás” – mondta.

„Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében, hogy az ENSZ más globális kihívásokra összpontosíthasson” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden az MTI híre szerint.

„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek. „Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Felderítő repüléseket kezd a brit királyi légierő (RAF) a Földközi-tenger keleti medencéjében a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet által októberben Izraelből elhurcolt túszok hollétének kiderítésére - közölte a brit védelmi minisztérium vasárnap. A Hamász fegyveresei október 7-én behatoltak Izrael...
2023. DECEMBER 3.
[ 8:29 ]
Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah akbar". Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették - közölte Gérald Darmanin...
2023. DECEMBER 3.
[ 6:49 ]
Emmanuel Macron francia elnök szerint az izraeli vezetésnek „pontosítania” kellene a Gázai övezetben indított hadműveleteinek célját, mert ha valóban a Hamász palesztin iszlamista szervezet teljes elpusztítását akarják, akkor szerinte a háború tíz évig fog tartani. „Azon a ponton vagyunk, hogy az izraeli hatóságoknak...
2023. DECEMBER 2.
[ 20:17 ]
Beolvasás folyamatban