Világ
Zelenszkij a 78. ENSZ-közgyűlésen: „Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében"

(Hírösszefoglaló)

Betűméret:             

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen – írta meg a Sky News alapján a Mandiner.

Az ukrán elnök azzal kezdte beszédét, hogy Oroszország „fegyverként használja” a globális élelmiszerhiányt és energiaválságot.

Szerinte Moszkva annak reményében teszi mindezt, hogy az elcsatolt Krím, Zaporizzsja, Luhanszk, Donyeck és Herszon területének egy részét vagy egészét nemzetközileg és jogilag is orosz földként ismerjék el.

Ezt követően azzal vádolta meg Oroszországot, hogy ukrán gyerekeket rabol el, és arra tanítja őket, hogy gyűlöljék Ukrajnát.

Ez egyértelműen népirtás” – mondta.

„Egységesen kell fellépnünk Oroszország legyőzése érdekében, hogy az ENSZ más globális kihívásokra összpontosíthasson” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az ENSZ Közgyűlésének terme sok háborút látott már, de a szervezet nem bizonyult aktív védelmezőnek agressziók esetében - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ 78. ülésszakán elmondott beszédében kedden az MTI híre szerint.

„Nem inoghat meg Ukrajna támogatása” – üzente az ENSZ-ben Joe Biden a világ vezetőinek. „Ha engedjük, hogy Ukrajnát feldarabolják, akkor biztonságban van-e bármely nemzet függetlensége?” – tette fel a kérdést az amerikai elnök.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert. Fidan, aki a nap folyamán korábban a...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:14 ]
Megkezdődött Oroszországban a nem hadászati nukleáris erők hadgyakorlatának második szakasza – tudatta az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a második szakaszban az orosz és a fehérorosz fegyveres erők egységeinek a nem hadászati nukleáris fegyverek harci alkalmazására való közös felkészítése zajlik a két...
2024. JÚNIUS 11.
[ 21:04 ]
Bűnösnek mondta ki az esküdtszék Hunter Bident a tiltott fegyverbirtoklás és hamis nyilatkozattétel miatt indult büntetőügyben. A Delaware állambeli Wilmington bíróságán kedden meghozott ítélet szerint Joe Biden elnök fia mindhárom felhozott vádpontban bűnös. Az esküdtszék hétfőn vonult vissza döntéshozatalra...
2024. JÚNIUS 11.
[ 20:57 ]
Beolvasás folyamatban