Világ
Az ukrán elnök felszólította Donald Trumpot béketerve közzétételére
Betűméret:             

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felszólította szerdán Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy ossza meg a közvéleménnyel az ukrajnai háború befejezését célzó béketervét.

Erről az ukrán elnök a CNN-nek adott interjújában beszélt, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett. Zelenszkij egyúttal figyelmeztetett arra, hogy Kijevnek elfogadhatatlan minden olyan béketerv, amelyben Ukrajna területet adna fel. "Ha az az elképzelés, hogy területünk egy részét átadjuk (Vlagyimir) Putyinnak, ez nem a béke képlete" - fogalmazott az elnök.

Trump több ízben hangoztatta, hogy újabb elnökké megválasztása esetén "24 óra alatt" megoldaná az ukrajnai háborút.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója szerdán a Telegramon arról adott hírt, hogy nyolcra nőtt az előző nap során Kupjanszk város ellen végrehajtott orosz csapás halálos áldozatainak száma. Tájékoztatott arról, hogy a becsapódás helyszínén befejeződtek a mentési munkálatok. Az elhunytak közül hat férfi, kettő nő. Az utóbb megtalált két holttest olyan önkénteseké, akik az emberek kimenekítésében segédkeztek. Közölte azt is, hogy az oroszok Grom-E1 típusú rakétával mértek csapást a városra.

Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzók beszámolóiból készített összesítésében azt írta, hogy az elmúlt nap során orosz támadások következtében nyolc civil vesztette életét, és 11 sérült meg. Kedden a déli Herszon, a keleti országrészben pedig Harkiv, Donyeck és Zaporizzsja megyét érték orosz támadások.

Dmitro Lunyin, az ország középső részén levő Poltava megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy szerdára virradó éjjel az orosz erők dróntámadást hajtottak végre a régió ellen, és eltaláltak egy olajfinomító üzemet Kremencsukban. Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 520-szal 273 980-ra nőtt. Az ukrán erők az elmúlt nap során megsemmisítettek egyebek mellett hét harckocsit, 34 tüzérségi rendszert és 37 drónt. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2023. SZEPTEMBER 22. [ 9:27 ]

Rossz Zelenszki címzése. A háborút nem Trump forszírozta, hanem Biden apuka.


sistvan
2023. SZEPTEMBER 21. [ 8:33 ]

Vlodiimiir Zelenvskinek vanak e békés terveji a béke helyreállitása érdekében Ugy godolja hogy áldozat az is . +. Voltak akik kimaradtak az elöadésrol ami arrol szolt hogy minden közösség nemzet mindent fehasznál hogy megvédje önmagát


Felderítő repüléseket kezd a brit királyi légierő (RAF) a Földközi-tenger keleti medencéjében a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet által októberben Izraelből elhurcolt túszok hollétének kiderítésére - közölte a brit védelmi minisztérium vasárnap. A Hamász fegyveresei október 7-én behatoltak Izrael...
2023. DECEMBER 3.
[ 8:29 ]
Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah akbar". Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették - közölte Gérald Darmanin...
2023. DECEMBER 3.
[ 6:49 ]
Emmanuel Macron francia elnök szerint az izraeli vezetésnek „pontosítania” kellene a Gázai övezetben indított hadműveleteinek célját, mert ha valóban a Hamász palesztin iszlamista szervezet teljes elpusztítását akarják, akkor szerinte a háború tíz évig fog tartani. „Azon a ponton vagyunk, hogy az izraeli hatóságoknak...
2023. DECEMBER 2.
[ 20:17 ]
Beolvasás folyamatban