Világ
Durvul az ukrán kényszersorozás: Falugyűlésen támadtak a sorozótisztekre, akik szerint ezért a teljes lakosságot börtönbe kellene zárni
Betűméret:             

Kilencven nappal meghosszabbította a hadiállapotot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Közben Kijev döntése értelmében ezentúl a nap 24 órájában kötelesek működni a hadkiegészítő parancsnokságok, hogy még több férfit vezényelhessenek a frontra. Ukrajnában nem csillapodnak a kényszersorozás körüli botrányok sem, újabb brutális felvételek kerültek fel a világhálóra.

Az M1 Híradóban bemutatott videófelvételen az látható, amint hadkiegészítős katonák és rendőrök vesznek körül egy férfit egy ungvári lakótelepen, miközben az asszonyok próbálnak a segítségére sietni. A jelenetről több felvétel is felkerült a világhálóra. A képsorok azt is megörökítik, hogy végül erőszakkal betuszkolják egy mikrobuszba és elviszik.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Kárpátalján, ahol eddig ritkán volt példa ilyenre.

Dél-Ukrajnában ugyanakkor mindennaposnak számít, hogy az embereket elhurcolják az utcáról. Arra is volt példa, hogy valaki egy fára menekült a hatóságok elől.

A nyugat-ukrajnai Koszmacsaban lincselés is történt. A felháborodott helyiek először egy autóban ülő nőről gondolták azt, hogy a hadkiegészítő munkatársa, később pedig a falugyűlésen támadtak rá a hadsereg képviselőire. Azt kiabálták: ne hurcoljanak el több férfit, menjenek inkább ők harcolni!

Egy volt ukrán parancsnok úgy reagált: az egész falut börtönbe kellene zárni a történtek miatt.

„Mindenkit vizsgálati fogságba kell helyezni, börtönbe az egész faluval. Nyilvános bíróságot kell felállítani és akkor soha többet nem látunk ilyen eseteket. Ha finoman viselkedünk, még több ilyen eset lesz, és a hadseregnek kell majd rendet raknia. De nagyon nem szeretnénk, ha Koszmacs községet a sereg úgy tisztítaná meg, mint az ellenséges területeket” – nyilatkozta Jevhen Dikij a félkatonai szervezet volt zászlóaljparancsnoka.

Közben az ukrán kormány lehetővé tette a hadkiegészítő parancsnokságok számára, hogy ezentúl éjjel-nappal toborozzanak.

Az intézkedést azzal magyarázzák, hogy a fronton is egész nap harcolnak a katonák, és folyamatosan szükség van az utánpótlásra.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Egyesült Államok elnöke magyar idő szerint csütörtök hajnalban, egy jótékonysági eseményen kemény szavakkal illette az orosz elnököt. A CNN beszámolója szerint Joe Biden a „son of a bitch” kifejezéssel illette az orosz elnököt felszólalásában, amelyben az emberiséget fenyegető veszélyekről beszélt – írja az...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 13:11 ]
Ketten meghaltak, három ember pedig eltűnt csütörtökön, miután egy uszály hídnak ütközött a kínai Gyöngy-folyó deltájában, Kuangcsou város közelében, melynek következtében a híd egy része leszakadt, és a járművek a vízbe zuhantak - jelentette csütörtökön a kínai állami média. A helyi hatóságok...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 9:35 ]
A ma reggeli, gyengébb földrengés után 7 óra 3 perckor újabb földrengést észleltek Horvátországban, Pelješacnál, amely a Richter-skála szerint 3,8 fokos volt, közölte a horvát szeizmológiai szolgálat. A rengés epicentrumában 5. fokozatúra becsülték az intenzitását az EMS-skálán. Ma reggel 5 óra 7 perckor...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 9:20 ]
Beolvasás folyamatban