Világ
"A NATO tervei a Kijevbe irányuló fegyverszállítások koordinálására közvetlen részvételét mutatják a konfliktusban"
Betűméret:             

Azzal, hogy a NATO fegyvereket szállít Kijevnek, közvetlenül a konfliktus részesévé válik. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő rámutatott, hogy a szövetség eltökélt abban, hogy szerepet vállaljon a Zelenszkij-rezsimnek történő fegyverszállítások koordinálásában.

A NATO tervei a Kijevbe irányuló fegyverszállítások koordinálására a szövetség közvetlen részvételét mutatják a konfliktusban - mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár világossá tette, hogy mostantól nemcsak a Ramstein-keretben, hanem a NATO-Ukrajna Tanács ülésein is meg fogják vizsgálni a Kijevnek nyújtott katonai segítség kérdéseit. Az Egyesült Államok és az Európai Unió ellátási problémái közepette a szövetség valójában eltökélt abban, hogy szerepet vállaljon a Zelenszkij-rezsim fegyverellátásának koordinálásában - írta a TASZSZ.

Úgy tűnik, hogy a NATO nyíltan vállalja a konfliktusban való közvetlen részvételét.

Zaharova rámutatott, hogy február 14-én a NATO brüsszeli központjában tartották meg az ukrán védelmi kapcsolattartó csoport 19. ülését. Ukrajna katonai támogatásának 99 százaléka a NATO-szövetségesektől származik, és folyamatosan tárgyalnak arról, hogyan lehet a támogatást a lehető leghatékonyabban megszervezni.

Ezt követően Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter tájékoztatott a Németország, Franciaország és az Egyesült Államok által vezetett légvédelmi koalíció elindításáról, amelyhez 15 ország csatlakozott. Húsz ország csatlakozott az aknamentesítő koalícióhoz - közölte az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rendőrség megerősítette, hogy hat ember meghalt, többet pedig kritikus vagy súlyos állapotban szállítottak kórházba. A sérültek között van egy kisgyermek is. Több embert megkéseltek, egy férfit pedig lelőttek szombaton Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában - közölte az ausztrál rendőrség, felszólítva az...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 12:00 ]
Joe Biden időben közeli támadást vár Irán részéről Izrael ellen - az amerikai elnök erről újságírók előtt beszélt a Fehér Házban pénteken. Úgy fogalmazott, hogy az offenzíva "előbb, mint később" fog bekövetkezni, de megjegyezte, hogy a titkos információkat nincs módjában megosztani. Hangsúlyozta azt...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 7:38 ]
Doktori disszertációjával kapcsolatos plágiumvád miatt lemondott pénteken a norvég egészségügyi miniszter. Idén ő a második tárcavezető a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt távozni kényszerül, írja az MTI. A 2021 októberében hivatalba lépett Ingvild Kjerkol egy nappal azt követően mondott le, hogy a norvégiai...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 20:09 ]
Beolvasás folyamatban