Világ
A luhanszki Bilohorivka bevételéről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium
Betűméret:             

Elfoglalta az orosz hadsereg a luhanszki régióban lévő Bilohorivka települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból négy frontszakaszon előrenyomult, és négy ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek a harci érintkezési vonal mentén több mint 1250 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan. Az orosz védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg négy lőszerraktárt, egy német IRIS-T légvédelmi rendszer lokátorát, egy Sz-125-ös légvédelmi rendszer indítóállását, hat harckocsit, három gyalogsági harcjárművet (két német Mardert és egy amerikai Bradleyt), három páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin és egy M777-es vontatott tarackot, HIMARS és Vilha sorozatvetők négy rakétáját, egy francia HAMMER irányított légibombát, egy Neptun hajóelhárító rakétát, továbbá 45 drónt.

Az orosz statisztika szerint elérte a 9700-at az ukrán fegyveres erők által a háború kezdete elveszített tábori lövegek és aknavetők száma.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Vaszilivkában hat civil sebesült meg ukrán belövések következtében. A településen és környékén mintegy nyolcezren maradtak áramellátás nélkül.

Jevgenyij Lisznyak, Harkiv megye Moszkva által kinevezett közigazgatásának helyettes vezetője a RIA Novosztyi hírügynökséggel közölte, hogy büntetőeljárás indult két ukrán tábornok, Jurij Galuskin és Mihail Drapatij ellen fosztogatás, halálos fenyegetés, valamint tiltott harci eszközök és módszerek alkalmazása miatt. Galuskin és Drapatij a régióban szolgálatot teljesítő Horticja hadműveleti-stratégiai csoport Harkiv egységének két egymást követő parancsnoka. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Ljubisa
2024. MÁJUS 23. [ 17:57 ]

nemtudom, hogy az oroszok nyerik a háborút vagy az mti csak ezeket a híreket írja meg


Béla67
2024. MÁJUS 22. [ 15:24 ]

septimus, az MTI történelmi eseményekkel nem foglalkozik, csak friss híreket közöl.


septimus
2024. MÁJUS 22. [ 8:45 ]

Az MTI nem számol be az orosz hackertámadásról?


Karcsi Karcsi
2024. MÁJUS 21. [ 17:32 ]

München-nek. Nem szurkolok. Csak már fárasztó és zavraró az egyoldalú tájékoztatás amit a vajma.info tovább terjeszt errefelé. MTI-TASZZ mellé oda lehetne rakni a DW vagy a BBC jelenését is... és akkor döntse el az olvasó. Nem beszélve, hogy az egésztől többet érnek dr. Rácz András vagy Takács Márk elemzései.


München
2024. MÁJUS 21. [ 0:12 ]

KarcsiKarcsi szurkol. Rendben is van. De ezt ne várja el a sajtótól is. Benne van a hírben, hogy ki közli. A másik fél viszont mást közöl. Gondolja, hogy bármelyik is megfelel az igazságnak. Ezt biztosan nem gondolja.


Karcsi Karcsi
2024. MÁJUS 20. [ 21:19 ]

MTI-TASSZ meddig megy az orosz kormany propagandaja?


Komolytalannak nevezte az orosz elnök békejavaslatát az orosz-ukrán háború lezárásól a német kancellár a ZDF televíziónak adott interjúban. Mindenki tudja, hogy Vlagyimir Putyin ezt a javaslatot nem gondolta komolyan, hanem a svájci békekonferenciához van köze. A G7-vezetők nem is vitatták meg – mondta Olaf Scholz. A...
2024. JÚNIUS 15.
[ 12:19 ]
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölt békejavaslata ultimátum, arról szól, hogy az ő feltételei szerint fejezzék be a háborút, és ez semmiben sem különbözik a korábbi orosz üzenetektől – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Olaszországban, az olasz SkyTG24 hírcsatornának nyilatkozva, amelyet az...
2024. JÚNIUS 15.
[ 8:03 ]
Ferenc pápa elbűvölő, de félelmetes eszköznek nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyhez szerinte "etikai algoritmusok" szükségesek. A katolikus egyházfő a hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján, a dél-olaszországi Borgo Egnazia üdülőhelyen mondott beszédet...
2024. JÚNIUS 14.
[ 19:06 ]
Beolvasás folyamatban