GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2015. július 26. [23:54]

Gion Nándor irodalmi tábor: Olvasni kell, olvasni jó!

Gion Nándor irodalmi tábor: Olvasni kell, olvasni jó!
Szenttamáson, a Gion Nándor Emlékház előtt (fotó: Paracki László)

A kánikula se riasztott vissza közel 30 általános iskolás diákot attól, hogy egy héten keresztül olvasson, írjon, dramatizáljon, játsszon az újvidéki Apáczai Leánykollégiumban.

Ott zajlott a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében a Gion Nándorról elnevezett irodalmi tábor.

A Gion Nándor Olvasási Verseny második, harmadik és negyedik helyezettjei vettek részt egész hetes foglalkozásokon: elbeszéléseket, regényrészleteket, verseket olvastak és elemeztek, megismerkedtek Weöres Sándor és Domonkos István életével és alkotásaival, nyelvi, irodalmi, logikai játékokat játszottak, fejtörőket oldottak meg.

A hét folyamán sportoltak, sétáltak Újvidék utcáin, megnézték Péterváradot. A szokásos kirándulás se maradt el: meglátogatták a Gion Nándor Emlékházat, és a Gion művekben föllelhető szenttamási helyszíneket is.

A tábor utolsó napján a hét folyamán elsajátítottakról számoltak be a táborlakók. Sok jó eredmény született. A Tavirózsák (5. és 6. osztályosok) közül 3. helyezett lett Varnyú Róbert (Óbecse), 2. helyezett Kovács Alex (Kúla), és a legjobb eredményt Pasza Alen (Zentagunaras) érte el. A Huszárok közül (7. és 8. osztályosok) kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: Juhász Viktória (Temerin) – 3 helyezés; Forró Réka (Topolya) – 2. helyezés; Kalácska Rita (Temerin) – 1. helyezés.

Különdíjban részesítette a tanárnőkből álló zsűri Forró Rékát egy Szenttamáson, a kálvárián készített fotójáért. A Ki mit tud? keretében készített Weöres-versek földolgozásáért Kalácska Rita, Juhász Viktória és Varga Klaudia (Óbecse) kaptak különdíjat.

A héten földolgozott irodalmi részletek dramatizációját két csapat kiválóan oldotta meg. Az egyik tagjai: Pauzárt Dávid (Doroszló), Vajda Lívia (Magyarcsernye), Móric Dávid (Ürményháza) és Kalácska Rita, a másiké Lelik Attila (Ürményháza), Markov Konrád (Óbecse), Fehér Gábor (Temerin), Varga Klaudia és Forró Réka voltak. Mindkét csapat különdíjban részesült.

A foglalkozásokat vezető tanárnők (Kollár Mária, Brindza Ildikó és Viola Lujza) véleménye megegyezett abban, hogy amíg ilyen szorgalmasan olvasó, sokoldalú kreatív diákok is léteznek, nincs veszélyben az írott betű becsülete.

A főszervező Viola Lujza volt. Munkáját – a magyartanárokon kívül - egész héten segítették Nagy Nikoletta, Pozsár Csilla és Farkas Hargita.

VL


2018. február 21. [7:56]

(Belgrádi tudósítónktól)Sanja Ilić i Balkanika Nova deca című dalával képviseli majd Szerbiát a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon idén májusban Portugáliában. A Dalfesztivál... >>

2018. február 20. [20:55]

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka kiállítás, amelyen kevés híján 100 vajdasági hölgy különféle... >>

2018. február 20. [9:29]

A nagybecskereki Petőfi MME berkeiben működő Art Klub szervezésében tegnap este megnyílt egy csoportos kiállítás, amelyen a péterrévei Da Vinci Polgárok Egyesületének... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.17 dinár
1 dollár 95.85 dinár
100 forint 37.83 dinár
100 dinár 264.28 forint
Heti kérdés
Ön szerint enged-e Szerbia Koszovó kérdésében az uniós csatlakozása érdekében?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Magyarkanizsa: Nagy érdeklődés az ingyenes ultrahangos vizsgálatok iránt
(Vajdaság)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány