Kultúra
Szabadka: Ismét Kosztolányi nyomába erednek a diákok
Újdonság, hogy a 7-8. osztályosok is versenyezhetnek
Betűméret:             

Idén is megszervezik a térség egyik legnépszerűbb és legszórakoztatóbb irodalmi vetélkedőjét Szabadkán. A fiatalok valódi felfedezőutat járnak be Kosztolányi Dezső szülővárosának utcáin, ahol különböző feladatok megoldásával szerezhetnek pontokat a vetélkedőn.

A rendezvény egyre több érdeklődőt vonz, idén pedig már a 7-8. osztályos tanulók is benevezhetnek a Kosztolányi-talányra. Iskolánként 2 csapat nevezhet be a vetélkedőre ‒ tudtuk meg Hicsik Dórától, a verseny szervezőjétől. A 7-8 osztályos (szabadkai) diákok és a vajdasági középiskolások idén is Kosztolányi nyomába erednek a szülőváros utcáin, s fedezik fel a költő Szabadkához fűződő családi kötelékeit.

A vetélkedő idei témája az általános iskolások számára: irodalmi barátságok (Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső), középiskolások részére: a Kosztolányi család (nagyszülők, szülők, testvérek).

A verseny a család három tagjának évfordulójához kapcsolódik: a költő édesapja 90, Kosztolányi Dezső 80, öccse, Kosztolányi Árpád pedig 50 évvel ezelőtt hunyt el. A Kosztolányi család síremléke a szabadkai bajai úti temetőben található, a költő földi maradványai a budapesti Kerepesi temetőben nyugszanak.

A Kosztolányi Napok szervezőbizottsága március 31-én rendezi meg a Kosztolányi-talány elnevezésű irodalmi-műveltségi-közösségfejlesztő vetélkedőt, melyre várják a négyfős csapatok jelentkezését a Kosztolányi Napok Facebook-oldalán vagy a 063-11-53-323-as telefonszámon. Bővebb információt is itt kaphatnak az érdeklődők. A következő hetekben ezeken a felületeken folyamatosan megosztják a részleteket, az újdonságokat, amelyek alakulása a jelentkező csapatok számától is függ majd.

Basity Gréta

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Sziveri János emléknapot rendezett tegnap a költő nevét viselő Művészeti Színpad, immár 31. alkalommal gyűltek össze a költő ismerősei, tisztelői, hogy születésnapjához közeledve emlékezzenek rá. Két helyszínen koszorúztak. Elsőként Sziveri János mellszobránál mondott méltató beszédet Mák Andrea, a muzslyai...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 11:55 ]
Beolvasás folyamatban