GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 16. [13:14]

Képzőművészetbarát horgászok Martonoson

A sporthorgász egyesület szervezésében festők, fafaragók, fazekasok alkottak a falu tájházában

Képzőművészetbarát horgászok Martonoson
Fotó: Szél János
Kopasz Gizella szabadkai fazekas alkotás közben

Ráadásul nem először, hanem már harmadízben, a sporthorgászok ebbéli érdeklődése azonban ennél is korábbra datálódik. Már vagy 15 esztendeje, hogy minden évben szerveztek egynapos festőtáborokat.

Guti János, a Ponty Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a tábor 2015-ben vált nemzetközivé, idén pedig bővítették a meghívottak listáját fafaragókkal és egy fazekassal.

A tábor legnevesebb vendége Andrej Németh Endre festő, szobrász, grafikus, keramikus, üveg- és tűzzománc művész, aki Csehországból érkezett, de hazalátogatott a svédországi Göteborgból a falu szülötte, Csikós Tibor is, a meghívottak között volt Kelcs László Bécsből, a szabadkai Horvát Nela, Tomo Marjanović és Nagypásztor János, a mokrini Milena Krstin, a zentai Kovács Károly, a magyarkanizsai Remete István, a magyarországi Bimbó Tamás, dr. Mónus Ildikó festőművészek, az ugyancsak magyarországi Koltai házaspár valamint Márki József fafaragók és a szabadkai Kopasz Gizella fazekas.

Az egy hét alatt tizenöten fordultak meg a táborban. A művészek két, esetenként három alkotást is a házigazdáknak ajándékoznak.

„Ezeknek egy része azoké a támogatóké lesz, akik segítenek bennünket az alkotótábor megszervezésében és működtetésében, a fennmaradt alkotásokat pedig igyekszünk értékesíteni, hiszen a sporthorgászegyesületnek komoly jövedelemforrást jelent az itt készült festmények vagy más alkotások eladásából származó bevétel” - mondta Guti János.

Az egyesületi elnök elmondta még, hogy mielőtt a festményeket átadnák a támogatóknak, a szélesebb közönség kiállításokon láthatja őket. Terveik szerint Magyarkanizsán, Szabadkán és Szegeden is bemutatják majd a III. Martonosi nemzetközi képzőművészeti alkotótáborban készült munkákat.

Bödő Sándor


2017. december 17. [0:11]

December 16-án, szombaton nyitották meg az Alkotóházban a Zentai Képzőművészeti Alkotóműhely Lámpás című rendezvényét. Az ünnepi gyertyafényben gyermekprogramok,... >>

2017. december 16. [22:03]

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? címmel tartott kiváló hangulatú karácsonyi műsort ma este az adai színházteremben a Vadvirág Hagyományápoló Kör, amelynek vezetői az... >>

2017. december 16. [19:55]

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. Békésen távozott családja,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.22 dinár
100 forint 37.92 dinár
100 dinár 263.67 forint
Heti kérdés
Ön szerint mekkora jövedelem kell családtagonként a tisztességes megélhetéshez Szerbiában?
5-10 ezer
10-15 ezer
15-20 ezer
20-25 ezer
25-30 ezer
30 ezernél több

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka