GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 8. [13:15]

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán

Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom Zentán

A Táncháztalálkozó szervezőbizottsága, a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet mint háttérintézmény szeptember 17-én Zentán, a Sportcsarnokban megtartja Szent Mihály-napi Táncháztalálkozó és Sokadalom elnevezésű rendezvényét, melyen fellépnek és oktatnak Vajdaság kiemelkedő népzenészei és néptáncosai, koncertet adnak a Kárpát-medencéből meghívott vendégzenekarok, ahogyan a legnépszerűbb vajdasági együttesek is.

Délelőtt és koradélután a Furfangos csudavilág játékparkja várja a gyerekeket számos ügyességi játékkal. A programok azonban minden korosztály érdeklődését kielégítik, lesznek népi játékok, kézműves foglalkozások, hangszer-, mesterség- és viseletbemutatók, valamint kirakodóvásár is. Ugyanakkor Vajdaság kiváló énekesei és néptáncosai közreműködésével néptánc- és népdaloktatás is lesz. Az esti gálaműsor után pedig reggelig tartó táncház veszi kezdetét.

A vajdasági népdalénekesek, népzenészek, zenekarok, néptáncegyüttesek mellett Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Magyarországról is érkeznek fellépők.

Helyi értékek kisfarsangja címmel bemutatkozási lehetőséget kínálnak az egyesületeknek, a települési értéktáraknak és baráti társaságoknak helyi értékeik bemutatására, s a legjobban berendezett sátrak díjban részesülnek. A zsűrizéskor ötperces bemutatóra is lehetőség lesz.

A Hencidától Bonchidáig vetélkedőre 6 fős csoportok jelentkezését várják a szervezők, a korhatár 10–16 év. Egy egyesületből/településről több csapat is nevezhet. A vetélkedőn lesznek ügyességi feladatok, felmérik a néprajzi alapismereteket és a találékonyságot is. A nyertes csapat jutalma egy kirándulás.

A rendezvény háttérintézménye a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, szakmai partnere a budapesti Hagyományok Háza, partnerek a zentai Thurzó Lajos Oktatási-művelődési Központ, Zenta Város Önkormányzata és a zentai Sportcsarnok.

A rendezvényt szeptember 17-én 10.30-tól tartják a Sportcsarnokban és a Népkertben Zentán.


2017. november 20. [22:35]

November 24-én és 25 én rendezik meg Újvidéken a traNSzportőrök/traNSporteri elnevezésű rendezvényt 19 órai kezdettel. Helyszín: Bulevar Books könyvesbolt, Bulevar... >>

2017. november 20. [18:12]

Sagmeister Laura magyarkanizsai festőművész kiállítása nyílik meg november 22-én, szerdán 17 órakor a budapesti Forrás Galériában, a Nemzetstratégiai Intézet Kárpát-haza... >>

2017. november 20. [17:12]

Utolsó állomásához érkezett a Héttorony Fesztivál, a határokon átívelő, Makovecz-épületeket világzenével megtöltő sorozat hétfőn este a Pesti Vigadóban zárul Dresch... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka