Kultúra
Szombaton Tini fesztivál
Tehetséges fiatalok a Tini színpadán

Tizenhat fiatal lép színpadra szombaton a vajdasági énekes tehetségeket felvonultató 26. Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőn Temerinben – hangzott el a szervezőbizottság sajtótájékoztatóján. Tizenketten a tini, míg négyen az ifjúsági kategóriában mérik össze képességüket. A hat temerini fellépő mellett Szabadkáról, Kúláról, Kishegyesról, Törzsudvarnokról, Topolyáról, Tornyosról és Adáról érkeznek versenyzők. A fiatalokat Aleksandar Dujin zenekara kíséri, teljesítményüket pedig az Erős Ervin, Hevesi Tibor, Szerda Árpád és Kovács Anikó összetételű szakzsűri bírálja el. A fesztivál vendégzenekara a temerini Chameleon együttes, az este sztárvendége a magyararországi X factor egykori győztese, Kocsis Tibor lesz. A műsorvezetést az idén Péter Diana és Botka Csaba vállalta el. A Tini most sem valósulhatna meg támogatók nélkül.

Varga Flórián, a szervező Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a temerini önkormányzat mellett, a Köztársasági Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatás Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács, illetve számos vállalkozó járul hozzá a szervezéshez. Az MNT kiemelt rendezvényként tekint a TINI-re.

Erős Ervin, a zsűri tagja elárulta, az idén valamivel erősebb a mezőny, mint tavaly: - Az audíción volt néhány olyan pillanat, amikor tényleg meglepődtünk, hiszen valami teljesen újat, frisset hoztak az előadók. Ekkor még inkább szembesültünk azzal, hogy mennyi tehetséges és színpadra született gyerek van itt közöttünk. Abban van nagy szerepe a Tini fesztiválnak, hogy ezek a fiatalok megtalálják a rendezvényt. Legalább három-négy kiemelt tehetség van, akik minden szempontból színpadra termettek, előadónak születtek - tette hozzá a zsűri tagja, majd elmondta, hogy az idén is az énekhangot, a színpadi megjelenést és a dikciót veszi figyelembe a zsűri.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az idén rádiós közvetítés nem lesz, az Újvidéki Televízió (RTV) azonban élőben közvetíti a fesztivált.

A 26. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 órától vagy a fesztivál napján helyszínen. Érdeklődni a 021/843-411-es telefonszámon lehet.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara idén első ízben szervezi meg BölcsészFeszt elnevezésű rendezvénysorozatát április 25-e és 27-e között.A szervezők sokszínű programmal készültek, többek között lesz tudományos előadás, felolvasóest, slam poetry verseny, előadás a csokiról, a magyar kártyáról és...
2018. ÁPRILIS 20.
[ 20:21 ]
28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén Avicii, a világ egyik legismertebb dj-je, írja a Variety. A svéd lemezlovas és producer halálhírét a környezete is megerősítette.Egyelőre csak annyit tudni, hogy a dj-t pénteken holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban. A rendkívül népszerű DJ, aki a Szigeten is...
2018. ÁPRILIS 20.
[ 20:18 ]
A kortárs délszláv irodalomról rendeztek kerekasztal-beszélgetést pénteken a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahol délután bejelentették, hogy idén Orcsik Roland veheti át a Hazai Attila Irodalmi Díjat. A mai délszláv irodalom és az európai irodalmi hagyomány címmel meghirdetett beszélgetést az Európai...
2018. ÁPRILIS 20.
[ 19:43 ]
Beolvasás folyamatban