Kultúra
Szombaton Tini fesztivál
Tehetséges fiatalok a Tini színpadán

Tizenhat fiatal lép színpadra szombaton a vajdasági énekes tehetségeket felvonultató 26. Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőn Temerinben – hangzott el a szervezőbizottság sajtótájékoztatóján. Tizenketten a tini, míg négyen az ifjúsági kategóriában mérik össze képességüket. A hat temerini fellépő mellett Szabadkáról, Kúláról, Kishegyesról, Törzsudvarnokról, Topolyáról, Tornyosról és Adáról érkeznek versenyzők. A fiatalokat Aleksandar Dujin zenekara kíséri, teljesítményüket pedig az Erős Ervin, Hevesi Tibor, Szerda Árpád és Kovács Anikó összetételű szakzsűri bírálja el. A fesztivál vendégzenekara a temerini Chameleon együttes, az este sztárvendége a magyararországi X factor egykori győztese, Kocsis Tibor lesz. A műsorvezetést az idén Péter Diana és Botka Csaba vállalta el. A Tini most sem valósulhatna meg támogatók nélkül.

Varga Flórián, a szervező Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a temerini önkormányzat mellett, a Köztársasági Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatás Titkárság, a Magyar Nemzeti Tanács, illetve számos vállalkozó járul hozzá a szervezéshez. Az MNT kiemelt rendezvényként tekint a TINI-re.

Erős Ervin, a zsűri tagja elárulta, az idén valamivel erősebb a mezőny, mint tavaly: - Az audíción volt néhány olyan pillanat, amikor tényleg meglepődtünk, hiszen valami teljesen újat, frisset hoztak az előadók. Ekkor még inkább szembesültünk azzal, hogy mennyi tehetséges és színpadra született gyerek van itt közöttünk. Abban van nagy szerepe a Tini fesztiválnak, hogy ezek a fiatalok megtalálják a rendezvényt. Legalább három-négy kiemelt tehetség van, akik minden szempontból színpadra termettek, előadónak születtek - tette hozzá a zsűri tagja, majd elmondta, hogy az idén is az énekhangot, a színpadi megjelenést és a dikciót veszi figyelembe a zsűri.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az idén rádiós közvetítés nem lesz, az Újvidéki Televízió (RTV) azonban élőben közvetíti a fesztivált.

A 26. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 órától vagy a fesztivál napján helyszínen. Érdeklődni a 021/843-411-es telefonszámon lehet.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Luxemburg: Az Ostrom nyerte a CinEast filmfesztivál közönségdíját - illusztráció
2018. OKTÓBER 22.
[ 12:08 ]
Valódi kórusünnepet tartottak ma este Zentán, ugyanis idén a Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom adott otthont a Vajdasági Magyar Kórusok XIX. Találkozójának, amelyet a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Zenta község önkormányzata, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ és a Cor Jesu Kamarakórus közösen...
2018. OKTÓBER 21.
[ 22:28 ]
A művésztelepen készült festményekből összeállított válogatással és alkalmi műsorral emlékeztek meg a 9+1 Nemzetközi Művésztelep megalakulásának negyvenedik évfordulójáról Bácskossuthfalván. A telepet 1978 májusában alapította meg 9 festő – Ács József, Benes József, Gyurkovics Hunor, Novák Mihály, Petrik Pál,...
2018. OKTÓBER 21.
[ 21:02 ]
Szenteleky Kornél író, költő, műfordító születésének 125. és halálának 85. évfordulójáról emlékeztek meg szombaton szülőfalujában, Szivácon.A Szenteleky Napok rendezvényen művelődési műsorral és tárlatokkal is várták az érdeklődőket, valamint kiosztották a Szenteleky-díjat és a Bazsalikom Műfordítói Díjat...
2018. OKTÓBER 21.
[ 16:17 ]
Beolvasás folyamatban