GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 14. [21:25]

Zenta: Kortárs kép-mások címmel nyílt kiállítás a Városi Múzeumban

Zenta: Kortárs kép-mások címmel nyílt kiállítás a Városi Múzeumban
A jelenlévő alkotók a zentai Városi Múzeumban

Kortárs kép-mások címmel nyílt meg ma este a zentai Városi Múzeumban a Zentai Művésztelep kiállítása. A tárlatot a vajdasági magyar képművészet napja alkalmából nyitottak meg éppen november 14-én, Ács József születésnapján.

A megnyitó kezdetén Pejin Attila, a zentai Városi Múzeum vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, a zentai Városi Múzeum munkatársa nyitotta meg a kiállítást.

– Minden megnyitó ünnep, a mai pedig különösen az, hiszen az élő művészetet, a vajdasági kortárs művészetet ünnepeljük. Nem véletlen, hogy ez a nap éppen Ács József születésnapjával esik egybe, az ő személyében ugyanis egyszerre volt jelen az alkotó, a szervező és a befogadó – hangsúlyozta Szarka Mándity Krisztina, hozzátéve, ennek a háromnak a mostani tárlat esetében is együtt van fontos szerepe. Kifejtette, a kiállításon látható alkotások mindegyike a 2016-os művésztelephez kapcsolódik, amelynek javasolt témája a kép-más kifejezés volt, ugyanakkor tavaly ünnepelték Petrik Pál születésének századik évfordulóját is, így az alkotók maguk dönthették el, hogy az ajánlott témához kívánnak-e kötődni, vagy inkább az évfordulós művész életművének valamely mozzanatára szeretnének reflektálni. Végezetül köszönetet mondott a kiállító művészeknek, amiért munkájukkal éltetik a művésztelepet, jelenlétükkel pedig magát a művészetet.

A megnyitóbeszéd után Pejin Attila jelképes ajándékokkal köszönte meg a Zentai Művésztelep jelenlévő tagjainak a munkájukat, köztük Csernik Attilának, Mezei Erzsébetnek, Verebes Györgynek, Gubik Korinának, Bakos Anitának, Balla Ákosnak és Lázár Tibornak, valamint Szarka Mándity Krisztinának a munkájukat.

A Kortárs kép-mások című kiállítás keretében Acsai Györgyi, Bakos Anita, Balla Ákos, Csernik Attila, Gubik Korina, Gyurkovics Hunor, Kiss Butterer Márta, Kozma Laura, Lázár Tibor, Mezei Erzsébet, Péter László, Szalma Viktória, Tóth Alisa, Sagmeister Laura és Verebes György munkáit tekinthetik meg az érdeklődők a zentai Városi Múzeumban.

H. A.


2017. november 18. [21:01]

Emelkedett hangulatban, a művészetek találkozása jegyében nyílt meg ma este a zentai Alkotóházban a Zentai Képzőművészeti Alkotóműhely VIII. Nemzetközi Művészeti Műhelye... >>

2017. november 18. [15:47]

Hosszú betegség után, 64 éves korában elhunyt Malcolm Young, az AC/DC alapító gitárosa – osztotta meg a gyászhírt Facebook-oldalán az ausztrál rockzenekar.Young... >>

2017. november 18. [14:34]

Rezidens írócsereprogram indul Pécs és a 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet viselő Újvidék között - tudatta Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.47 dinár
1 dollár 100.32 dinár
100 forint 37.95 dinár
100 dinár 263.48 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka