Kultúra
Szeged Rocks: Várják a jelentkezéseket

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Révész Zsolt kommunikációs vezető elmondta, hogy dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek jelentkezését várják korra, nemre, zenei stílusra való tekintet nélkül.

Az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek január 31-ig egy videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Egyetlen feltétel a dalok megfelelő szintű interpretációja - húzta alá.

Révész Zsolt hozzátette, hogy kiválasztották a rendezvényen elhangzó négy dalt is. A számok között két magyar és két külföldi lesz: Billy Idoltól a White Wedding, a Blurtől a Song 2, a Tankcsapdától az Ez az a ház és a Sun City-től a Nem izgat.

A Szeged Rocks rendezvényt olasz ötlet alapján szervezik, a közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak.

Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.

A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották.

A flashmob célja az élő zene és a rock népszerűsítése. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter - illusztráció
2018. JÚLIUS 15.
[ 12:56 ]
Öt határon túli magyar társulat hét kivételes produkcióját is láthatja - többségüket Magyarországon elsőként - a közönség az augusztus 3-án kezdődő szegedi Thealter fesztiválon - tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület az MTI-t. A fesztivál nyitónapján lesz az Aradi Kamaraszínház és a MASZK Egyesület...
2018. JÚLIUS 14.
[ 12:53 ]
Az Illés-napi rendezvények sorában július 17-én, kedden este hét órakor a Tájházban mutatják be Csorba Béla Temerini kenyér c. könyvét, mely tanulmányokat, esszéket, cikkeket tartalmaz Alsó- Bácska, de azon belül mindenekelőtt Temerin népéletéből. A könyvet a szabadkai Életjel jelentette meg , borítóján Németh...
2018. JÚLIUS 14.
[ 7:06 ]
A mai Románia területén a 19-20. században talált, csaknem ezer arany- és ezüstkincset bemutató kiállítás nyílik a szegedi Fekete házban.A tárlat helyszínén rendezett pénteki sajtóbejáráson Rodica Margithu kurátor elmondta, hogy a vándorkiállítás anyagát harminc romániai múzeum gyűjteményéből válogatták össze.A...
2018. JÚLIUS 13.
[ 22:27 ]
Beolvasás folyamatban