Kultúra
Szeged Rocks: Várják a jelentkezéseket

Elindult a jelentkezés a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Révész Zsolt kommunikációs vezető elmondta, hogy dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek jelentkezését várják korra, nemre, zenei stílusra való tekintet nélkül.

Az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek január 31-ig egy videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Egyetlen feltétel a dalok megfelelő szintű interpretációja - húzta alá.

Révész Zsolt hozzátette, hogy kiválasztották a rendezvényen elhangzó négy dalt is. A számok között két magyar és két külföldi lesz: Billy Idoltól a White Wedding, a Blurtől a Song 2, a Tankcsapdától az Ez az a ház és a Sun City-től a Nem izgat.

A Szeged Rocks rendezvényt olasz ötlet alapján szervezik, a közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak.

Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.

A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották.

A flashmob célja az élő zene és a rock népszerűsítése. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta: Gerilla 5-3-1 - illusztráció
2018. OKTÓBER 15.
[ 23:32 ]
(A Vajdaság rovatból átvett tudósítás) A 66. évvel ezelőtt megszervezett Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok eredeti helyszínén, Palicson emlékeztek a vajdasági magyarság egyik legfontosabb kulturális seregszemléjére vasárnap kora este a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében. A felekezeteket képviselő...
2018. OKTÓBER 15.
[ 8:18 ]
Nyolcvanegy éves korában elhunyt Eduardo Arroyo világhírű spanyol festőművész és szobrász vasárnap Madridban."Bizonyos, hogy pályatévesztett író vagyok, aki több regényt és néhány elbeszélést megfestett. Irodalmi szenvedélyem késztetett arra, hogy néhány történetet festékkel, ecsettel mondjak el" - nyilatkozta...
2018. OKTÓBER 14.
[ 22:24 ]
Csoóri Sándor gondolata volt a mottója az idei népzenei találkozónak Pacséron, amelyen Vörös István néhai citerásról, a helybeli citerazenekar egyik alapítójáról, zenekarvezetőről is megemlékeztek, akinek köszönhetően ismét feléledt és hagyománnyá vált a citerazene a faluban. A nemzetközivé vált összejövetelen...
2018. OKTÓBER 14.
[ 20:06 ]
Beolvasás folyamatban