GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. január 6. [12:38]

Karapándzsity Kristófra emlékeztek a Martonos melletti Tandari-szálláson

Karapándzsity Kristófra emlékeztek a Martonos melletti Tandari-szálláson
Fotó: Bödő Sándor
Az Azzannyáth Quintette Kristófért muzsikált

A fiatalon elhunyt magyarkanizsai énekes gyógyításának megsegítésére szánt, Kanizsa Színei elnevezésű koncertből sajnos emlékkoncert lett. A Tandari-szálláson tegnap este megtartott rendhagyó zenés est első részében, amelyen ott voltak Kristóf szülei is, a 23 évet élt tehetséges énekes emlékére szólt a muzsika.

Elsőként a magyarkanizsai Bozsóki Gergely klasszikus gitárjátékában gyönyörködhetett a közönség, majd bekapcsolódott kisegyüttesének, az Azzannyáth Quintette-nek a többi tagja, Dudás Ervin (hegedű), Petrovics Máté (hegedű), Vincze Eszter (brácsa) és Ábrahám Máté (gordonka) is. Előadásukban J. S. Bach: (BWV 1035) Fuvola szonátája, L. V. Beethoven: (Op. 119) Bagatelle No. 4 és No. 9-e, N. Coste: (Op. 31) Le Départ című műve, L. Berkeley: (Op. 52) Sonatinája és N. Koshkin: Guitar quintette-je csendült fel.

Amint az a koncertet követő, Bozsóki Gergellyel folytatott rövid beszélgetésből kiderült, a kvintett furcsa elnevezése az ő egyik elszólásából ered, de annyira megtetszett mindenkinek, hogy meghagyták. A fiatal gitárművész diplomahangversenyére egyébként kilenc nap múlva, január 15-én kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay koncerttermében. Gergely elmondta azt is, hogy Kristóffal együtt jártak szolfézsre, és a fiúban egy igazi tehetséget, szorgalmas növendéket ismert meg, akinek felfelé ívelő pályáját, annak ellenére, hogy egy egészen más zenei irányzatot képviselt, a You Tube jóvoltából végig figyelemmel kísérte.

A folytatásban Árok László és fia, Árok Zoltán egykori illetve mai ismert magyarkanizsai autóversenyzők kerültek rivaldafénybe, akikkel e sorok írója autóversenyző pályafutásukról beszélgetett el. Árokék bemutatták legértékesebb trófeáikat, de egy róluk készült riportfilmet is, amit néhány évvel ezelőtt a Vajdasági Televízió sportműsorának munkatársai készítettek. Árok László két évtizeden át, 1991-ig rali-versenyzőként rótta az utakat szerte a régi Jugoszláviában az arra átalakított NSU márkájú gépkocsijával, s közben négyszer lett Vajdaság bajnoka. Egy évtizeddel később fia Zoltán is a volán mögé ült, aki azonban az amatőr szlalomversenyeket választotta és máig odáig jutott, hogy S-2 kategóriában az 1001-1400 köbcentis autók mezőnyében Magyarország hatszoros bajnoka! És láss csodát: egy igencsak felturbózott, ezekre a versenyekre átalakított Zastava Yugo gépkocsival versenyez, amit az első pár évben mosolyogva fogadtak a versenyek szervezői, aztán amikor kezdte maga mögé utasítani az ismertebb márkájú gépkocsikat is, csak annyit mondtak: no, ez a Tito bosszúja! Zoltán már a jövő évi versenyekre készül, amelyek szabályzatát és versenyprogramját a hónap végére várja, de édesapjával már felkészítették az autót a címvédésre.

A beszélgetéseket követően a magyarkanizsai Csaba Duó lépett színre, megfelelő hangulatot varázsolva a további kellemes társalgáshoz, barátkozáshoz, ismerkedéshez. A legtöbben közben vacsoráztak, majd elbeszélgettek a fiatal zenészekkel és az ismert autóversenyzőkkel is.

Az est védnöke, Tandari László, a Tandari-szállás tulajdonosa sajnos nem tudott ott lenni, de üzenetben üdvözölte a fellépőket és a megjelenteket is, megköszönve nekik, hogy jelenlétükkel és műsorukkal megtisztelték Karapándzsity Kristóf emlékét, ugyanakkor kellemes kikapcsolódást és boldog újesztendőt kívánt mindenkinek.

Az est szervezője, Gombaszögi László értékelése szerint a Kanizsa Színei igazán kellemes és nem mindennapi szórakozást nyújtott azoknak, akik eljöttek, bár véleménye szerint az est jellege több látogatót érdemelt volna.

Bödő Sándor


2018. január 23. [22:13]

Az amerikai filmakadémia nyitottságát látja a Testről és lélekről című film Oscar-jelölésében Enyedi Ildikó. A rendező erről azon a kedd esti sajtótájékoztatón beszélt,... >>

2018. január 23. [16:07]

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be... >>

2018. január 23. [10:30]

A pekingi Hszin Csing Pao, a harmadik legnagyobb napilap 2017 tíz legjobb könyve közül az elsőnek választotta a kínai nyelven megjelent Sátántangót – számolt be a... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.65 dinár
1 dollár 96.25 dinár
100 forint 38.32 dinár
100 dinár 260.92 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány