Kultúra
Bemutatták a János vitézt Tordán
Betűméret:             

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház tegnap este tartotta meg elő-bemutatóját Tordán. A társulat tagjai a János vitéz című daljátékot vitték színre Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatójának rendezésében.

A darabra azért esett a választás, mert eddig kétszer játszotta a társulat a János vitézt, az 1950-es, majd az 1970-es években, és tavaly októberben a Madách fennállásának 65. évfordulójára, a jubileumi ünnepségükre készülve döntöttek úgy, hogy ismét ehhez a közkedvelt darabhoz térnek vissza. Ennek megrendezésére pedig Venczel Valentint kérték meg, aki a pályafutását Nagybecskereken kezdte, illetve itt lépett először a "világot jelentő deszkákra".

Tavaly decemberre tervezték a bemutatót Nagybecskereken, de a Toša Jovanović Népszínház előcsarnokában felújítási munkálatai miatt ezt nem valósíthatták meg. A nagybecskereki bemutató március 10-én lesz, de azt megelőzi még egy nyilvános főpróbának is nevezhető fellépés Magyarittabén, a XXXVI. Ittabéi Téli Találkozók keretében, március 3-án.

Mivel a jubileumi ünnepséget is elhalasztották, így a bemutató előtt egy díszülést tart a színtársulat vezetősége, amelyen összegezik az elmúlt 65 év tevékenységét, és mindazoknak megköszönik a támogatást, a segítséget, akik hozzájárultak a Madách Amatőr Színház munkájához, működéséhez.

A tordai nyilvános főpróbát megelőzően egy kiállítás is megnyílt a Petőfi Sándor ME előcsarnokában, a muzslyai születésű, de jelenleg Svájcban élő amatőr festő, Hallai Tímea olajfestményeit csodálhatta meg a közönség.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot. A pályázatra magyar nyelven írt, eddig meg nem jelent riportokkal lehet jelentkezni. A pályázat jeligés. A...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 0:52 ]
Kiállítással emlékeznek a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesületet megalapításának tizedik évfordulójára. A „mesés tárlat” a Fonó Budai Zeneházban a hónap végéig látogatható. A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesületet a hagyományos élőszavas mesemondók álmodták és alapították...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:20 ]
Magyarország Agrárminisztériumának a Hungarikum Főosztálya az idén is meghirdette a Hungarikum pályázatát. Antal Andrea főosztályvezető hírportálunknak a pályázat kapcsán elmondta, hogy kiírásukat 3 célterületre hirdették meg, és a pályázatokat május hatodikától adhatják le a kérelmezők. A pályázat...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 15:07 ]
Beolvasás folyamatban