Kultúra
Petőfi és kortársai verseivel mérettettek meg Muzslyán

Március idusához közeledve, minden évben hagyományosan megrendezi a Muzslai Petőfi Sándor MME a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóversenyt. Néhány éve Petőfi mellett a kortárs költők verseit is szavalhatják a részvevők.

Az idén kevesebb volt a jelentkező erre a szavalóversenyre, így mintegy 30 diák vette a fáradságot, hogy a más elfoglaltságai mellett megtanuljon és elszavaljon egy alkalmi verset.

A zsűri szerepét Szabó Andrea, a Petőfi Sándor Program Újvidéken és Tiszakálmánfalván tevékenykedő ösztöndíjasa, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház társulatvezetője vállalta. A színvonalas szavalóverseny után nehéz dolguk volt, hiszen a jobbnál jobb előadók közül kellett kiválasztaniuk a legeslegjobbakat. Végül döntöttek, és kiosztották a könyvjutalmakat is.

Az elsősök és másodikosok kategóriájában Olajos Teodor bizonyult a legjobbnak, Csiszár Richárd második lett, míg a harmadik helyezett Sziller Léna, ebben a kategóriában két különdíjat is osztottak, mégpedig Szőke Réka Renáta és Süveg Zita kapta. A harmadikosok és negyedikesek mezőnyében az első lett Barna Léda, a második helyre került Szakál Éva, a harmadik díjat pedig Kurunczi Anasztázia vehette át, a zsűri ugyancsak két különdíjat adományozott Nyerges Anabellának és Tóth Balázsnak.

A felsősök kategóriájában a legjobb szavalónak kijáró díjat Kormányos Ákos vehette át, őt követte Lázár Mónika a második helyen, a középiskolások mezőnyében pedig csak egy versenyző szerepelt, Nagy Aurea, aki szép szavalatával kiérdemelte a zsűri elismerését, az első díjat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mohol: Klári néni újra énekel! - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 9:30 ]
Hosszan tartó betegség után, 81 éves korában hétfőn elhunyt Budapesten Rónay László József Attila- és Prima-díjas irodalomtörténész, kritikus, egyetemi tanár - közölte az MTI-vel hétfőn a család.Rónay László 1937. augusztus 16-án született Budapesten, édesanyja Radnóti Kornélia tanár, édesapja Rónay György író...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 22:15 ]
Szívlázadás címmel hirdette meg az Újvidéki Színház a 2018/2019-es évadját, amelyben hat bemutatót tartnak. Mind a hat idei bemutató olyan hősökről szól, akik nem az utcára vonulva lázadnak, hanem az érzelmek szintjén zajlik bennük a revolúció, "úgy is mondhatjuk, hogy a szívükkel lázadnak" - hangsúlyozta az...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 20:14 ]
Mikromecenatúra programot indított az idén 200 éves világhírű madridi Prado múzeum, Simon Vouet Kislány galambbal című festményének megvásárlásához kérik a közönség hozzájárulását. "Azt szeretnénk, ha ennek a kislánynak több ezer szülője lenne" - nyilatkozta Andrés Úbeda, a múzeum igazgató-helyettese,...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 20:09 ]
Beolvasás folyamatban