Kultúra
Petőfi és kortársai verseivel mérettettek meg Muzslyán

Március idusához közeledve, minden évben hagyományosan megrendezi a Muzslai Petőfi Sándor MME a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóversenyt. Néhány éve Petőfi mellett a kortárs költők verseit is szavalhatják a részvevők.

Az idén kevesebb volt a jelentkező erre a szavalóversenyre, így mintegy 30 diák vette a fáradságot, hogy a más elfoglaltságai mellett megtanuljon és elszavaljon egy alkalmi verset.

A zsűri szerepét Szabó Andrea, a Petőfi Sándor Program Újvidéken és Tiszakálmánfalván tevékenykedő ösztöndíjasa, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház társulatvezetője vállalta. A színvonalas szavalóverseny után nehéz dolguk volt, hiszen a jobbnál jobb előadók közül kellett kiválasztaniuk a legeslegjobbakat. Végül döntöttek, és kiosztották a könyvjutalmakat is.

Az elsősök és másodikosok kategóriájában Olajos Teodor bizonyult a legjobbnak, Csiszár Richárd második lett, míg a harmadik helyezett Sziller Léna, ebben a kategóriában két különdíjat is osztottak, mégpedig Szőke Réka Renáta és Süveg Zita kapta. A harmadikosok és negyedikesek mezőnyében az első lett Barna Léda, a második helyre került Szakál Éva, a harmadik díjat pedig Kurunczi Anasztázia vehette át, a zsűri ugyancsak két különdíjat adományozott Nyerges Anabellának és Tóth Balázsnak.

A felsősök kategóriájában a legjobb szavalónak kijáró díjat Kormányos Ákos vehette át, őt követte Lázár Mónika a második helyen, a középiskolások mezőnyében pedig csak egy versenyző szerepelt, Nagy Aurea, aki szép szavalatával kiérdemelte a zsűri elismerését, az első díjat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csángó tánczenei siker Belgrádban - illusztráció
2018. JÚNIUS 22.
[ 6:05 ]
Szombaton, Óbecse központjában a térség közkedvelt előadóit vonultatta fel az „Óbecse Éjjel” zenei rendezvény, amelyet másodízben szervezett meg az óbecsei önkormányzat.Bajaga i instruktori, Dejan Cukić, Eva Braun és a Ničim izazvan mellett a kishegyesi származású Rúzsa Magdit is végre élőben láthatta a...
2018. JÚNIUS 20.
[ 14:53 ]
Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t. Székely parasztcsaládban született a Hargita megyei Nagygalambfalván (Porembenii Mari) 1929. május 10-én. A középiskolát Székelyudvarhelyen...
2018. JÚNIUS 20.
[ 11:51 ]
A zentai alkotóház falaira ismét új képek kerültek. A tárlaton mostantól a nagykátai Fejős László grafikus alkotásai láthatók. Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész megnyitó beszédében kiemelte, hogy az a gondolati háttér, az a hatalmas szellemi rendszer, ami a Fejős munkásságát jellemzi a védikus kultúrához...
2018. JÚNIUS 20.
[ 0:17 ]
Beolvasás folyamatban