Kultúra
Petőfi és kortársai verseivel mérettettek meg Muzslyán

Március idusához közeledve, minden évben hagyományosan megrendezi a Muzslai Petőfi Sándor MME a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóversenyt. Néhány éve Petőfi mellett a kortárs költők verseit is szavalhatják a részvevők.

Az idén kevesebb volt a jelentkező erre a szavalóversenyre, így mintegy 30 diák vette a fáradságot, hogy a más elfoglaltságai mellett megtanuljon és elszavaljon egy alkalmi verset.

A zsűri szerepét Szabó Andrea, a Petőfi Sándor Program Újvidéken és Tiszakálmánfalván tevékenykedő ösztöndíjasa, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház társulatvezetője vállalta. A színvonalas szavalóverseny után nehéz dolguk volt, hiszen a jobbnál jobb előadók közül kellett kiválasztaniuk a legeslegjobbakat. Végül döntöttek, és kiosztották a könyvjutalmakat is.

Az elsősök és másodikosok kategóriájában Olajos Teodor bizonyult a legjobbnak, Csiszár Richárd második lett, míg a harmadik helyezett Sziller Léna, ebben a kategóriában két különdíjat is osztottak, mégpedig Szőke Réka Renáta és Süveg Zita kapta. A harmadikosok és negyedikesek mezőnyében az első lett Barna Léda, a második helyre került Szakál Éva, a harmadik díjat pedig Kurunczi Anasztázia vehette át, a zsűri ugyancsak két különdíjat adományozott Nyerges Anabellának és Tóth Balázsnak.

A felsősök kategóriájában a legjobb szavalónak kijáró díjat Kormányos Ákos vehette át, őt követte Lázár Mónika a második helyen, a középiskolások mezőnyében pedig csak egy versenyző szerepelt, Nagy Aurea, aki szép szavalatával kiérdemelte a zsűri elismerését, az első díjat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Grendel Lajos író - illusztráció
2018. DECEMBER 18.
[ 21:58 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is várta a felterjesztéseket az általa alapított elismerésekre, így a Magyar Életfa, a Plakett és Aranyplakett díjra. Az elismerésekkel azt a hiteles őrző és teremtő munkát, a vajdasági és a Kárpát-medencei magyar közösségek összefogásáért és formálásáért,...
2018. DECEMBER 17.
[ 19:36 ]
A Moravicai Értelmiségi Fórum (MÉF) a falu szülötte Papp Dániel író, újságíró születésének 150. évfordulója jegyében szervezett szakmai konferenciát. A MÉF székházának a falán egy emléktáblát is elhelyeztek, így tisztelegve a fiatalon elhunyt író emléke előtt. A tábla leleplezését követően az Echo Gyermek- és...
2018. DECEMBER 17.
[ 16:16 ]
Sting jövőre ismét eljön a magyar fővárosba. A néhány hete a Hősök terén Shaggyvel közös koncertje után 2019. július 2-án szólóprodukcióval lép színpadra a Papp László Budapest Sportarénában. A brit világsztár My Songs című európai turnéja keretében legnépszerűbb dalait fogja előadni. A műsor felöleli...
2018. DECEMBER 17.
[ 10:12 ]
Beolvasás folyamatban