GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. március 13. [20:28]

Petőfi és kortársai verseivel mérettettek meg Muzslyán

Petőfi és kortársai verseivel mérettettek meg Muzslyán
Fotó: Kónya-Kovács Otília
Petőfit és kortársait szavalták Muzslyán

Március idusához közeledve, minden évben hagyományosan megrendezi a Muzslai Petőfi Sándor MME a Petőfi a szívünkben elnevezésű szavalóversenyt. Néhány éve Petőfi mellett a kortárs költők verseit is szavalhatják a részvevők.

Az idén kevesebb volt a jelentkező erre a szavalóversenyre, így mintegy 30 diák vette a fáradságot, hogy a más elfoglaltságai mellett megtanuljon és elszavaljon egy alkalmi verset.

A zsűri szerepét Szabó Andrea, a Petőfi Sándor Program Újvidéken és Tiszakálmánfalván tevékenykedő ösztöndíjasa, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház társulatvezetője vállalta. A színvonalas szavalóverseny után nehéz dolguk volt, hiszen a jobbnál jobb előadók közül kellett kiválasztaniuk a legeslegjobbakat. Végül döntöttek, és kiosztották a könyvjutalmakat is.

Az elsősök és másodikosok kategóriájában Olajos Teodor bizonyult a legjobbnak, Csiszár Richárd második lett, míg a harmadik helyezett Sziller Léna, ebben a kategóriában két különdíjat is osztottak, mégpedig Szőke Réka Renáta és Süveg Zita kapta. A harmadikosok és negyedikesek mezőnyében az első lett Barna Léda, a második helyre került Szakál Éva, a harmadik díjat pedig Kurunczi Anasztázia vehette át, a zsűri ugyancsak két különdíjat adományozott Nyerges Anabellának és Tóth Balázsnak.

A felsősök kategóriájában a legjobb szavalónak kijáró díjat Kormányos Ákos vehette át, őt követte Lázár Mónika a második helyen, a középiskolások mezőnyében pedig csak egy versenyző szerepelt, Nagy Aurea, aki szép szavalatával kiérdemelte a zsűri elismerését, az első díjat.

Kónya-Kovács Otília


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 17. [16:51]

Sokszínű programok és mosolygós gyermekarcok jellemezték a második napot a zentai Napsugár Báb- és Gyermekfesztiválon, amelyet a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási... >>

2018. március 17. [8:39]

Lajkó Félix hegedűművész és Balázs János zongoraművész ad improvizációs estet március 21-én a budapesti Zeneakadémián. Lajkó Félix és Balázs János estjén eltűnnek a... >>

2018. március 14. [21:53]

A Szűz Mária fájdalmáról szóló középkori himnusz legismertebb komolyzenei feldolgozása csendül fel március 18-án, vasárnap 17 órai kezdettel a kertvárosi Munkás Jézus... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.35 dinár
1 dollár 96.10 dinár
100 forint 37.98 dinár
100 dinár 263.27 forint
Heti kérdés
A magyarokat különösebben nem érinti, mert számunkra Nagybecskerek Nagybecskerek marad, mégis megkérdezzük: támogatja-e a város hivatalos szerb nevének megváltóztatását Zrenjaninról Petrovgradra.
Legyen Petrovgrad
Maradjon Zrenjanin
Állítsák vissza a város eredeti nevét

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Szerbia: A harmadik gyermek után 12.000, a negyedik után 18.000 dinár havonta
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány