Kultúra
Muzslyán mutatkozott be a Művészeti Karaván

Művészeti Karaván érkezett tegnap este Muzslyára, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad vendégei lehettek muravidéki és felvidéki művészemberek.

Virág Kiss Anita, a VMMI munkatársa elmondta, hogy a Művészeti Karaván - és az áprilisi Irodalmi Karaván is - az Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

"Ez egy meghívásos pályázat volt, amelyre a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is jelentkezhetett, és sikeresen pályázott, ami szerint meghívhattuk a Művészeti Karavánba a muravidékieket és a felvidékieket. Muravidékről, Lendváról érkezett Bence Lajos költő, irodalmár, publicista és Stampah Miha filmes fiatal, valamint Felvidékről hárman érkeztek, mégpedig Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Haraszti Gyula, a Magyar Interaktív TV igazgatója és M. Nagy László fotóművész."

A bemutatkozás alkalmával három rövidfilmet láthatott a közönség Horváth Áron rendezésében, majd a Magyar Interaktív TV munkájáról is egy, erre az alkalomra készült filmből értesülhettek a jelenlevők, ugyanakkor M. Nagy László fotóiból készült "kisfilm" is bemutatásra került. Bence Lajos a muravidéki kiadványokról is mondott ismertetőt, sőt legújabb kötetéből is felolvasott egy verset. Emellett élő szóban is beszámoltak tevékenységükről, de ugyanakkor a Kárpát-medencei kapcsolatokról is szó esett.

A Művészeti Karaván ma tovább folytatja útját, a csapat kettéválik, és a felvidékiek Törökkanizsán, míg a muravidékiek Magyarkanizsán mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Végel László irodalmi munkásságának szentelik azt a kétnapos nemzetközi tudományos konferenciát, amely ma kezdődik az újvidéki Bölcsészettudományi Karon.A konferencia bevezetőjeként szerb és magyar nyelven felolvassák Konrád György Kérdezd, olvasd Végel Lászlót, nem bánod meg című esszéjét.Az esemény első napján...
2018. MÁJUS 24.
[ 10:18 ]
Május 24-én, csütörtökön este fél nyolctól a Zentai Magyar Kamaraszínházban vendégszerepel a budapesti Udvari Kamaraszínház, amely a Tizennyolc című előadásával érkezik a Tisza-parti településre.„A magyar történelmet tanultuk, egészen az I. világháborúig. Ott megállt a világ, megállt a tananyag, eltűnt minden...
2018. MÁJUS 23.
[ 18:35 ]
Nyolcvanöt évesen elhunyt Philip Roth, a kortárs amerikai irodalom egyik legnagyobb alakja. Halálát helyi idő szerint kedd este jelentette az amerikai média, Roth egy New York-i kórházban halt meg kedden szívelégtelenségben.Huszonöt könyve jelent meg, legismertebb művei az 1959-es Isten veled, Columbus, az 1969-es A Portnoy-kór...
2018. MÁJUS 23.
[ 8:18 ]
Beolvasás folyamatban