Kultúra
Muzslyán mutatkozott be a Művészeti Karaván

Művészeti Karaván érkezett tegnap este Muzslyára, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad vendégei lehettek muravidéki és felvidéki művészemberek.

Virág Kiss Anita, a VMMI munkatársa elmondta, hogy a Művészeti Karaván - és az áprilisi Irodalmi Karaván is - az Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

"Ez egy meghívásos pályázat volt, amelyre a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is jelentkezhetett, és sikeresen pályázott, ami szerint meghívhattuk a Művészeti Karavánba a muravidékieket és a felvidékieket. Muravidékről, Lendváról érkezett Bence Lajos költő, irodalmár, publicista és Stampah Miha filmes fiatal, valamint Felvidékről hárman érkeztek, mégpedig Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Haraszti Gyula, a Magyar Interaktív TV igazgatója és M. Nagy László fotóművész."

A bemutatkozás alkalmával három rövidfilmet láthatott a közönség Horváth Áron rendezésében, majd a Magyar Interaktív TV munkájáról is egy, erre az alkalomra készült filmből értesülhettek a jelenlevők, ugyanakkor M. Nagy László fotóiból készült "kisfilm" is bemutatásra került. Bence Lajos a muravidéki kiadványokról is mondott ismertetőt, sőt legújabb kötetéből is felolvasott egy verset. Emellett élő szóban is beszámoltak tevékenységükről, de ugyanakkor a Kárpát-medencei kapcsolatokról is szó esett.

A Művészeti Karaván ma tovább folytatja útját, a csapat kettéválik, és a felvidékiek Törökkanizsán, míg a muravidékiek Magyarkanizsán mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a külhoni magyar kultúra támogatására 10 millió forintos keretösszeggel meghirdetett Irodalmi karaván és Művészeti karaván című, meghívásos pályázatairól - közölte az Emmi pénteken az MTI-vel. Mint írják, a pályázatok célja a nemzeti összetartozás...
2018. OKTÓBER 19.
[ 11:53 ]
(Belgrádi tudósítónktól)Vasárnap, október 21-én nyitja kapuit az idei, 63. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár Az olvasás öröme elnevezéssel. Az írott szó szerelmesei a következő vasárnapig, október 28-áig mintegy ötszáz szerbiai és kölföldi kiadó könyvkínálatát ismerhetik meg és vásárolhatják meg. Sok kiadvány...
2018. OKTÓBER 19.
[ 8:58 ]
1868-ban alapították az Osztrák-Magyar Monarchiában. Most Szerbia legrégebbi zeneiskolája a szabadkai, s az egyedüli, amelyben a szerb mellett magyarul is folyik az oktatás. Fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából csütörtök este koncertet adtak egykori növendékei a szabadkai zsinagógában: Kinka Rita zongoraművész,...
2018. OKTÓBER 18.
[ 23:21 ]
Beolvasás folyamatban