Kultúra
Muzslyán mutatkozott be a Művészeti Karaván

Művészeti Karaván érkezett tegnap este Muzslyára, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad vendégei lehettek muravidéki és felvidéki művészemberek.

Virág Kiss Anita, a VMMI munkatársa elmondta, hogy a Művészeti Karaván - és az áprilisi Irodalmi Karaván is - az Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

"Ez egy meghívásos pályázat volt, amelyre a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is jelentkezhetett, és sikeresen pályázott, ami szerint meghívhattuk a Művészeti Karavánba a muravidékieket és a felvidékieket. Muravidékről, Lendváról érkezett Bence Lajos költő, irodalmár, publicista és Stampah Miha filmes fiatal, valamint Felvidékről hárman érkeztek, mégpedig Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Haraszti Gyula, a Magyar Interaktív TV igazgatója és M. Nagy László fotóművész."

A bemutatkozás alkalmával három rövidfilmet láthatott a közönség Horváth Áron rendezésében, majd a Magyar Interaktív TV munkájáról is egy, erre az alkalomra készült filmből értesülhettek a jelenlevők, ugyanakkor M. Nagy László fotóiból készült "kisfilm" is bemutatásra került. Bence Lajos a muravidéki kiadványokról is mondott ismertetőt, sőt legújabb kötetéből is felolvasott egy verset. Emellett élő szóban is beszámoltak tevékenységükről, de ugyanakkor a Kárpát-medencei kapcsolatokról is szó esett.

A Művészeti Karaván ma tovább folytatja útját, a csapat kettéválik, és a felvidékiek Törökkanizsán, míg a muravidékiek Magyarkanizsán mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Miodrag Radovanović színész - illusztráció
2019. JANUÁR 15.
[ 16:51 ]
Tizenhárom év után új albumon dolgozik a The Who. A brit rockzenekar gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a "sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig" mindenre számíthatnak.Az album még idén megjelenik - adta hírül hétfőn a The Guardian című brit napilap...
2019. JANUÁR 14.
[ 17:27 ]
Január 16-án ünnepli hatvanadik születésnapját Sade Adu négyszeres Grammy-díjas nigériai-brit énekesnő. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja: Helen Folasade Adu néven született Ibadanban. Nigériai származású apja egyetemi tanárként, angol anyja ápolónőként dolgozott. Szülei Londonban találkoztak, 1955-ben kötöttek...
2019. JANUÁR 14.
[ 15:35 ]
Az Impressum Polgárok Egyesülete kiadásában néhány nappal ezelőtt hagyta el a Temerini Újság nyomdáját Fúró Dénes történelmi monográfiája az első világháborúban részt vett temeriniekről. A pályája elején járó szerző többéves kutatómunkájának eredményeit tárja az olvasók elé, felhasználva Ökrész Károly,...
2019. JANUÁR 13.
[ 20:35 ]
Beolvasás folyamatban