Kultúra
Muzslyán mutatkozott be a Művészeti Karaván

Művészeti Karaván érkezett tegnap este Muzslyára, ahol a Sziveri János Művészeti Színpad vendégei lehettek muravidéki és felvidéki művészemberek.

Virág Kiss Anita, a VMMI munkatársa elmondta, hogy a Művészeti Karaván - és az áprilisi Irodalmi Karaván is - az Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

"Ez egy meghívásos pályázat volt, amelyre a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet is jelentkezhetett, és sikeresen pályázott, ami szerint meghívhattuk a Művészeti Karavánba a muravidékieket és a felvidékieket. Muravidékről, Lendváról érkezett Bence Lajos költő, irodalmár, publicista és Stampah Miha filmes fiatal, valamint Felvidékről hárman érkeztek, mégpedig Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Haraszti Gyula, a Magyar Interaktív TV igazgatója és M. Nagy László fotóművész."

A bemutatkozás alkalmával három rövidfilmet láthatott a közönség Horváth Áron rendezésében, majd a Magyar Interaktív TV munkájáról is egy, erre az alkalomra készült filmből értesülhettek a jelenlevők, ugyanakkor M. Nagy László fotóiból készült "kisfilm" is bemutatásra került. Bence Lajos a muravidéki kiadványokról is mondott ismertetőt, sőt legújabb kötetéből is felolvasott egy verset. Emellett élő szóban is beszámoltak tevékenységükről, de ugyanakkor a Kárpát-medencei kapcsolatokról is szó esett.

A Művészeti Karaván ma tovább folytatja útját, a csapat kettéválik, és a felvidékiek Törökkanizsán, míg a muravidékiek Magyarkanizsán mutatkoznak be.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Három díjat kaptak magyar alkotók a balkáni térség elsőszámú filmfesztiválján csütörtök este Szarajevóban: Szamosi Zsófia a legjobb színésznő, Kis Hajni Last Call című rendezése a legjobb vizsgafilm díját nyerte el a filmfesztiválon. Csuja László Kilenc hónap háború című dokumentumfilmjét elismerő oklevéllel...
2018. AUGUSZTUS 17.
[ 14:03 ]
76 éves korában meghalt Aretha Franklin. A soul királynője detroiti otthonában, családja körében halt meg. A tizennyolcszoros Grammy-díjas énekes-dalszerző az amerikai zene- és előadóművészet egyik legnagyobb jelentőségű művésze volt. Az 1960-as évek végétől a gospel- és blues alapokból táplálkozó soul koronázatlan...
2018. AUGUSZTUS 16.
[ 18:34 ]
Megtelt ma este a nagybecskereki székesegyház, amely egy rendhagyó hangversenynek volt a helyszíne. A rendezvényen 12 Ave Maria-dal csendült fel Ana Aleksić Šajrer szoprán előadásában, akit Rontó Márta kísért orgonán, illetve egy orgonaművet is eljátszott.Az előadóknak egy régen dédelgetett álma valósult meg ezzel a...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 23:41 ]
Beolvasás folyamatban