Kultúra
Zenta: Bemutatták az estiK című előadást

Nagy sikerrel mutatta be szerda este a Kosztolányi Dezső Esti-novellái alapján készült estiK című előadását a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata, amelynek tagjai a Jászai Mari- és Pataki Gyűrű-díjas Mezei Kinga rendezésében állították színpadra a több szempontból is különlegesnek tekinthető előadásukat.

Góli Kornélia, az előadás dramaturgja és Mezei Kinga, az előadás rendezője saját bevallásuk szerint már jó ideje fontolgatták egy olyan produkció létrehozását, amelynek az alapját Kosztolányi Dezső Esti-novellái képezik, így amikor Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója felkérte őket az általa vezetett intézmény legújabb előadásának elkészítésére, úgy döntöttek, belevágnak, hiszen úgy vélték, egy ilyen produkció igen izgalmas kihívást jelent majd a fiatalokból álló társulat tagjai számára. Már az ötlet megszületésekor egyértelmű volt számukra, hogy a főszerepet Balázs Áronnak, az Újvidéki Színház Jászai Mari-, Pataki Gyűrű- és Sterija-díjas színészének, a Művészeti Akadémia tanárának kell játszania, és nagy örömükre szolgált, hogy ezt az ötletüket a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója is támogatta.

Mivel Góli Kornélia és Mezei Kinga nem szerettek volna erőltetetten dramatizált darabot létrehozni, az előadásban igyekeztek megtartani a töredékességet, ami szerkezetileg is igen izgalmassá teszi a produkciót, amelynek a Mezei Kinga alkotói világára jellemző komplexitása még élményszerűbbé teszi azt a befogadók számára.

A szereplők közül többen is hangsúlyozták, az estiK című előadás egy rendkívül izgalmas próbafolyamat eredményeképpen született meg, amelynek során maguk is sokat tanultak a rendezőtől és annak munkatársaitól. A több szempontból is különlegesnek tekinthető produkció létrehozásában Góli Kornélia és Mezei Kinga mellett zeneszerzőként Mezei Szilárd, díszlettervezőként Ondraschek Péter, jelmeztervezőként pedig Aleksandra Pešić működött közre, az előadás szereplői pedig Balázs Áron (Jászai Mari-díjas, Pataki Gyűrű-díjas, Sterija-díjas), Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea (Pataki Gyűrű-díjas), Nešić Máté, Papp Arnold, Szilágyi Áron, Verebes Judit és Virág György.

Az estiK című előadás reprízét ma 19.30-tól tartják meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban, amelynek illetékesei minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Miodrag Radovanović színész - illusztráció
2019. JANUÁR 15.
[ 16:51 ]
Tizenhárom év után új albumon dolgozik a The Who. A brit rockzenekar gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a "sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig" mindenre számíthatnak.Az album még idén megjelenik - adta hírül hétfőn a The Guardian című brit napilap...
2019. JANUÁR 14.
[ 17:27 ]
Január 16-án ünnepli hatvanadik születésnapját Sade Adu négyszeres Grammy-díjas nigériai-brit énekesnő. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja: Helen Folasade Adu néven született Ibadanban. Nigériai származású apja egyetemi tanárként, angol anyja ápolónőként dolgozott. Szülei Londonban találkoztak, 1955-ben kötöttek...
2019. JANUÁR 14.
[ 15:35 ]
Az Impressum Polgárok Egyesülete kiadásában néhány nappal ezelőtt hagyta el a Temerini Újság nyomdáját Fúró Dénes történelmi monográfiája az első világháborúban részt vett temeriniekről. A pályája elején járó szerző többéves kutatómunkájának eredményeit tárja az olvasók elé, felhasználva Ökrész Károly,...
2019. JANUÁR 13.
[ 20:35 ]
Beolvasás folyamatban