Kultúra
Néptánc képzés volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben ma egész napos néptánc oktatást tartottak a fiatalok, gyerekek részére, amelyet a helybeli egyesület a Csoóri Sándor Program támogatásának köszönve tudott megvalósítani.

Mintegy 40 helybeli és erzsébetlaki gyermek vett részt a képzésen, amelyet két néptáncoktató tartott, mégpedig Vázsonyi Csilla és Resóczki Rolland.

A dél-alföldi néptáncok kerültek előtérbe ezen a képzésen, és az új lépések, táncok mellett a tájegységhez tartozó dalokat is elsajátíthatták a fiatalok, ugyanakkor "lazításként", népi játékokkal ismerkedtek.

A kis néptáncosok nagy részének új tapasztalatot jelentett, hogy a táncok begyakorlásához élőben szólt a muzsika, a dél-bánáti Csörömpölő együttes húzta a talpalávalót.

A helyi szervezők továbbra is minden lehetőséget ki szeretnének használni, hogy a néphagyományok éltetése folyamatos legyen, ugyanakkor abban bíznak, hogy ilyen tánctanulási lehetőség a jövőben is adódik, és a fiataloknak hamarosan egy újabb tájegység táncait lesz alkalmuk megtanulni.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Minden idők legnagyobb kiállítását rendezik Bécsben Pieter Bruegel műveiből a nagy flamand festő halálának közelgő 450. évfordulója alkalmából, írja az MTI. Az október 2-án nyíló tárlaton látható lesz egy újonnan felfedezett Bruegel is - jelentették be osztrák művészettörténészek Brüsszelben.Manfred Sellink...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 17:40 ]
Harminchat év után vezeti ismét az amerikai albumlistát Paul McCartney. A 76 éves brit ex-Beatle új lemezével, az Egypt Stationnel állt a Billboard 200 élére, ez legutóbb 1982-ben fordult elő Tug of War című korongjával. Az Amerikában szeptember 7-én az MPL/Capitol Records gondozásában megjelent Egypt Station Paul McCartney...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 13:21 ]
Murakami Haruki arra kérte az alternatív irodalmi Nobel-díj, az Új Akadémia szervezőit, hogy vegyék le a nevét a jelöltek listájáról, mert a médiafigyelem helyett az írásra kíván összpontosítani - közölte vasárnap a díjat odaítélő testület.Az alternatív díjat azért alapították, mert a Svéd Akadémia májusban...
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 18:21 ]
Beolvasás folyamatban