Kultúra
Néptánc képzés volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben ma egész napos néptánc oktatást tartottak a fiatalok, gyerekek részére, amelyet a helybeli egyesület a Csoóri Sándor Program támogatásának köszönve tudott megvalósítani.

Mintegy 40 helybeli és erzsébetlaki gyermek vett részt a képzésen, amelyet két néptáncoktató tartott, mégpedig Vázsonyi Csilla és Resóczki Rolland.

A dél-alföldi néptáncok kerültek előtérbe ezen a képzésen, és az új lépések, táncok mellett a tájegységhez tartozó dalokat is elsajátíthatták a fiatalok, ugyanakkor "lazításként", népi játékokkal ismerkedtek.

A kis néptáncosok nagy részének új tapasztalatot jelentett, hogy a táncok begyakorlásához élőben szólt a muzsika, a dél-bánáti Csörömpölő együttes húzta a talpalávalót.

A helyi szervezők továbbra is minden lehetőséget ki szeretnének használni, hogy a néphagyományok éltetése folyamatos legyen, ugyanakkor abban bíznak, hogy ilyen tánctanulási lehetőség a jövőben is adódik, és a fiataloknak hamarosan egy újabb tájegység táncait lesz alkalmuk megtanulni.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Csángó tánczenei siker Belgrádban - illusztráció
2018. JÚNIUS 22.
[ 6:05 ]
Szombaton, Óbecse központjában a térség közkedvelt előadóit vonultatta fel az „Óbecse Éjjel” zenei rendezvény, amelyet másodízben szervezett meg az óbecsei önkormányzat.Bajaga i instruktori, Dejan Cukić, Eva Braun és a Ničim izazvan mellett a kishegyesi származású Rúzsa Magdit is végre élőben láthatta a...
2018. JÚNIUS 20.
[ 14:53 ]
Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t. Székely parasztcsaládban született a Hargita megyei Nagygalambfalván (Porembenii Mari) 1929. május 10-én. A középiskolát Székelyudvarhelyen...
2018. JÚNIUS 20.
[ 11:51 ]
A zentai alkotóház falaira ismét új képek kerültek. A tárlaton mostantól a nagykátai Fejős László grafikus alkotásai láthatók. Verebes György, Munkácsy-díjas festőművész megnyitó beszédében kiemelte, hogy az a gondolati háttér, az a hatalmas szellemi rendszer, ami a Fejős munkásságát jellemzi a védikus kultúrához...
2018. JÚNIUS 20.
[ 0:17 ]
Beolvasás folyamatban