Kultúra
Néptánc képzés volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben ma egész napos néptánc oktatást tartottak a fiatalok, gyerekek részére, amelyet a helybeli egyesület a Csoóri Sándor Program támogatásának köszönve tudott megvalósítani.

Mintegy 40 helybeli és erzsébetlaki gyermek vett részt a képzésen, amelyet két néptáncoktató tartott, mégpedig Vázsonyi Csilla és Resóczki Rolland.

A dél-alföldi néptáncok kerültek előtérbe ezen a képzésen, és az új lépések, táncok mellett a tájegységhez tartozó dalokat is elsajátíthatták a fiatalok, ugyanakkor "lazításként", népi játékokkal ismerkedtek.

A kis néptáncosok nagy részének új tapasztalatot jelentett, hogy a táncok begyakorlásához élőben szólt a muzsika, a dél-bánáti Csörömpölő együttes húzta a talpalávalót.

A helyi szervezők továbbra is minden lehetőséget ki szeretnének használni, hogy a néphagyományok éltetése folyamatos legyen, ugyanakkor abban bíznak, hogy ilyen tánctanulási lehetőség a jövőben is adódik, és a fiataloknak hamarosan egy újabb tájegység táncait lesz alkalmuk megtanulni.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hetvenhét éves korában Zürichben elhunyt Bruno Ganz svájci színész a Berlin fölött az ég felejthetetlen angyalának alakítója, A bukás című filmben pedig Hitler megformálója. A művész hosszú betegség után, szombatra virradóra hunyt el otthonában, családja körében. A német nyelvterület színművészetének egyik...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 15:58 ]
Király Ernő vajdasági néprajzkutató, zeneszerző születésének századik évfordulójára emlékeztek tegnap este a belgrádi Collegium Hungaricumban. Király avantgárd szerzeményiből a Studio6 együttes adott hangversenyt, melynek vendégeként Ladik Katalin újvidéki születésű performer, színésznő és a budapesti Sőrés Zsolt,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:15 ]
Felháborodást keltett Horvátországban az oktatási minisztérium döntése, mely szerint lekerült az ajánlott olvasmányok listájáról Anne Frank naplója - közölte a helyi sajtó. Csütörtökön mintegy háromezren írták alá azt a petíciót, amelyben az iskolai programba való visszahelyezését követelik. "Anne Frank...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 19:32 ]
Beolvasás folyamatban