Kultúra
Néptánc képzés volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben ma egész napos néptánc oktatást tartottak a fiatalok, gyerekek részére, amelyet a helybeli egyesület a Csoóri Sándor Program támogatásának köszönve tudott megvalósítani.

Mintegy 40 helybeli és erzsébetlaki gyermek vett részt a képzésen, amelyet két néptáncoktató tartott, mégpedig Vázsonyi Csilla és Resóczki Rolland.

A dél-alföldi néptáncok kerültek előtérbe ezen a képzésen, és az új lépések, táncok mellett a tájegységhez tartozó dalokat is elsajátíthatták a fiatalok, ugyanakkor "lazításként", népi játékokkal ismerkedtek.

A kis néptáncosok nagy részének új tapasztalatot jelentett, hogy a táncok begyakorlásához élőben szólt a muzsika, a dél-bánáti Csörömpölő együttes húzta a talpalávalót.

A helyi szervezők továbbra is minden lehetőséget ki szeretnének használni, hogy a néphagyományok éltetése folyamatos legyen, ugyanakkor abban bíznak, hogy ilyen tánctanulási lehetőség a jövőben is adódik, és a fiataloknak hamarosan egy újabb tájegység táncait lesz alkalmuk megtanulni.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt William Goldman Oscar-díjas forgatókönyvíró - illusztráció
2018. NOVEMBER 16.
[ 21:02 ]
Omega-kiállítás nyílik Szentesen - illusztráció
2018. NOVEMBER 16.
[ 18:28 ]
Ágh István, eredetei nevén Nagy István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth - és József Attila-díjas magyar költő, író tartott irodalmi estet a magyarkanizsaiaknak a József Attila Könyvtárban. A megközelítőleg 40 kötetet kiadó íróval Pécsi Györgyi irodalomtörténész és Bicskei Zoltán, az est szervezője...
2018. NOVEMBER 15.
[ 21:47 ]
Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítania egy nemzetközi kutatócsoportnak az itáliai reneszánsz mester jellegzetes stílusa alapján - számolt be róla a BBC News. A Cambridge-i Egyetem vezetésével dolgozó nemzetközi csoport négy évi kutatómunkával azonosította Michelangelo szobrainak meghatározó...
2018. NOVEMBER 15.
[ 16:09 ]
A zentai Városi Múzeumban szerda este nyitották meg azt a Benes József emlékkiállítást, amelynek a címe Az ember vívódásai a térben. A bajmoki születésű, Munkácsy Mihály-díjas festő és grafikus tavaly novemberben hunyt el.Szarka Mándity Krisztina, a kiállítás kurátora a megnyitón ismertette, hogy a Benes-képeket nem...
2018. NOVEMBER 14.
[ 23:39 ]
Beolvasás folyamatban