Kultúra
Szabadka: II. Kiállni sosem ART

December 7-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Vajdasági Ifjúsági Fórum legújabb, művészettel foglalkozó rendezvénysorozatának második eseménye, a II. Kiállni sosem ART tárlat Szabadkán.

A Vajdasági Ifjúsági Fórum legfiatalabb rendezvényének fő célja teret biztosítani a kortárs művészettel foglalkozó fiatal vajdasági alkotóknak, hogy bemutathassák magukat a publikumnak, megmérettessék magukat kiállítóként.

A Kiállni sosem ART elnevezésű rendezvényt októberben szervezték meg először, akkor nyolc képző- és fotóművész állította ki munkáját. A Vajdasági Ifjúsági Fórum úgy véli, hogy Vajdaságban rengeteg tehetség van, viszont kevés lehetőségük van arra, hogy kiállíthassák műveiket, hogy bemutatkozhassanak.

A II. Kiállni sosem ART is azért jött létre, hogy tovább motiválják és biztassák a fiatal művészeket a munkára, az alkotói pályájuk folytatására, ápolására, hogy egy olyan kortárs művésztalálkozót szervezzenek, ahol a fiatalok a nagyérdemű mellett már befutott alkotókkal építhetnek ki szakmai, baráti, mentori kapcsolatokat.

A pénteki megnyitó után az érdeklődők egy héten át tekinthetik meg a II. Kiállni sosem Art tárlatot a szabadkai Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány termeiben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

December 15-én, szombaton 19 órai kezdettel mutatják be Maradékon, a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete legújabb, Maradék maradéka című kiadványát. A Tóth Lívia, a VMÚE alelnöke szerkesztésében, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megjelent kötet az egyesület...
2018. DECEMBER 14.
[ 18:52 ]
A Magyar Örökség díj egyik idei díjazottja a hét közül a Tanyaszínház, amely az idén ünnepelte fennállásának 40. jubileumát. Az elismerést a szellemiségéért és a közösség szolgálatáért kapja.A díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre...
2018. DECEMBER 14.
[ 18:50 ]
A Szent Korona eddig ismert külföldi útjait mutatja be a legfrissebb kutatások alapján a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának új kötete - közölte az MTA az MTI-vel. A "Szent Korona hazatér. A magyar korona tizenegy külföldi útja (1205-1978)" című hiánypótló kötetből...
2018. DECEMBER 13.
[ 12:19 ]
Beolvasás folyamatban