Kultúra
Szabadka: II. Kiállni sosem ART

December 7-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Vajdasági Ifjúsági Fórum legújabb, művészettel foglalkozó rendezvénysorozatának második eseménye, a II. Kiállni sosem ART tárlat Szabadkán.

A Vajdasági Ifjúsági Fórum legfiatalabb rendezvényének fő célja teret biztosítani a kortárs művészettel foglalkozó fiatal vajdasági alkotóknak, hogy bemutathassák magukat a publikumnak, megmérettessék magukat kiállítóként.

A Kiállni sosem ART elnevezésű rendezvényt októberben szervezték meg először, akkor nyolc képző- és fotóművész állította ki munkáját. A Vajdasági Ifjúsági Fórum úgy véli, hogy Vajdaságban rengeteg tehetség van, viszont kevés lehetőségük van arra, hogy kiállíthassák műveiket, hogy bemutatkozhassanak.

A II. Kiállni sosem ART is azért jött létre, hogy tovább motiválják és biztassák a fiatal művészeket a munkára, az alkotói pályájuk folytatására, ápolására, hogy egy olyan kortárs művésztalálkozót szervezzenek, ahol a fiatalok a nagyérdemű mellett már befutott alkotókkal építhetnek ki szakmai, baráti, mentori kapcsolatokat.

A pénteki megnyitó után az érdeklődők egy héten át tekinthetik meg a II. Kiállni sosem Art tárlatot a szabadkai Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány termeiben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pénteken mutatják be a Romani Film Fest keretében az Alla Zingara címmel készült dokumentumfilmet, amely a világhírű, mégis sajátosan magyar 100 Tagú Cigányzenekar és muzsikusainak életébe kalauzolja el a nézőket. A másfél éven át forgatott, különleges képi világú zenés filmben a közönség megismerheti a 100...
2019. MÁJUS 20.
[ 11:58 ]
Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, amelyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét – közölte a Julien's amerikai online aukciósház. A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt...
2019. MÁJUS 19.
[ 17:11 ]
Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át vasárnap. A 2015-ben alapított elismerést hatszáz francia diák ítélte oda a csatorna által felkért szakmai zsűri által kiválasztott öt,...
2019. MÁJUS 19.
[ 14:19 ]
Beolvasás folyamatban