Kultúra
Szabadka: II. Kiállni sosem ART

December 7-én, pénteken 19 órakor kezdődik a Vajdasági Ifjúsági Fórum legújabb, művészettel foglalkozó rendezvénysorozatának második eseménye, a II. Kiállni sosem ART tárlat Szabadkán.

A Vajdasági Ifjúsági Fórum legfiatalabb rendezvényének fő célja teret biztosítani a kortárs művészettel foglalkozó fiatal vajdasági alkotóknak, hogy bemutathassák magukat a publikumnak, megmérettessék magukat kiállítóként.

A Kiállni sosem ART elnevezésű rendezvényt októberben szervezték meg először, akkor nyolc képző- és fotóművész állította ki munkáját. A Vajdasági Ifjúsági Fórum úgy véli, hogy Vajdaságban rengeteg tehetség van, viszont kevés lehetőségük van arra, hogy kiállíthassák műveiket, hogy bemutatkozhassanak.

A II. Kiállni sosem ART is azért jött létre, hogy tovább motiválják és biztassák a fiatal művészeket a munkára, az alkotói pályájuk folytatására, ápolására, hogy egy olyan kortárs művésztalálkozót szervezzenek, ahol a fiatalok a nagyérdemű mellett már befutott alkotókkal építhetnek ki szakmai, baráti, mentori kapcsolatokat.

A pénteki megnyitó után az érdeklődők egy héten át tekinthetik meg a II. Kiállni sosem Art tárlatot a szabadkai Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány termeiben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Bruno Ganz színművész - illusztráció
2019. FEBRUÁR 16.
[ 15:58 ]
Az óbecsei Városi Múzeumban az intézmény és az Óbecsei Képviselőnők Hálózatának szervezésében nyílt meg február 13-án Kis Zoltán magánvállalkozónak, az Ökobecse Polgári Egyesület elnökének Természet jelmezben című kiállítása. A kiállítást Tojzán Ákos, az intézmény igazgatója nyitotta meg, az alkotóról és...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 19:22 ]
Filmvetítéssel kezdődik vasárnap a Cziffra György Fesztivál, amely február 25-ig klasszikus zenei koncertekkel, improvizációs esttel, hangszerbemutatóval és báresttel is várja a közönséget. Rúzsa Magdolna és Lajkó Félix koncertjei iránt is nagy az érdeklődés, mindkettőre már elkeltek a jegyek. Az Óbudai...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:30 ]
Kilencedik alkalommal rendezik meg a FEMUS Művészeti Zenei Fesztivált Szabadkán. A verseny jellegű rendezvényen általános- és középiskolás diákok vesznek részt tanáraikkal itthonról és külföldről egyaránt. Idén 108 résztvevő jelentkezett Norvégiából, Ukrajnából, Szlovéniából, Horvátországból, Bosznia és...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 14:04 ]
Beolvasás folyamatban