Kultúra
Nagybecskerek: Megnyílt a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválja

A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház második éve ad otthont a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának, amely pénteken vette kezdetét, immár 69. alkalommal. A színház előcsarnokában elsőként megnyitottak egy fotókiállítást, amelyen a bábokat örökítették meg, a tárlat anyaga a Vajdasági Színházmúzeum és az újvidéki Szakképzési Főiskola projektuma.

A fesztivál megnyitóján a színházkedvelő közönséget elsőként Ivan Francuski, a Toša Jovanović Népszínház igazgatója köszöntötte, majd Nagybecskerek város képviseletében Duško Radišić, a polgármester segédje mondott köszöntőt, a rendezvényt Mirko Krlić, a köztársasági parlament művelődési és tájékoztató bizottságának elnöke nyitotta meg.

Az idei fesztivált a Színház a megbélyegzett társadalomban mottóval rendezik meg, Slobodan Savić, kritikus, szelektor hat drámai művet választott bemutatásra, illetve négy gyermekelőadást is láthat a közönség. Az idei fesztivál részvevői a házigazdák mellett, az újvidéki Ifjúsági Színház, a szabadkai Népszínház, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, az Újvidéki Színház, a zombori Népszínház és a szabadkai Gyermekszínház.

A fesztivál keretében pénteken este a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház előadását láthatta a közönség, Volt egyszer Bánátban címmel, amelyet Vladimir Lazić rendezett.

A Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválja április 18-án, 19 órakor díjkiosztóval zárul, majd a díjazottak tiszteletére a Dopler című darabot láthatja a közönség, amelyet a Szerb Nemzeti Színház és az újvidéki Vizuális Kultúra Fejlesztési Központjának közös produkciója.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Heller Ágnes - illusztráció
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:09 ]
Új lemezt készített Iggy Pop - illusztráció
2019. JÚLIUS 18.
[ 22:37 ]
Magyar dokumentumfilm, rövidfilm és diákfilm is versenybe száll a 25. szarajevói filmfesztivál fődíjáért, Szarajevó szívéért. A rendezvény honlapján olvasható program szerint 9 játékfilm, 16 dokumentumfilm, 14 rövidfilm és 14 diákfilm indul a Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb fesztiváljának különböző...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:59 ]
A Tanyaszínház idei produkcióját a kavillói ősbemutató előtt szerdán este Kishegyesen láthatta először a nagyközönség. A már címében is rejtélyes darabot Lénárd Róbert írta, Puskás Zoltán rendezte. A kishegyesi előadás a Hegyalja utcában, a nemrég befejeződött Dombos Fest helyszínén sokakat vonzott. Sokan meg...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:31 ]
Európa számos országából több mint 130 filmet láthat a fesztivál közönsége 15 kategóriában július 20. és 26. között. A filmek többségének Palicson lesz a szerbiai, illetve régióbeli premierje, ígérik a XXVI. Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának szervezői. A vetítések idén is több helyszínen folynak majd: a palicsi...
2019. JÚLIUS 18.
[ 12:17 ]
Beolvasás folyamatban