Kultúra
Nagybecskerek: Megnyílt a Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválja

A nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház második éve ad otthont a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiváljának, amely pénteken vette kezdetét, immár 69. alkalommal. A színház előcsarnokában elsőként megnyitottak egy fotókiállítást, amelyen a bábokat örökítették meg, a tárlat anyaga a Vajdasági Színházmúzeum és az újvidéki Szakképzési Főiskola projektuma.

A fesztivál megnyitóján a színházkedvelő közönséget elsőként Ivan Francuski, a Toša Jovanović Népszínház igazgatója köszöntötte, majd Nagybecskerek város képviseletében Duško Radišić, a polgármester segédje mondott köszöntőt, a rendezvényt Mirko Krlić, a köztársasági parlament művelődési és tájékoztató bizottságának elnöke nyitotta meg.

Az idei fesztivált a Színház a megbélyegzett társadalomban mottóval rendezik meg, Slobodan Savić, kritikus, szelektor hat drámai művet választott bemutatásra, illetve négy gyermekelőadást is láthat a közönség. Az idei fesztivál részvevői a házigazdák mellett, az újvidéki Ifjúsági Színház, a szabadkai Népszínház, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, az Újvidéki Színház, a zombori Népszínház és a szabadkai Gyermekszínház.

A fesztivál keretében pénteken este a nagybecskereki Toša Jovanović Népszínház előadását láthatta a közönség, Volt egyszer Bánátban címmel, amelyet Vladimir Lazić rendezett.

A Vajdasági Hivatásos Színházak 69. Fesztiválja április 18-án, 19 órakor díjkiosztóval zárul, majd a díjazottak tiszteletére a Dopler című darabot láthatja a közönség, amelyet a Szerb Nemzeti Színház és az újvidéki Vizuális Kultúra Fejlesztési Központjának közös produkciója.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma kezdődik a Magyar Filmhét - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 10:37 ]
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata tegnap este sajtótájékoztatón számolt be a XXIV. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján elért sikeréről. Jenovay Lajos társulatvezető elmondta, hogy az utóbbi két évtizednyi időszakban a mostani előadással szép eredményről számolhatnak be, hiszen a...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 9:16 ]
Másfél évtizede hunyt el Bori Imre akadémikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, a vajdasági magyar kulturális közélet kiemelkedő személyisége. A Széchenyi-díjas írodalmárról ma délelőtt az újvidéki sírjánál emlékeztek meg családtagjai, kollégái és tisztelői. A megemlékezést a Magyar Nyelv és Irodalom...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 20:40 ]
A Hagyományok Háza és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Fölszállott a páva rendezvénysorozatot szervez. Legnagyobb részt a műsor hatodik évadából, vagyis a Döntők Döntőjéből ismert szereplők májusban Hargita megye több településén lépnek fel. A Fölszállott a páva eddigi sikere nyomán, a...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 13:55 ]
Beolvasás folyamatban