Kultúra
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör: Mintegy százan vettek részt a költészet napi szavalóversenyen

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben is rendeztek költészet-napi szavalóversenyt. A rendezvényen Óbecse három általános iskolájának mintegy száz tanulója mondott verset, négy kategóriában. Teljesítményüket hattagú zsüri értékelte: Török Marika, a csongrádi Múzsa Művészeti Egyesület 2000 elnöke, Barta Júlia, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének tagja, Fenyvesi Szilvia, a helyi Népkönyvtár munkatársa, Tyukász Imréné, a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola tanára, Molnár Krekity Olga, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének alapítója és Posta István, a csongrádi Batsányi János Gimnázium tanára.

Az I. és II. osztályok csoportjában első díjat kapott Ferenci Orsolya (Sever Đurkić iskola) és Bátori Simon (Petőfi Sándor iskola), második lett Kádas Dávid (Petőfi Sándor iskola), harmadik díjat pedig Bulatović Blanka (Samu Mihály iskola) és Stefaniga Vince (Sever Đurkić iskola) kapott. A kategória különdíjasa Klima Babett (Petőfi Sándor iskola) és Hallai Viktor (Petőfi Sándor iskola).

A III. és IV. osztályosok korcsoportjában első díjas Becsei Bence (Petőfi Sándor iskola) és Szirbik Zalán (Sever Đurkić iskola), második Szenti Todor (Samu Mihály iskola) és Lázár Enikő (Petőfi Sándor iskola), harmadik Herbatényi Botond (Petőfi Sándor iskola), Koncz Villő (Petőfi Sándor iskola) és Gondos Réka (Petőfi Sándor iskola). Különdíjat kapott Deák Dominik (Petőfi Sándor iskola) és Blazsanik Blanka (Sever Đurkić iskola)

Az V. és VI. osztályosok kategóriájában első díjat érdemelt ki Horváth Kinga (Samu Mihály iskola), másodikat Deák Evelin (Petőfi Sándor iskola) és Kovács Leona (Petőfi Sándor iskola), míg a harmadik díj Gál Noémit (Petőfi Sándor iskola) illette. Különdíjat Dupák Ákos (Petőfi Sándor iskola), Péter Petra (Petőfi Sándor iskola), Rajsli Ádám (Sever Đurkić iskola) és Koncz Antónió (Petőfi Sándor iskola) kaptak.

A VII. és VIII. osztályosok korcsoportjában első díjat Tallós Martina (Samu Mihály iskola), másodikat Mecek Mia (Sever Đurkić iskola) kapott, míg megosztott harmadik díjat Kákonyi Balázs (Petőfi Sándor iskola) és Herbatényi Zalán (Petőfi Sándor iskola) kapott. A kategória különdíjasa Milinkov Jasmina (Petőfi Sándor iskola) lett.

A csongrádi Múzsa Művészeti Egyesület 2000 különdíját Károlyi Egon kapta. A legjobb szavalókat könyvvel és CD-vel jutalmazták.

A versenyt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma kezdődik a Magyar Filmhét - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 10:37 ]
A nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata tegnap este sajtótájékoztatón számolt be a XXIV. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján elért sikeréről. Jenovay Lajos társulatvezető elmondta, hogy az utóbbi két évtizednyi időszakban a mostani előadással szép eredményről számolhatnak be, hiszen a...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 9:16 ]
Másfél évtizede hunyt el Bori Imre akadémikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, a vajdasági magyar kulturális közélet kiemelkedő személyisége. A Széchenyi-díjas írodalmárról ma délelőtt az újvidéki sírjánál emlékeztek meg családtagjai, kollégái és tisztelői. A megemlékezést a Magyar Nyelv és Irodalom...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 20:40 ]
A Hagyományok Háza és a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Fölszállott a páva rendezvénysorozatot szervez. Legnagyobb részt a műsor hatodik évadából, vagyis a Döntők Döntőjéből ismert szereplők májusban Hargita megye több településén lépnek fel. A Fölszállott a páva eddigi sikere nyomán, a...
2019. ÁPRILIS 17.
[ 13:55 ]
Beolvasás folyamatban