Kultúra
A nagybecskereki Madách sikere

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata tegnap este sajtótájékoztatón számolt be a XXIV. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján elért sikeréről.

Jenovay Lajos társulatvezető elmondta, hogy az utóbbi két évtizednyi időszakban a mostani előadással szép eredményről számolhatnak be, hiszen a Kupuszinán/Bácskertesen megrendezett szemléről nyolc díjjal térhettek haza. A fesztivál két jelentős díja mellett hat különdíjat is kiérdemeltek. A legjelentősebbnek tartják a közönségdíjat, utána a legjobb epizódszereplőnek kijáró elismerést, Balázs György Selsdon, a betőrő szerepéért vehette át a Nagy István-díjat.

A különdíjak sorában Tóth Irént, a Függöny fel! című darab rendezőjét is díjazták, majd színészi teljesítményéért Kamrás Annamáriát is különdíjban részesítették Mrs. Clackett (Dotty) szerepének megformálásáért. Váci Nándor Roger/Gerry szerepét játszotta, a Szép Szó táborba hívták meg, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének különdíját ő vehette át. Jenovay Lajos a darabban Philip (Frederick) szerepét játszotta, őt a VMMI különdíjával jutalmazták.

A zsűri még emellett a Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérését, a Kossuth Lajos-Emlékév jegyében egy produkció elkészítésének és bemutatásának lehetőségét is a nagybecskereki Madách Amatőr Színház csoportjának adományozta.

Elismerést érdemelt a díszlet kidolgozásáért a műszaki részleg két tagja is, mégpedig Faragó Tibor és Lackó Róbert, akik ugyancsak jó munkát végeztek, és végül maguk is részesei voltak az előadásnak, mert a játék közben váltják a színeket.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Heller Ágnes - illusztráció
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:09 ]
Stúdióalbumot készített Iggy Pop. A 72 éves amerikai rockénekes, aki július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet, három év szünet után rukkol ki új lemezanyaggal: a Free szeptember 6-án jelenik meg. Legutóbbi, Post Pop Depression című albumán Josh Homme, a Queens of the Stone Age frontembere működött közre. A korong...
2019. JÚLIUS 18.
[ 22:37 ]
A párizsi Louvre sem kíván tovább együttműködni az egyesült államokbeli opioidválságban érintett, dúsgazdag Sackler családdal: nevüket a múzeum mecénásainak listáján ragasztószalaggal letakarták. Az AFP francia hírügynökség szerdán adta hírül, hogy az Antikvitás műremekeit bemutató galéria több termében is...
2019. JÚLIUS 18.
[ 17:59 ]
Magyar dokumentumfilm, rövidfilm és diákfilm is versenybe száll a 25. szarajevói filmfesztivál fődíjáért, Szarajevó szívéért. A rendezvény honlapján olvasható program szerint 9 játékfilm, 16 dokumentumfilm, 14 rövidfilm és 14 diákfilm indul a Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb fesztiváljának különböző...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:59 ]
Beolvasás folyamatban