Kultúra
A nagybecskereki Madách sikere

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata tegnap este sajtótájékoztatón számolt be a XXIV. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján elért sikeréről.

Jenovay Lajos társulatvezető elmondta, hogy az utóbbi két évtizednyi időszakban a mostani előadással szép eredményről számolhatnak be, hiszen a Kupuszinán/Bácskertesen megrendezett szemléről nyolc díjjal térhettek haza. A fesztivál két jelentős díja mellett hat különdíjat is kiérdemeltek. A legjelentősebbnek tartják a közönségdíjat, utána a legjobb epizódszereplőnek kijáró elismerést, Balázs György Selsdon, a betőrő szerepéért vehette át a Nagy István-díjat.

A különdíjak sorában Tóth Irént, a Függöny fel! című darab rendezőjét is díjazták, majd színészi teljesítményéért Kamrás Annamáriát is különdíjban részesítették Mrs. Clackett (Dotty) szerepének megformálásáért. Váci Nándor Roger/Gerry szerepét játszotta, a Szép Szó táborba hívták meg, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének különdíját ő vehette át. Jenovay Lajos a darabban Philip (Frederick) szerepét játszotta, őt a VMMI különdíjával jutalmazták.

A zsűri még emellett a Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérését, a Kossuth Lajos-Emlékév jegyében egy produkció elkészítésének és bemutatásának lehetőségét is a nagybecskereki Madách Amatőr Színház csoportjának adományozta.

Elismerést érdemelt a díszlet kidolgozásáért a műszaki részleg két tagja is, mégpedig Faragó Tibor és Lackó Róbert, akik ugyancsak jó munkát végeztek, és végül maguk is részesei voltak az előadásnak, mert a játék közben váltják a színeket.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz év, száz mondat címmel kulturális akciót szervezett a szabadkai VM4K Trianon 100. évfordulója alkalmából. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ 100 vajdasági magyar ember egy-egy alkalmi mondatából készített összefoglalót. A felkért személyek szakmája, hivatása, civil tevékenysége...
2020. JÚNIUS 4.
[ 18:29 ]
A Fokos zenekar megalakulásáról, a kezdeti évekről több ízben hallhattak, olvashattak már. Sokszor megemlítésre kerültek a közös gimnazista évek, a barátság, a népzene iránti szeretet, mely mind része a zenekar első szárnycsapásainak. Egy dolgot azonban háttérbe szorított az idő: a megzenésített...
2020. JÚNIUS 4.
[ 12:38 ]
Bár a 73. cannes-i filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt a megszokott formájában nem tartják meg, a hivatalos versenyprogramba beválogatott 56 alkotás, köztük 15 elsőfilm listáját szerdán Párizsban közzétették a szervezők. Az ismert rendezők közül az amerikai Wes Anderson The French Dispatch, a francia Francois Ozon...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:02 ]
Beolvasás folyamatban