Kultúra
A nagybecskereki Madách sikere

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház társulata tegnap este sajtótájékoztatón számolt be a XXIV. Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján elért sikeréről.

Jenovay Lajos társulatvezető elmondta, hogy az utóbbi két évtizednyi időszakban a mostani előadással szép eredményről számolhatnak be, hiszen a Kupuszinán/Bácskertesen megrendezett szemléről nyolc díjjal térhettek haza. A fesztivál két jelentős díja mellett hat különdíjat is kiérdemeltek. A legjelentősebbnek tartják a közönségdíjat, utána a legjobb epizódszereplőnek kijáró elismerést, Balázs György Selsdon, a betőrő szerepéért vehette át a Nagy István-díjat.

A különdíjak sorában Tóth Irént, a Függöny fel! című darab rendezőjét is díjazták, majd színészi teljesítményéért Kamrás Annamáriát is különdíjban részesítették Mrs. Clackett (Dotty) szerepének megformálásáért. Váci Nándor Roger/Gerry szerepét játszotta, a Szép Szó táborba hívták meg, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének különdíját ő vehette át. Jenovay Lajos a darabban Philip (Frederick) szerepét játszotta, őt a VMMI különdíjával jutalmazták.

A zsűri még emellett a Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérését, a Kossuth Lajos-Emlékév jegyében egy produkció elkészítésének és bemutatásának lehetőségét is a nagybecskereki Madách Amatőr Színház csoportjának adományozta.

Elismerést érdemelt a díszlet kidolgozásáért a műszaki részleg két tagja is, mégpedig Faragó Tibor és Lackó Róbert, akik ugyancsak jó munkát végeztek, és végül maguk is részesei voltak az előadásnak, mert a játék közben váltják a színeket.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Pénteken mutatják be a Romani Film Fest keretében az Alla Zingara címmel készült dokumentumfilmet, amely a világhírű, mégis sajátosan magyar 100 Tagú Cigányzenekar és muzsikusainak életébe kalauzolja el a nézőket. A másfél éven át forgatott, különleges képi világú zenés filmben a közönség megismerheti a 100...
2019. MÁJUS 20.
[ 11:58 ]
Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, amelyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét – közölte a Julien's amerikai online aukciósház. A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt...
2019. MÁJUS 19.
[ 17:11 ]
Nemes Jeles László Napszállta című filmje nyerte el a France Culture francia kulturális közrádió diákzsűrijének díját, amelyet a 72. cannes-i fesztiválon adtak át vasárnap. A 2015-ben alapított elismerést hatszáz francia diák ítélte oda a csatorna által felkért szakmai zsűri által kiválasztott öt,...
2019. MÁJUS 19.
[ 14:19 ]
Beolvasás folyamatban