Kultúra
Zenta: Pénteken indul a II. Napsugár Báb- és Gyermekfesztivál

Május 17-18-a között szervezik meg másodszor a Napsugár Báb- és Gyermekfesztivált Zentán. A gazdag program mellett egy új könyvet is bemutatnak a nagyközönségnek. A Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ rendezvénye a bábművészet, a gyermekirodalom és a kézművesség hagyományával ismerteti meg a kisgyermekeket, valamint a közönségnevelésben is fontos szerepet játszik.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, hogy az idei évben a fesztivál programjának összeállításában a hazai erőforrásokra támaszkodtak.

Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója pedig ismertette az érdekes és látványos előadások részleteit. A rendezvény a tavaly megkezdett célkitűzéseket követve a bábművészet, a gyermekirodalom és a kézművesség hagyományával kívánja megismertetni az óvodás és a kisiskolás korosztályt, a pedagógusoknak, oktatási szakembereknek, előadóművészeknek pedig fontos találkozó lehetőséget kínál.

A részletes program a következőképpen alakul: Pénteken, május 17-én 9:30 órakor az Alkotóházban egy gyermekeknek készült különleges kiadványt mutatnak be. A megjelentetett kifestőkönyv a zentai önkormányzat, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanárai és diákjai a Zentai Turisztikai Szervezet közös munkáját dicséri és erre az alkalomra készült.

Az ünnepélyes megnyitóra pénteken 10 órakor kerül sor a zentai Alkotóházban, a legelső produkcióként a szegedi Truffaldino Bábszínház lép fel Mesél a koffer című előadásával. Május 17-én, pénteken, 12 órai kezdettel kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődő gyerekek. A kreatív foglalkozás a Rozetta Kézműves Társaság jóvoltából jön létre. Foglalkozásvezető: Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató-muzeológus és a társaság tagjai. Ez a program is a Zentai Alkotóházban lesz.

A szombati napon 10 órától láthatják A békakirály című bábelőadást a Művelődési Ház kamaratermében. A mesét a zentai Dárika bábcsoport álmodta színpadra.

A szombati nap folytatásában 11 órától a Szabadkai Gyermekszínház lép fel az Anyarajz című darabbal, melyben egy költői kalandozáson vehetnek részt, bábokkal és rímekkel Csík Mónika szövegével és Bakos Árpád zenéjével. Szereplők: Szloboda Budanov Márta, Kocsis Endre és Greguss Zalán. Rendező: Bartal Kiss Rita. Az előadás a Művelődési Ház nagytermében kerül színpadra. Ezt a darabot a 3-6 éves korosztálynak ajánlják.

Szombaton 14 órakor a nagyszínpadon Tiritarka Haragtár címmel láthatnak előadást, Fridrik Gertrúd és Kocsis Endre szereplésével. A Szabadkai Gyermekszínház előadása Toon Tellegen, Marc Voutavant: Hát csak szabad lesz dühöngeni című műve alapján került feldolgozásra. Egyszerre 60 gyerek nézheti meg a produkciót egy interaktív előadás során, amikor a gyerekek a színpadon ülnek. Az előadást a négyéves kortól ajánlják.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvény programjaira. A rendezvényekre a belépés díjtalan, de helyjegyet kell igényelni a Művelődési Ház jegypénztáránál! Az intézmény jegypénztára a 024/812-603-as telefonszámon érhető el.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta világot látott - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 25.
[ 0:20 ]
A Fölszállott a Páva-különdíjas Bekecs Néptáncegyüttes nagy sikerű, júliusi dél-bánáti turnéja utána Zentára és Szabadkára látogat Ember az embertelenségben című produkciójával. A néptáncegyüttes zentai vendégjátékát augusztus 30-án, pénteken, 19.30 órai kezdettel, a Művelődési Ház színháztermében...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 19:59 ]
Sikeres szezont zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, amelynek 28 színházi előadásán mintegy nyolcvanezer néző vett részt. A Szegedi Szabadtéri Játékok MTI-hez elküldött közleménye szerint kimagasló szezonként értékelik az idei évadot, amely a Dóm téren saját bemutatóval, táncjátékkal indult Zsuráfszky...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 18:45 ]
Csütörtökön a nulladik nappal kezdetét veszi Szabadkán az Interetno Fesztivál. Ma este 19.30-tól a városháza előtt felállított színpadon a Ravnica Tamburazenekar nyitja meg a rendezvényt, majd Novák Péter és az Etnofon csapata lép közönség elé. A hivatalos megnyitó pénteken 19.30-kor lesz, amikor színes népviseletben...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 18:19 ]
Beolvasás folyamatban