Kultúra
Zenta: Pénteken indul a II. Napsugár Báb- és Gyermekfesztivál
Betűméret:             

Május 17-18-a között szervezik meg másodszor a Napsugár Báb- és Gyermekfesztivált Zentán. A gazdag program mellett egy új könyvet is bemutatnak a nagyközönségnek. A Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ rendezvénye a bábművészet, a gyermekirodalom és a kézművesség hagyományával ismerteti meg a kisgyermekeket, valamint a közönségnevelésben is fontos szerepet játszik.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, hogy az idei évben a fesztivál programjának összeállításában a hazai erőforrásokra támaszkodtak.

Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója pedig ismertette az érdekes és látványos előadások részleteit. A rendezvény a tavaly megkezdett célkitűzéseket követve a bábművészet, a gyermekirodalom és a kézművesség hagyományával kívánja megismertetni az óvodás és a kisiskolás korosztályt, a pedagógusoknak, oktatási szakembereknek, előadóművészeknek pedig fontos találkozó lehetőséget kínál.

A részletes program a következőképpen alakul: Pénteken, május 17-én 9:30 órakor az Alkotóházban egy gyermekeknek készült különleges kiadványt mutatnak be. A megjelentetett kifestőkönyv a zentai önkormányzat, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium tanárai és diákjai a Zentai Turisztikai Szervezet közös munkáját dicséri és erre az alkalomra készült.

Az ünnepélyes megnyitóra pénteken 10 órakor kerül sor a zentai Alkotóházban, a legelső produkcióként a szegedi Truffaldino Bábszínház lép fel Mesél a koffer című előadásával. Május 17-én, pénteken, 12 órai kezdettel kézműves foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődő gyerekek. A kreatív foglalkozás a Rozetta Kézműves Társaság jóvoltából jön létre. Foglalkozásvezető: Nagy Abonyi Ágnes néprajzkutató-muzeológus és a társaság tagjai. Ez a program is a Zentai Alkotóházban lesz.

A szombati napon 10 órától láthatják A békakirály című bábelőadást a Művelődési Ház kamaratermében. A mesét a zentai Dárika bábcsoport álmodta színpadra.

A szombati nap folytatásában 11 órától a Szabadkai Gyermekszínház lép fel az Anyarajz című darabbal, melyben egy költői kalandozáson vehetnek részt, bábokkal és rímekkel Csík Mónika szövegével és Bakos Árpád zenéjével. Szereplők: Szloboda Budanov Márta, Kocsis Endre és Greguss Zalán. Rendező: Bartal Kiss Rita. Az előadás a Művelődési Ház nagytermében kerül színpadra. Ezt a darabot a 3-6 éves korosztálynak ajánlják.

Szombaton 14 órakor a nagyszínpadon Tiritarka Haragtár címmel láthatnak előadást, Fridrik Gertrúd és Kocsis Endre szereplésével. A Szabadkai Gyermekszínház előadása Toon Tellegen, Marc Voutavant: Hát csak szabad lesz dühöngeni című műve alapján került feldolgozásra. Egyszerre 60 gyerek nézheti meg a produkciót egy interaktív előadás során, amikor a gyerekek a színpadon ülnek. Az előadást a négyéves kortól ajánlják.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvény programjaira. A rendezvényekre a belépés díjtalan, de helyjegyet kell igényelni a Művelődési Ház jegypénztáránál! Az intézmény jegypénztára a 024/812-603-as telefonszámon érhető el.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Sziveri János emléknapot rendezett tegnap a költő nevét viselő Művészeti Színpad, immár 31. alkalommal gyűltek össze a költő ismerősei, tisztelői, hogy születésnapjához közeledve emlékezzenek rá. Két helyszínen koszorúztak. Elsőként Sziveri János mellszobránál mondott méltató beszédet Mák Andrea, a muzslyai...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 11:55 ]
Beolvasás folyamatban